Jeg snakket med en ung mann i går. Om noe veldig viktig.

Han gruet seg til framtida, faktisk. Han mente at alle de andre var flinkere, forsto mer, hadde en felles kobling.
Og selv sto han alene med sin mislykkethet og bare ventet på at noen skulle peke og rope.

Vi hadde en lengre prat, jeg vil ikke gjengi detaljene, for han liker overhodet ikke å stikke seg ut, men det kom fram noen punkter som er verdt å tygge litt på:

  • Du vet ingenting om hvordan de andre føler det, når de ser på deg og alle andre rundt seg.. Hva om de føler at det er DEM som er mislykket og utenfor?
  • Du har garantert egenskaper som andre setter pris på. Den vanskelige jobben er å se det selv. Finn EN ting ved deg selv du liker. Noe du er stolt av eller glad for med akkurat deg. Gi deg selv litt kreditt!
  • Har du gjort noen feil? I så fall er du som alle andre, og absolutt ikke alene om det. Det sier ikke hvem du er, men om hva du har gjort. Så lenge du ser det er feil, går det faktisk an å starte på nytt med den ekstra erfaringen.

A FAILURE IS AN EVENT, NOT A PERSON.

Zig Ziglar sa dette, på vegne av alle som har reist seg etter en tabbe. Eller hundre tabber. Og vist hva de egentlig er gode for når de etter hvert står på beina igjen og trår framover.

Er ikke egentlig "failure" bare et bevis på at man har prøvd noe som ikke gikk så bra?

Det trenger ikke hindre oss i å fortsette å prøve.

Lag deg en god søndag!

Likes

Comments

Noen av de beste tingene med å være lærer..

  • Å kunne se ungdom finne styrker i seg selv som de ikke ante var der.
  • Å komme på jobb og vite at denne dagen garantert ikke er prikk lik den forrige.
  • Å hele tiden måtte utvikle meg selv for å kunne gå foran.
  • Å kunne disponere tiden selv, slik at jeg på en god forsommerdag kan nyte sola, mens jeg på en grå lørdag i mai kan velge å bruke hele dagen på jobb for å få unna en bunke med oppgaver.

Denne lørdagen er en sånn dag, der jeg har laget en liste til meg selv, med forefallende arbeid som haster. Jeg har ikke vært den beste på struktur og disiplin, hittil i livet. Såpass kan jeg innrømme. Men det kommer nye vinder. Jeg vil utvikle meg for å bli en bedre leder. Og ledere går foran med et godt eksempel.

Jeg nyter å være alene på skolen, å kjenne at jeg tar tak i ting som har ligget lenge. Det er godt å kjenne at jeg tar på alvor, det som må gjøres ferdig. Det gjør noe med mitt eget selvbilde, noe med ryggraden min. Fordi jeg har i altfor mange år sagt at jeg ikke er flink med struktur, planlegging, disiplin. Og hva blir det ut av det? Jo, mer av det samme.

Jeg vet at de nevnte egenskapene handler om endring av tankesett, endring av rutiner og det å ha en plan, ikke bare et ønske.

Så akkurat denne lørdagen velger jeg å jobbe strukturert.

Lag deg en god lørdag.


Likes

Comments

Hvorfor ikke prøve nye felt?

Tenkte jeg, fordi jeg liker følelsen av nyskaping. Ja, jeg vet jeg har blogget i mange år, så så veldig nyskapende er det nok ikke. Men det er alltid utfordrende å sette seg inn i noe nytt. Og jeg har en følelse av at innholdet blir litt annerledes nå. Muligens mer målrettet. Men det finnes ingen garantier for akkurat det. Ikke for noe, faktisk.

Jeg blir glad for følget. Prøver å sette meg inn i Nouw og tar gjerne imot tips og tilbakemeldinger.

Likes

Comments