Vi kunde inte göra mer

Heeeej mina vänner!!

Äntligen kan vi slappna av här hemma. Det har varit minst sagt tufft ska ni veta. Att ta ett beslut som gör att hela hjärtat brister. Att känna sig näst intill misslyckad är inte roligt. Men vi har gjort allt och vi är inte mer än människor.

Vi har länge kämpat med våra små troll. Ja våra vovvar. Men att ha två st hanhundar i samma ålder är tydligen ett stort lotteri. Dom är helt olika och vi hade väldigt länge svårt att acceptera det. Vi trixade och fixade så att allt ska funka men när det påverka hela familjen negativt och inte mist våra små killar blev det ett beslut vi var tvungna att ta.

I samråd med hund psykolog och våra dagmatte som också är väldigt van med hundar har Douglas fått nytt hem. Ett fantastiskt hem. Där han får det han trivs bäst med. Att vara ensam hund. Han ville inte leka som Morris ville. Han ville bara nosa omkring i skogen medans Morris ville trigga igång honom. Dom stressade varandra som Hund psykolog sa och det är inte bra. Det är inte rätt mot någon.

Det gjorde så enormt ont att ta ett beslut och att ta ett beslut om vem det skulle bli var ännu svårare. Vi visste bara att vi skulle sluta vara egoistiska och göra det. Hitta rätt så vi utgick ifrån rätt familj istället för hund.

Så Douglas bor hos två helt underbar ny blivna Pensionärer som haft hund hela sitt liv. Nu saknade dem hund igen och på något visa var det meningen att just dom skulle ha våran kille. Dom bor nämligen på gatan min man bodde när han var liten. Dom älskar att promenaderna i skogen, plocka svamp och bär och bara njuta av livet precis som Douglas gör. Dom blev kära i honom och han i Dom. Ni vet när man kan gråta ihop och bara känna sån trygghet att lämna honom just hos dem. Vi blir konstant uppdaterade om hur bra det går. Han får så mycket kärlek och älskar att bo där.

Vi var och fikade äppelkaka och Maja/vi är välkomna när vi vill för att mysa med honom. Det känns bra. Det känns nu rätt i hela hjärtat och kropp.

Morris trivs så himla bra. Han är så harmonisk och helt underbar. Imorgon ska vi börja löpträna jag och Morris.

Nu har vi nog gått igenom alla tuffa utmaningar man kan tänka sig. Nu är vi redo för ett nytt spännande år. Ett år med roligare beslut, ett år där vi vill njuta och inte längre stressa. Älskar de lugn som börjar infinna sig i våra liv. Stolt att vi kämpar och inte ger upp lätt. Att det är Ok att ibland ge upp är också viktigt.

Höstlov ska bestå av massa mys med mina alla hjärtan. Träning, träffa familj och vänner äta gott och njuta av att lugnet har lagt sig över oss.

Våran glada kille❤️

Love by Jana

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Kelam Home
,
❤️❤️
Birgitta L Wiik,
Så fint att ni gjort det bästa för era vovvar. Ni har försökt på alla sätt och nu funnit en bra lösning. Heja er! Jag längtar också efter en valp igen. Jag miste min yorkshireterriertik Syrran (ja, hon hette så - jag har bara söner) för 2 1/2 år sedan och det är såååå tomt utan en hundkompis. Kanske blir det en valp till våren. ❤️
www.wiikmedia.se
Elina
,
Du är SÅ klok. finaste du! Och vad stark du blir av detta. Vi har själv två hanar dock 3 års ålderskillnad vilket funkar bra. Men det är som du skriver.. ett lotteri! Kram 🥰
Elina
,
Du är SÅ klok. finaste du! Och vad stark du blir av detta. Vi har själv två hanar dock 3 års ålderskillnad vilket funkar bra. Men det är som du skriver.. ett lotteri! Kram 🥰
Stories_of_S
Stories_of_S,
Jag förstår verkligen att det är ett tufft beslut..💕 Vi har gått igenom liknande händelse med en hund vi hade för längesedan. Stor kram
nouw.com/stories_of_s
Karin A
,
Jag och min man har nästan lika problem vilken hundpsykolog har ni kontaktat? Skulle vilja testa och se om hen kan hjälpa oss!
Anna
,
Låter som ni gjort helt rätt och att ni gjort det för att alla ska må bra, både djur och människor! vare sig ni eller hundarna mår bra av att leva med konstant inre stress. Låter som att douglas har fått ett nytt fint hem oxå! Nu får ni alla njuta av ett inre lugn, något som är otroligt värdefullt! Ha det så fint!