Ojoj, Nu var det länge sedan jag gjorde ett blogginlägg.

Men idag är det dags.

Idag är det ett år sedan (!) som jag tog det jobbiga beslutet att ta upp med J (exet) hur vi skulle göra med vår framtid.
Vi hade ett långt och ett ”bra” samtal och kom fram till att separation var nog det bästa för oss. Det var såklart det jobbigaste beslutet jag någonsin behövt att ta i hela mitt liv.
Vi hade försökt med allt så jag känner nu inte någon ånger över att, ”fan vi skulle försökt mer”. Vi hade gjort det vi kunde men tyvärr så räckte inte det.
Även fast det var sjukt jobbigt och tiden fram till flytt var jobbig så var helt rätt beslut vi gjorde. Jag tror vi båda mår bättre.
Eller jag kan ju naturligtvis bara tala för mig och jag mår bättre iaf, kände det efter några månader jag hade flyttat.
Och inget har att göra med att J skulle vara en dålig människa eller så utan vi inte hade kärleken för varandra längre. (eller det är iaf min syn på det hela).

Jag är väldigt glad att vi har en bra relation med varandra. Ja, det är inte så vi ringer och chitchattar med varandra men om det är något så kan vi prata och ha en vänlig ton. Även om vi någon gång skulle vara arga på varandra så finns det inte, för MIG, att prata illa om honom framför Dorah, ALDRIG någonsin.

MEN IDAG känns det tungt trots att vi var överens och har har en bra relation.
Känns ju som ett misslyckande. Ett misslyckande att Dorah inte har sina föräldrar
tillsammans, ett misslyckande att inte vara en bra ”fru”, ja ett stort jävla misslyckande helt enkelt..
Men man måste få känna sig misslyckad och må dåligt för att kunna komma uppåt.
Dock så försöker jag sysselsätta mig med jobb och träff med kompisar så jag inte hinner känna så mkt så vem vet, det kanske kommer som att ”slap in the face” när jag stannar upp och andas och tänker på detta.
Vissa dagar är bra och andra inte men som sagt, så kommer det få vara och det är ok.

Ta hand om varandra och ta ingen för givet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den där känslan när man älskar sitt barn så oändligt, och sen skickar hon en snap och säger 'Tack för allt du gör för mig' ja, då va det nästan så jag höll på att spricka för kärleken svämmade över... ❤❤❤
Så härligt.

I separationen så har hon varit ganska arg på mig, kanske för att det är JAG som flyttat och tryggheten rubbad. Men senaste veckan kanske så har jag märkt mer känslor och kärlek från henne.
Kan även kanske vara så att jag känner mig mer lugn och tillfreds med mig själv. Trodde faktiskt inte det skulle kännas såhär bra som det gör. Visst det finns stunder som är jobbiga men de är färre än de bra, så det är ju bra... 🖒🖒
Känner att jag har gjort rätt.
Dorah så även tidigare idag till mig; 'Mamma, du blir aldrig arg på mig längre'
'Nej, för jag mår bättre nu och när man inte mår bra kan man ibland bete sig lite konstigt och inte alltid rätt.
Känns så skönt att både HON och jag märker skillnad. Till det bättre.

I fredags va jag på FEST, va så skönt att kunna vara sig själv för en stund. Massa härligt babbel om gammalt och nytt 😂😂
ALTID lika roligt trevligt och härligt att hänga med er brudar ❤ sen sov jag borta för första gången efter FEST på typ 12 (!) år!
Kändes helt underbart att få känna sig som 23 igen..

Idag var även J här för första gången och vi skulle prata om hur vi ska lägga upp semestern.
Upplägget blev väl bra men ska vara utan henne 2 veckor 🤤🤤🤤 Hur ska det gå?

Lägenheten, känns så gott som klar, bara några taklampor (Dorahs rum, mitt rum och v.rum) och tavellister i mitt rum där jag ska ha ljus och lite annat smått o gott. Sen är det ju kaklet i köket. Tror fasen jag anlitar någon som hör det. Pallar nog inte ta ner skiten själv.. Skulle dock få hjälp att sätta upp det men det är ju det där att ta ner och forsla bort skiten sen. Jaja, får ta tag i det efter påsk..

Nog för idag, ta hand om er och ta inget för givet ❤

Likes

Comments

Så, nu har jag flyttat, till Orminge.
Den 28 februari gick lasset.
Tack Dorah, pappa, mamma och Sara för flytthjälpen. Ni är bäst och hade inte klarat det utan er❤❤

Det har tagit ca 2 veckor och få till allt så det är beboligt.

Jag och pappa började riva tapeter i Dorahs rum men jag kände bara, NEJ, det här står jag inte och gör så lejde bort det till några som fixade det på 2 dagar. Mitt och Dorahs rum.
Sen har vi bytt alla lister i lägenheten då det var trä lister vilket jag tycker är så jävla fult, skiter i vad andra har men jag vill inte ha det hos mig! Så nu är det vita lister överallt. På vissa ställen så var det inte det lättaste att få till då det är betongvägg så fick limma skiten 😥😰
Sen har 2 fotöljer som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med och av, inte de snyggast jag sett men ganska sköna. En filt på så kanske det blir bra.
En av dem kan jag kanske behålla, men kanske får vänta lite och se vad som blir bra.

Kaklet i köket får vänta lite tills jag hittat någon som kan göra det till ett bra pris, har gått en del pengar nu med allt som hör till flytten.

Dorah har varit lite hos mig och lite hos J, fast mest hos J nu när det har varit lite kaos här. Det har ju inte vart klart i hennes rum och hennes grejer inte uppackade och pappa har sovit i hennes säng så jag och Dorah har sovit på soffan då mamma 'tagit' min säng. Dorah har sagt att hon tycker det känns som vi är på semester, hon känner sig inte hemma, och hon vill inte vara hos mig.
Och igår var en MONSTER jobbig lämning där både jag och Dorah grät. Jävligt piss i dag.

ANDAS Janina, det kommer bli bra...

Idag har pappa o mamma åkte hem så när jag kom hem från jobbet så packade jag upp de sista kartongerna och flyttade runt grejer så det blev som jag ville ha det.

Nu sitter jag i soffan med chips och en Lonka och pustar ut😥😥😥

Nu ska jag försöka få till vardagen med allt och ta tag i mig och mitt liv. Snart är jag på banan igen hoppas jag.

Andas, simma, kämpa, du klarar detta.

Ta hand om er och ta INGET eller INGEN för givet ❤

Likes

Comments

Nu sitter jag och fokuserar på lite annat än flytt, mycket bra bok och pyssel på tv.

Idag är det 1 vecka kvar till flytt.
Nu är det många tankar, ångest, panik, ånger (?).
Ja, ju närmre det kommer flytt ju sämre mår jag.
Packa, planera och försöka tänka ut hur allt ska gå till praktiskt med flytten, målning, tapetsering, kakling mm. Vad ska inhandlas, vilka verktyg behövs 😥😓😨😩
Vem kan hjälpa mig att flytta? (Behöver en person, om någon känner sig manad så är det bara att höra av sig.)
Åh, vissa stunder känner jag att jag är på bristningsgränsen till att bli galen.
Men, håll ut, förtsätta simma, du klarar dig igenom detta.
Imorgon ska jag dra till Ikea o köpa lite grejer jag behöver till första dagen, bäddmadrass, lite lakan o täcken o sånt. Resten får jag ta efter jag flyttat in, som tv möbel, säng till Dorah och andra saker.

Idag var vi och hämtade Dorahs nya tandställning då hon ju tappade sin i december. 1800:- fattigare.
När vi var på väg därifrån så  hjälpte jag och Dorah 2 tjejer som kommit på villovägar när deras klass klivit av bussen men de kom inte av😨. Inte förrens de kom till en hållplats en bit bort sa de 'vart är vår klass och våra lärare' , jag och Dorah gjorde det jag önskar någon skulle göra för Dorah om det hände henne något, vi åkte tillbaka till hållplatsen jag såg deras klass kliva av. Vilket var en bit bort. Ringde även en av tjejernas mamma för jag tänkte att jag skulle vilja att någon gjorde det till mig. Mamman var så tacksam❤

Allt för idag😘

Ta hand om varandra ❤

Likes

Comments

Blä, nu önskar jag bara att det är över snart, jävligt jobbigt nu😢
Håll ut, bara lite dryga 2 veckor kvar nu.
Håll ut, fortsätt simma, du klarar det, du är stark, det kommer blir bra.. Får försöka peppa mig själv ibland för att orka.

Längtar till en resa i solen med min älskade lilla stjärna, min ögonsten och bästa som finns och bara slappa, sola och bada. Behöver det så mycket.
Känner att hjärnan kokar över ibland och så mycket att tänka på att jag glömmer viktiga saker.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och färgat håret, blev brunt. Hoppas jag iaf😀

Idag när jag kom hem så hade Dorah gjort ett jättefint kort till mig. Ett 'tråkigt-att-du-ska-flytta' kort. Älskar henne❤ till månen och tillbaks och ett par varv till😍

På onsdag ska jag åka till Östersund och gå på min farfars begravning, som är på fredag. Hoppas även hinna med att träffa min farbror mm.

Ja, allt för denna gång.

Ta hand om er ❤

Likes

Comments

Nu har jag tröttnat på min hårfärg, tror jag 😂
Är det någon som avfärgat hår med den blonderingen, på rött (färgen på andra förpackningen)
Vill avfärga tror jag, men vet inte om jag vågar. Känner att jag vill förändra mig lite med små medel. Ska nog bleka tänderna också, på nåt sätt.

Nu är det på riktigt 4 veckor kvar till flytt. Tapeterna är hämtade nu.

Blir ett kort blogginlägg idag, behöver mest råd om avfärgningen.

Likes

Comments

Fan va det här suger!! Ibland har man en känsla som man bara vill ska försvinna men som blir starkare var dag. En känsla som Inte Vill försvinna, och ju mer tiden går desto jobbigare blir det. Vill på riktigt gå o kräkas😝 för att det är jobbigt.
Ja livet suger jävla fett Just Nu. Vill bara krypa ner under täcket och vänta på 28 februari och jag får flytta...

Ja, jag har fått exakt datum och tid nu för att skriva på de sista papprena. Sen jävlar blir det renovering.
28 februari klockan 10.00, sen är jag en fri kvinna och mitt nya liv börjar och jag hoppas jag har medvind för just nu orkar jag inte motvind. Jag vet att det komme rara det ibland men låt mig bara få tro att jag får medvind efter flytt, blir lättare så.

Vi har bytt från guld ap-tapet till Dorah till lila ap-tapet, sen blir det 3 rosa väggar.
Inne i mitt rum blir det svart/grå/lila randig tapet (vågrätt) och 3 lila/grå väggar. Vardagsrummet har jag för mig är ok så tror jag slipper göra något där. Just nu är allt lite som i dimma så kommer faktiskt inte ihåg hur det ser ut i vardagsrummet.

Idag var vi på Karolinska sjukhuset för att fixa ny tandställning då Dorah tappade den förra.
1800:- jävla kronor kostar det, känns ju jävligt surt att behöva punga ut med det nu såhär i flytten.

Bilden på avgjutning är från när Dorah skulle operera gommen när hon va lite drygt 1 år.
Hon föddes med gomspalt och det betyder att hon inte hade någon gom, helt öppet upp till näsan så matningen när hon va liten va kämpig till en början, både flaskmatningen (då hon inte kunde amma så fick jag pumpa och ge i flaska med specialpip, helammade i 4 månader, sen orkade jag inte med att vara mjölkkossa mer 😂) och gröt och vanlig mat senare då allt åkte upp i näsan innan hon kom på teknik för att få ner maten.
Tandställningen är för att fixa till hennes underbett som troligtvis har kommit av denna spalt. Inget jag bekymrar mig för, det löser sig.

Har varit o kollat TV och lite ljud också, har inte bestämt nåt än, köper väl senare eller när jag flyttat in.

Har sagt att Dorah måste börja hjälpa till lite i köket med matlagning och sånt så hon hjälpte härom dagen till att göra korvstroganoff, den blev bra.

Ta hand om er och ta inget för givet ❤

Likes

Comments

Har precis haft ett bra samtal med J (exet).
Nu är vi överens om vad jag kan ta med och vad jag kan/ska lämna kvar av stora och små grejer.
Behöver 'bara' köpa tv, ljud och köksbord, sen ska jag nog klara resten. Sängen är redan köpt.

Imorgon är det dietisten (vill verkligen inte dit då jag vet att jag gått upp mycket i vikt, men jag ska ta tag i det men vet inte om jag pallar innan flytten.

Appropå flytt, har nu fått slutgiltigt besked om att det blir den 28 feb som flytten sker, hade tidigare varit tal om att kanske kunna flytta lite tidigare men fick mail idag om dag och tid.

Sen blir det ett samtal hos terapeuten, kommer nog bli tung och jobbigt.
Hoppas inte all energi tar slut för sen ska jag på inspelning för Skavlan, hoppas på någon rolig gäst..

Ta hand om er ❤

Likes

Comments

Nu börjar packandet.
Kläder jag inte använder (men kanske kommer i framtiden, troligtvis inte), men idag började jag även packa ner kaffemaskinen, våffeljärnet och lite sånt från köket och även grejer i förrådet i lägenheten som fotoalbum, lite teckningar Dorah gjort och scrapbooking grejer.

Sjukt jobbigt😢, nu är det bara lite drygt 4 veckor kvar. Förhoppningsvis tidigare, fast egentligen hade jag inte velat behöva göra det här alls.
Sen kommer det väl bli begravning mitt i flytten också. Min farfar gick bort för en vecka sedan så kommer åka till Östersund då.
Veckan som kommer blir publik till Skavlan, dietist och terapeut.
Dietist har jag gått till i ca 1 1/2 år med både kg ner och upp. Just nu är det mycket upp, 'skyller' på separationen, men jag har stoooora planer till när jag flyttat. Bättre mat, börja träna (iaf hemma) och promenader. Va så sjukt duktig förut men nu har det lite gått utför.
Men nu hoppas jag på att få igång allt igen.

Ta hand om er ❤

Likes

Comments

Usch, i en dålig svacka just nu 👎 jävligt jobbigt med många saker.
Väldigt trött hela tiden och tjock i huvudet, känns som jag inte sovit på flera år, vilket jag inte heller gjort en hel natt, vill bara EN natt kunna sova utan att vakna av olika anledningar, tät i näsan, ont i ryggen, varm, myror i huvudet och benen, hör något, Dorah kommer och sover hos mig i sängen, pengar, jobb mm mm..

När allt är över med renovering och flytt och så då ska jag dra på en resa, jag och Dorah, och om någon kanske vill följa med så varsågod, bort från allt och bara ha det bra och njuta av lugn och ledighet.

Det här med separationen är det jobbigaste jag har varit med om och önskar inte ens min värsta fiende, och då går vår separation "ganska smidigt" jämfört med andra hemska historier jag hört.
Ikväll ska jag träffa en underbar vän så vi båda kan ventilera våra liv ❤ Love you I-M!

Nu framöver har jag 3 TV-inspelningar jag ska vara med på, i publiken.
Lördag - Hur gör djur
Måndag - Tror du jag ljuger
Onsdag - Skavlan
Roligast blir nog Skavlan, hoppas det är några trevliga gäster han har då.

Lördag efter TV-inspelningen, konstigt nog ingen som hänger med, men efter inspelningen tar jag träff med en annan vän. Ska bli kul o träffas utan barn som man måste hålla koll på (även fast det också såklart är trevligt) utan bara sitta och äta och dricka vin och snacka.

Ha en bra dag och ta hand om er ❤

Likes

Comments