Ädelostfyllda köttbullar

Jag gillar inte ädelost. Förutom när den ligger i dom här köttbullarna!
Ni måste prova dessa!

Det finns inget recept att gå efter så jag ska försöka skriva ner ungefär hur jag brukar göra.

Du behöver:

Ca 500 gram köttfärs
1 gul lök
2 köttbuljongtärningar
Salt, svart & vitpeppar
1 ägg
1 förpackning kvibille ädelost (ljusblå förpackning)
3 dl grädde
1 msk collorit soja
Ca 100 gram SMÖR
Gör så här:

Hacka löken i så små bitar du kan
Lägg i en klick smör i stekpannan och stek löken och smula ner en köttbuljong samt ca 0,5 dl vatten.
Häll över lökblandningen i köttfärsen och rör om ordentligt.
Knäck ner ett ägg i köttfärsen och rör om ytterligare.
Salta och peppra efter smak.
Blanda ca 50 gram SMÖR och all ädelost (mosa ihop allt med en gaffel)
Blöt händerna med vatten (enklare att rulla köttbullar utan att det klibbar fast i händerna så)
Rulla köttbullar till önskad storlek (helst lite större då det får plats mer ost i dom på så vis)
Ett tips är att rulla ordentligt och noga så att dom blir släta, ju slarvigare man rullar desto lättare spricker dom när man steker dom sen.
När du har rullar ihop en bulle så tar du helt enkelt ditt pekfinger och stoppar ner den i bullen och rör försiktigt runt i cirklar så att det bildas en grop i bullen.
Där lägger sedan ner önskad mängd av ost och smörblandningen.
Peta ner kanterna på bullen och rulla sedan ytterligare så att du får till en jämn köttbulle (osten ska inte synas igenom)
OBS, du kommer inte att använda all ost till köttbullarna, det som blir över när du rullat klart ska ner i såsen!

Stek sedan köttbullarna på medelhög värme i ca 5 minuter.
Häll ner all grädde i en gryta eller större kastrull.
Smula ner köttbuljong och häll ner sojan.
Rör försiktigt tills det kokar upp.
Lägg ner det som blev över av ost/smör blandningen i grädden och rör om tills allt är upplöst.
Lägg ner köttbullarna i grädden och låt stå och småputtra i ca 15 minuter.

VOILÀ!

Insåg hur krångligt det är att skriva recept. Hoppas det inte blev för rörigt.
Jag ska nog inte skriva någon kokbok, det är en sak som är säker! ;)

Servera detta tillsammans med potatis.
Kokt, stekt vilket som.
Jag gjorde hasselbackspotatis till igår.

Sköt om er och smaklig spis :)

Gillar

Kommentarer

JLSD
JLSD,

Men snälla, hur gott?! 😍

nouw.com/jlsd
Janemargaretha
Janemargaretha,
Ja men du må ju prova 🤗😛🙏🏼
nouw.com/janemargaretha
mikaelaaa
mikaelaaa,
Men hur gott lät och ser de inte ut, jag som inte ens äter ädelost 🙈
nouw.com/mikaelaaa
Janemargaretha
Janemargaretha,
Nej jag gillar som sagt inte heller det men i denna maträtt är det sjukt gott😋
nouw.com/janemargaretha