​lite bilder från första månaden

  • 82 Readers

Likes

Comments

Det har hunnit hända en hel del saker sen senast jag skrev, men jag ska försöka få med allt från och med när jag kom på planet.


Jag och fem andra svenskar satte. Alois som skulle till Alaska, Carl som skulle till Tillamook i Oregon, Lovisa som åkte till Eugene i Oregon, Simon som skulle till Salt lake city i Utah och Anna som åkte till Pasco med mig. När vi kom fram till Pasco blev jag och Anna upphämtade av Några AFS-volontärer som körde oss till en buffé där vi åt middag. Det var fruktansvärt äckligt, men det var skönt att få i sig något efter den långa resan.


Efter middagen drog vi till hotellet, väl där mötte jag min room mate för natten. Han var en indonesier som aldrig hade sett snö och han verkade jättesnäll fram tills han väckte mig kl 6 på morgonen genom att äta chips. Hur som helst började fredagen med ett möte där vi gick igenom vad men skulle göra i vissa situationer och vad man inte ska göra i andra.


Direkt efter mötet satte vi oss i lobbyn och väntade på våra föräldrar. Det kan ha varit en av de värsta upplevelserna i mitt liv, men det var inte värst för mig. Anna skulle direkt till ett bröllop och hon var sjukt nervös. Min familj kom och hämtade mig efter ungefär tjugo minuter. på vägen hem stannade vi till på AT&T och USbank och fixade abonnemang och bankkort till mig.

Väl hemma i Richland åt vi lite lunch, packade väskorna och drog till landstället i Mosier, OR. Vi hann även svänga förbi min skola och kolla lite i korridorerna. Min skola i Sverige skulle utan tvekan få plats i den här skolans cafeteria.


Bilresan till Mosier tog ungefär två timmar, men när vi kom fram var det inte direkt någon lugn och ro. Efter ungefär tio minuter i stugan bestämde vi oss för att dra ut och cykla med några av deras vänner. Det lät jätteroligt så jag hängde med. Det enda problemet var att det var 40 grader varmt och det faktum att vi cyklade 6 mil.

Efter cykelturen duschade vi och gjorde oss redo för den kommande BBQ som vi skulle hålla tillsammans med cykelvännerna Keith och Eirin. Samtalsämnet kretsade kring Donald Trump och alla dumma saker han sagt på sistone.


Nästa morgon gick vi upp tidigt för att åka över floden till en parkeringsplats vid en flod vars vatten kommer rakt ifrån mt. Adams. På den floden flöt vi sedan på badringar under hela dagen. Jag har bara videoklipp från den dagen och dem kan man tyvärr inte infoga på den här sidan, men om någon verkligen vill ha ett klipp är det bara att smsa. Hur som helst var det jättekul, det var framför allt allt kul att träffa lite av Jill och Deans släkt.

På kvällen drog vi in till ”stan” om man ens kan kalla det för stad. Inne i stan var det ett liveband som spelade och det delades ut gratis glass. Det var inte för att jag hade kommit till stan. Tyvärr. Glassbutiken fyllde 30 år.


Nästa morgon vaknade jag och kollade på AIK totalkrossa Helsingborg med 2-1. Jill drog ut och cyklade efter frukosten medan jag, Dean och Oscar gick upp till ett ställe som de kallar för the swimming hole. The swimming hole är en djup svacka efter ett litet vattenfall som man kan hoppa ner o bada i.När vi kom hem från the swimming hole drog vi ut och cyklade. Det var helt otroligt fint. Under cykelturen såg jag min första skallerorm, den var dock död (lugna dig mamma).

  • 136 Readers

Likes

Comments

Det här är det första inlägget på den bloggen som kommer innehålla uppdateringar från mitt utbytesår i Richland, WA. Jag skriver denna blogg eftersom att alla ville att jag ska skriva till dem. Det kändes därför naturligt att skriva på ett ställe istället för att skriva till alla 760 som vill bli skrivna till. Dessutom så kändes det här bättre än att skriva på Facebook.

Hur som helst ska jag till Richland om två dagar. Där kommer jag bo hos Jill och Dean, de är skidintresserade (det är det intressanta!). Förutom att åka skidor ska jag gå på Hanford high school, som troligtvis kommer gå under namnet Halcatraz, men det är ännu okänt.

Det är allt som är känt än så länge. Det ska bli väldigt spännande att se om jag kommer ihåg att uppdatera den här mer än en gång i kvartalet. Jag ska i alla fall försöka att uppdatera den när jag kommer fram.


  • 174 Readers

Likes

Comments