Kan vi ta ställning? 

Okey så nu är jag trött på detta.


Jag skäms att jag själv använt mig tre gånger av dessa budfirmor. Både foodora och Wolt.


Jag tänker alltid att det är kul med nya företag. Bra idéer och att skapa nya jobb.

Nya jobb ska innebära bra arbetsvillkor. Det ska vara löner som är humana.

Det ska vara företaget som står för transporten, om det är i företagets syfte du som i detta fall levererar maten.

Ska människor cykla i oväder där man går ut på nyheterna om klass två varning? Ska dessa stakars människor cykla i regn där de inte ens bär kläder efter väder?

Ska dom behöva vara rädda på sin arbetsplats för att de inte hittar till restaurangen eller senare till kunden?? Det är inte deras fel. Det är företagets ansvar att lära upp, utbilda och se till att arbetsplatsen är kul och inspirerande.

Det finns människor som gör allt för sitt jobb då det är deras ända utväg. Men de väljer att jobba trots dessa dåliga förutsättningar. Så länge man gör det ska det innebära att arbetsgivaren gör detsamma.

Att utnyttja människor oavsett ursprung, hudfärg gör mig förbannad och så jäkla ledsen.

Visst jag har sett ungdomar också, men absolut inte många. Fint då vill ungdomar också jobba, vi brukar säga att dagens ungdomar är bortskämda. Och absolut kan hålla med i viss mån. Men Här har vi dem som vill ha jobb trots villkoren, de vill ut i arbetslivet. Ska detta vara deras start på livet, Att behandlas som skit?

Jag tycker att ALLA borde avstå och bojkotta dessa företag tills de blir en förändring.

Fler finns det har jag sett men kan inte deras namn.

Och till alla restauranger. Gör det ni också. Kräv att få veta hur de jobbar innan ni anlitar dem. Ni kan göra så mycket mer. Kör ut maten själv om någon är lat att hämta upp den själv. Men stå upp för människor lika värde. Detta är inte ok längre.

Jag kunde inte sova. Hade bara denna man i mitt huvud. Ångrar så mycket att jag inte gjorde mer. Han var livrädd, stressad och pressad. Vi lugnade honom, även kunden var gullig och inte arg. Han sprang tillbaka och bad 1000gg om ursäkt.

Alla kan vi göra något i alla yrken där vi ser att människor behandlas illa. Det är människors liv. Det är vi som kan prata, som vågar prata. Som vågar stå upp. 2021 och vi har inte kommit längre?? Men vi kan fortfarande göra det för våra barns framtid. Jag vill tro att vi kan göra mer❤️

Det är tillåtet att berätta. Vill ändå punktera att det är Foodora som denna man jobbade för. Och att det är foodora dem flesta skriver om. Men det är ändå fritt fram för de andra bolagen att berätta hur de jobbar med personalen och hur deras arbetsvillkor ser ut. Jag delar gärna med mig för rätt ska vara rätt. Går det rätt till ska det lyftas och tvärtom!

Love by Jana

Gillar