Vet ni vad bland det värsta som finns är ?
Att folk tar sig friheten och kalla min son sjuk.
Att man har mage att sitta och säga att han har en hjärnskada och att det är bra att möjligheter som kub finns så man har en chans att välja bort sånna som min son. För de kan inte göra sånt som samhället räknar med att man ska kunna.
Saker som att skaffa Barn, ta körkort osv.
Det gör ont att höra att folk beklagar att mitt första barn "inte blev som det skulle" och att jag inte fick ett friskt barn.
Varje gång folk börjar en mening med att säga att han är söt men för att sedan avsluta den med att de beklagar så gör det extra ont i mitt mamma hjärta.
Det gör mig ledsen och utmattad att hela tiden behöva förklara och berätta att han inte är sjuk.
Att någon väljer att ta sig friheten och påstå saker om min son och flera andra, påståenden som förövrigt är falska är inte okej.
Det gör mig ledsen att veta att min son ska få växa upp i ett samhälle som detta. Men vet ni vad jag tycker är mest synd ? Att det är mer än 50%  vuxna människor som dessutom själva har barn som bär på denna trångsynthet och att oavsett hur jag uppfostrar min son att inte lyssna och ta emot sådan skit så är det dessa människor som får människor med funktionsnedsättningar att känna ett utanförskap i samhället

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments