Hej folks!
Nu har jag inte skrivit på jävligt länge.
Jävligt mycket har hänt och har inte haft varken lust eller ork att skriva om något.
Kommer inte ta upp allting men har haft de väldigt jobbigt demhär veckorna. Såklart har jag haft det bra oxå om man tänker på Melanie, hon mår bra, hon växer som det ska och kan inte vara lyckligare att jag fick henne ❤️
Tänkte på det innan när jag snacka me en gammal vän, hen sa att hen inte ville lägga sin skit på mig att de mest lyckliga i mitt liv har hänt osv. Det kanske har sett ut som jag har de mest perfekta livet här på bloggen men det finns så mycket som jag inte pratar om eller skriver ut just här. Så tänkte ba köra ett inlägg om de o berätta lite ialf hur situationen ser ut.
Sen vi kom hem från förlossningen har jag fått "baby blues" (förlossnings depression) för er som nt vet vad det är, googla. Det är inte såpass att jag inte kan ta hand om henne elr att jag inte kan känna kärlek till henne, Det kan jag absolut. Hon är allt jag någonsin önskat mig och utan henne ser jag inte någon mening i de hela.
Iallafall det som jag vill komma fram till är att jag inte mått så bra sista tiden.. just dendär babybluesen har nog börjat gå över men sen är det massa andra saker som läggs på varje gång. Tex har min mormor gått bort. Vi stod väldigt nära varan och det tog hårt på mig..

Tänker inte gå in på allt för orkar inte änns skriva om det men ni förstår nog.
Aa sen har jag oxå gått o blivit singel så håller på att leta lägenhet till mig och plutten nu sen är vi tvungen att flytta ut i maj ändå. (Bor i studentlägenhet)
Och lite andra saker har oxå hänt men det är inte viktigt att skriva ut, då jag inte önskar att ni ska tycka synd o hela den grejen.
Som ni kanske förstår är det en jävla massa pågång just nu och de tar såklart på en..

Nu vet ni lite hur de har varit och så.
Men annars är allt bra och allt börjar gå åt rätt håll igen känner jag. Väntar bara på att få egen lägenhet nu sen kan jag börja få ordning på mitt egna liv o Melanie's liv så kan jag få fokusera på bara det istället för att behöva tänka på 1000 andra saker om ni förstår.

Så mycket som har hänt senaste tiden mycket bra, mycket dåligt..

Men nu vet ni iallafall lite hur de ser ut just nu. Hoppas ni mår bra iallafall, puss ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan allihopa
Har inte skrivit på ett tag nu men finns ju anledningar,
Som dem flesta redan visste så firade vi nyår på förlossningen.
31 december 20:37 kom en liten tjej ut på 2860 gr och 48 cm lång 💖 hon heter Melanie och är världens sötaste lilla plutt, minsta bebisen jag sett men såå söt asså,
Tänkte berätta lite kortfattat om min förlossning, hur de gick till och allt sånt, kommer inte ta med allt men om nån undrar något mer personligare är de bara o fråga., undviker också att skriva av mina förlossnings papper för vill mer skriva av minnet jag har och min egna bild av de hela. 😇

Som ni redan vet så hade jag förverkar ganska så länge, men dem riktiga verkarna började lite på fredagen (29:de) på förmiddan med 20 min mellanrum, gick runt och tog tid på varje verk i 2 dygn tills dem började bli mer regelbundna. En dag efter på lördagen(30:de) var verkarna med ungefär 8 minuters mellanrum.
Andrejs mamma (svärmor) var på besök och vi skulle äta lite mat o fira nyår eftersom hon inte kunde komma nästa dag.
Gick runt hela dagen o pustade så ont ja hade, ringde mamma fram o tbaka eftersom jag inte vet när man egentligen borde åka in, hur de ska kännas och var smärt gränsen går, då jag är jävligt smärttålig.
Klockan var runt 8/9 på kvällen och tillslut fick jag ringa in till förlossningen (som alla hade tjatat på mig att göra) dem sa ialf att jag borde komma in o titta, så vi tog BB väskan och började åka in mot förlossningen. Ville egentligen inte åka in för var 100% säker på att vi skulle få åka hem igen haha iallafall påvägen in var de fortfarande 8 minuter mellan verkarna och fyfan dem började kännas mer o mer bara.. ringde till min mamma också så hon kunde möta oss där. jag sa innan vi åkte hemifrån att jag var säker på att vi skulle komma hem igen efter någon timme bara..
Jo men ellerhur.. när vi kom fram koppla dem fast mig i en CTG ( läser av verkarna och bebis hjärtljud ) fick sitta fast med den i en timma, och verkarna började bli mera o mera smärtsamma. Nu var de ungefär 6/7 min mellan varje verk och jag hade öppnats 1 cm. Vi frågade om man skulle åka hem igen eller om vi skulle vara kvar, en barnmorska sa till oss att vi får bestämma själva om vi vill åka hem eller inte men jag kände att verkarna var såpass brutala att jag inte vågade röra mig någonstans då de är en timma hem + nyår vilket betyder mycket trafik och att jag inte skulle hinna tillbaka ifall jag skulle behöva föda. Så vi fick ett rum på BB och jag fick en spruta i benet för verkarna, en morfin tablett och en alvedon så jag fick vila lite innan de va dags på riktigt. Han inte sova riktigt men fick iallafall en paus från verkarna.
När jag vaknade på morgonen började de dra igång igen kl var runt 7 nånting och kl 9 kopplade de på CTGn igen för att se om något ändrats, hade öppnats 1,5 cm och verkarna var mer regelbundna nu och 5 minuter mellan varje verk.
Ringde mamma och berätta läget så hon kom direkt. Detta höll på i några timmar tills de började bli extremt jobbigt. Fick hjälp till ett badkar där jag kunde ligga i varmt vatten, minnet är lite suddigt eftersom man blev helt väck av att ha så ont men jag minns att de var i badkaret det började göra som mest ont, Andrej & mamma fick turas om att ta hand om mig, räknade mina verkar och sa till mig när verken började o när den var över, hur jag skulle andas och allt dedär, hade lavendel i vattnet oxå, och akupunktur i pannan. Om jag minns rätt så låg jag där jävligt länge kanske 2 timmar eller nått tills man behövde gå o kissa vilket man INTE ville göra just då.. fick alltid vänta på nästa verk och sen precis när den var över så fick man göra de man ville göra SNABBT annars var de inte så kul haha, såklart han man ju inte göra allt direkt men ställa sig upp, vänta på att verken var över gå till toan vänta tills verken va över, kissa vänta tills verken var över, de va jävligt ansträngande asså och kan säga att man va heeelt borta.
Nu var de 3 min mellan varje verk och hade öppnats bara 2,5 cm!!
Kunde fan inte tro mina öron, trodde att jag var iallafall 5/6 cm öppen men Nää kunde bara tänka mig hur de skulle kännas sen om dehär bara e början..
Hade tidigare den morgonen bett mamma att köpa med sig donken så man kunde få i sig något fort eftersom jag knappt hade ätit senaste dagarna och att jag hade tänkt på de ett tag Hahah men när hon väl kom med maten ville man inte ha något alls, man kunde inte tänka på något annat än verkarna,, de va inte direkt så att man va sugen på något, colan däremot vart min lifesaver. De va väl den jag fick energi av. Hade ju somsagt varken sovit eller ätit senaste dagarna så ja, rekommenderar att packa ner Cola i BB väskan. 👌🏼
Efter att jag hade tagit mig upp ur badet och gått på toa hjälpte dem mig till ett förlossningsrum där jag fick lägga mig i sängen.
Fick börja köra igång med lustgasen direkt eftersom allt blev bara för mycket och jag behövde verkligen något att fokusera på.
Låg där i några timmar och Aa lustgasen var min bästavän kan ja säga, fyfan om ja inte skulle haft den, minns att jag kollade på klockan som satt på väggen precis framför mig, kändes som att timmarna var minuter för tiden gick ändå jävligt fort, ena sekunden var klockan 1 andra sekunden var klockan 3 osv osv..
tillslut pallade jag inte mer så jag bad om epidural (ryggbedövning) som jag innan hade sagt att jag ville avstå från då jag hört bara en massa skit från den, att folk blir helt bedövade och att dem inte kan trycka ut ungen o massa shit. Men Aja, jag skulle fan ha dendär ändå, och de va de bästa jag gjort. Allt blev sååå mycket lättare och de va nästan som i början av alltihop, ett tag ialf men de va inte lika ansträngande längre.
Nu var de kväll o dem ville ta en titt där nere ifall jag hade öppnats nå mer och jaa
På ungefär 3/4 timmar hade jag öppnat helt och de va dags o krysta, krystade 3 gånger bara tror jag, De tog ungefär 7 minuter och sen var hon ute. Dem la upp henne på min mage och jävlar vad ja grät, aldrig varit så lycklig i hela mitt liv! Allt hade gått så bra 🙏🏼
Hon fick 10 av 10 helt klart en bra förlossning, jag trodde de skulle va mycket värre efter alla skräckhistorier man har hört.
Kommer defenitivt göra om det!!
Nu har vår älskling varit ute i världen i 14 dagar redan och fyfan vad jag älskar henne.
Hon har redan förändrats såå mycket, och blir bara sötare o sötare för varje dag.
Är också sjukt tacksam att jag hade så bra barnmorskor och att jag har min fina pojkvän vid min sida och älskade mamma, hade jag inte haft er hjälp under alla demhär timmarna skulle de inte va lika lätt för mig tror jag.

En stund efter förlossningen blev vi flyttade till BB igen till vårt lilla rum vi haft tidigare.
Jag var klar vaken trots att man inte fått någon sömn men var fortfarande lite påverkad av all lustgas o bedövningar, kanske därför? 🙄😅
Sov knappt första natten me Melanie heller, man bara låg o titta på henne,
Vi stannade kvar 3 dagar på BB och fick hjälp med de ena o de andra, och tabletter fick jag oxå dåodå för efterverkarna.
Hormonerna var som en bergodalbana dem första dagarna, man grät, skratta, var arg, ledsen, irriterad, glad. Allt på samma gång men inte så konstigt med tanke på vad man gått igenom, det kändes ibland som man vänt in o ut på själen 10 ggr. Var verkligen så förstörd dagen efter och hade så ont i varje kroppsdel. Kunde inte sitta på röven och gå riktigt haha.
Men nu är allt dedär över och allt fungerar som vanligt igen, känns knappt som de änns har hänt mig, så sjukt vad kroppen kan göra egentligen! Shoutout till alla mammor där ute säger jag bara 🙏🏼❤️
Dehär är meningen med livet, kan inte tänka mig ett liv utan min tjej. Dehär är det bästa jag varit med om och guud vad jag älskar henne!! Haha ❤️ långt inlägg men hoppas ni har de bra själva!
Skriver snart igen 😘

Likes

Comments

Hejheej
Igår blev jag överraskad med Babyshower som min mamma hade ordnat, med massa folk, massa gottigt och massa presenter. Huset var ju helt fullproppat Hahah, blev så chockad när jag kom dit. Hade verkligen inte tänkt mig att det skulle bli så stor grej, men jo massa underbara människor och ballonger överallt. Är så sjukt tacksam att de finns inte. Fick massor med fina saker till min älskling. Alla fick också gissa måttet runt min mage, vilket datum hon kommer och gissa på vilken längd & vikt hon kommer komma ut med. Det var så kuul!! Och det är så skönt att man är omringad av så varma o fina personer som verkligen bryr sig! Tack vill jag bara säga!! Sånthär gör mig så j**la glad asså. Dehär tänkte man sig inte direkt för nått år sen. Har aldrig varit såhär glad ärligt talat. Dehär är meningen med livet. Skulle jag inte haft denhär kulan så vet ja fan inte asså. Jag önska bara att ni kunde känna mitt lyckorus just nu, dehär ruset är bättre än allt knark i världen ska jag säga er mina vänner. Inget slår detta!
Just nu ligger jag i sängen iallafall och har gjort hela dagen. Verkar har börjat köra igång på riktigt nu känner jag, men oregelbundna är dem.
20/25 minuter mellan varje verk och verken håller i i ca 1 minut varje gång typ, nu är de sjukt nära.
Hon är beräknad den 6de januari så alltså nästa vecka men vet ärligt inte när jag tror att hon kommer. Känns som närsom egentligen men vill helst gå över till 2018 ialf, nytt år nytt alltihop, så 2/3 dagar kan hon ialf vänta tycker jag.
Nu ska jag käka men får väl se om jag hinner skriva något mer innan hon e här 😊
Ha de bäst sålänge 😘

Likes

Comments

Idag har min mamma förevigat min stora mage, och Gud vad glad jag är att vi gjorde dehära 😇 hon kommer bli så bra mormor ❤️ verkligen värt det. Jag vet att jag kommer uppskatta de som fan sen när jag blir äldre oxå! Blev jätte nöjd!!
Den är ju inte direkt klar här på bilderna men mamman min ska fixa till den lite sen när den har stelnat till o sånt, kommer lägga upp bilder sen när den är helt klar, men såhär ser den ut än så länge ❤️

Likes

Comments

Hejhej har inte så mycket o skriva om just nu.
Vi väntar bara på att vår lilla tjej ska komma ut, nu är det bara 16 dagar kvar och Aa alltså kan hon komma närsom egentligen 😇
Har en del verkar som kommer o går men så har de ju varit ett tag nu, hoppas hon håller sig inne ett liiitet tag till ialf så man hinner gå över till nya året 😊
3 dagar kvar till julafton och jag kan ju inte direkt säga att man har någon julkänsla, visst vi har massa julklappar under vår lilla gran och massa julpynt o hit o dit men ingen julkänsla här inte, kanske snön som fattas 🤔 Javenne..

Aja har iallafall hittat bästa sättet att bleka mitt hår på jag som alltid velat få lite ljusare hår men inte vågat med risk för att allt ska ramla av ifall jag skulle blondera det osv, vill inte bli blond haha tro mig, vill bara ljusa upp de lite på topparna typ.
Iallafall så är dehär sättet ett mer "naturligare" sätt och det skadar inte ditt hår som de gör med vanlig färg. Har du en missfärgning eller bara vill ljusa upp håret lite så testa dehär:

•välj en ganska stor skål eftersom brustabletterna sväller senare.
•Krossa 4-8 C-vitamin brustabletter (jag använde 9/10 st) bror på hur mycket hår man har.
•häll i 2 matskedar flytande honung.
•några droppar citron.
• schampo eller balsam, jag använde ungefär en dl schampo men man kan göra som man känner, bror också på hur långt/tjockt hår man har.

Sen blandar man bara ihop hela skiten, drar i allt i håret, sätter en plast kasse på huvet och en handduk/ mössa för att det ska hålla sig varmt.

Låt det sitta i 2 timmar eller mer (vad du känner dig bekväm med. och du kommer se stor skillnad.
Jag har gjort det 3 gånger nu och kommer fortsätta helt klart. Glömde tyvärr ta förbild men ni kan se på bilderna när jag har uppsatt hår på skillnaden, innan var jag lika mörk på topparna som jag är i hårbotten. Så jäkligt stor skillnad har de blivit ja.

Här är efter andra försöket och ni ser ju själva hur bra de hjälpte, blev lite brun rött

Här är efter 3de försöket och här ser man till och med mera resultat, såå nöjd asså

Rekommenderar verkligen att testa om du inte vill förstöra ditt hår med en blondering 😁

Glömde ta bild på citronen men de är bara o skära upp en vanlig citron o trycka ner nåra droppar 😅

Likes

Comments

Helu alla
Idag är det andra advent och vi gick in i vecka 36. Nu är det bara 27 dagar kvar och fyfan, det känns asså. Jag har blivit såå mycket piggare och smärtan i benet/skinkan har gått bort. Jag kan gå perfect och har inga större problem, det ända är väl att jag får förverkar/sammandragningar då o då.
Kan inte riktigt säga vafan de är elr hur de ska vara, de jag vet är ialf att de krampar o har sig ibland och de känns som hon ska komma ut 😅, jag får ofta som en molande känsla i nedre delen av magen/ryggen och de är väl ungefär som mensvärk fast lite kraftigare, inget som stör mig direkt.
Det är när livmodern drar ihop sig som ett jävla bowlingsklot man inte vet vafan man ska ta vägen haha.
Hade precis nyss sånna verkar fast helt annorlunda, som kramp i magsäcken och ett tryck uppåt, fick gå o spy så som hon tröck på. Kändes som magen skulle spräckas då den va helt stenhård, min fina kille försöker såklart hjälpa mig med de mesta och tar hand om mig även om ja kan va en bitch ibland, när man sitter o försöker andas i en verk då är de inte lätt att höra allt som händer runt om en, så han får ju tjata på mig ibland för man blir så jävla väck av alla verkar o shit, men är glad att han hjälper mig. Skulle vara kaos om jag var tvungen att va själv i allt dehär. han googlade ialf vad man kan göra för att de ska lugna sig eftersom varken jag eller han vet så mycket, vi har ju liksom inte haft barn innan, hur ska man veta hur de ska kännas o inte kännas, eller om de är pågång eller inte, vem vet?
Nä men han sa ialf till mig att ta en varmdusch och vila lite. Så nu ligger jag i sängen o vilar o har precis duschat me lite värme på magen. Han sa att han hade läst oxå att man måste sova och vila mycket nu annars kan de hända att bebben kommer tidigare och hehe jag sover ju inte direkt mycket längre, är uppe o gör massa saker hela tiden nu typ, speciellt nu när jag kan röra mig igen, då är de ju svårt o sitta still 🙄
Sömnen är också åt helvete kan man ju säga, varken jag eller bebis kan sova om nätterna.
Men snart äntligen är vår lilla plutt ute.
O vi längtar sååå ❤️

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu sitter jag och sambon på bussen mot Kalmar. Blev sugen på att skriva lite då det tar en evighet att komma in till stan, vi ska väl handla lite julklappar och lite annat som amningsbh o sånt. Det är exakt en månad kvar idag och ja det är de ända man tänker på just nu. Kan säga att de mesta tar emot just nu, tex fan vilka utbrott man kan får när man ska försöka få på sig ett par byxor & strumpor, den här magen är ju verkligen ivägen och ser framemot att kunna röra mig riktigt sen. Nu känner man sig bara så osmidig och osexig.. 😴
Inatt låg jag uppe och läste massa förlossningsberättelser för att se hur andra har haft det, det är ju verkligen olika för alla alltså.
Det är ju knappt några alls som har liknande historier. Jag tror att min förlossning kommer gå bra, eller det får man ju hoppas på iallafall. Tiden kan ju gå lite fortare nu!"
för övrigt så är jag inte på mitt bästa humör just nu pga olika anledningar men hoppas ni har det bra iallafall!
Bless n Love

Likes

Comments

Hejsan allihopa
Är så dålig på att skriva ofta, men så får de vara. Kommer säkert finnas mer att skriva om senare när förlossningen e över och bebben har blivit lite äldre.
De ända man tänker på just nu e ju typ förlossningen och allt bebis mys man kommer få, längtan e ju sjuk. Kan inte sova om nätterna så mycket som man tänker, så jaa haha kanske inte världens intressantaste att läsa om då, känns som jag upprepar mig hela tiden om saker eftersom de inte händer så mycket just nu.

Kan iallafall säga att jag kan gå riktigt igen. Slipper använda kryckor och är ute o går som vanligt. Har också ätit tabletterna i en vecka nu så känner mig mycket bättre och orkar göra lite mer saker.
Och sen så var jag och fyllde på fransarna igår också så känner mig lite fräschare nu.
Jag gör mina fransar på 'studio poppy' i Kalmar, rekommenderar verkligen! Aldrig blivit nöjdare.
Dem höll i 4 veckor, tappade knappt nåra fransar alls, dem kliar inte och det gör inte änns ont när man öppnar ögonen efter "behandlingen" eller vad jag ska kalla det,
Vill ni ha fräscha fransar så gå till henne! Bästa som jag varit hos iallafall. Alla andra gånger jag gjort mina fransar har det svidit i ögonen och jag har tappat fransarna på nästan en vecka, både mina egna och förlängningarna.. så Aa rekommenderas

Idag gick vi in i vecka 35 så nu är det bara 5 veckor kvar till vår lilla älskling kommer ut.
Det ända vi går runt o tänker på just nu är bara bebisbebis hahah, så mysigt de kommer bli 😇 har också fått en julkalender av mamma så nu räknar vi ner dagarna 💕

Likes

Comments

Nu är jag i vecka 34+3 och det är bara 38 dagar kvar!!
Bäbis är nu cirka 44 cm från huvud till fot och väger cirka 2,38 kg.
Hon bara växer o växer och jag känner henne mer o mer för varje dag som går, magen tynger neråt och känner verkligen att snart är de fan dags asså, allt blir mycket tyngre och man vill bara lyfta upp henne typ Hahah
Min graviditet har varit upponer, det har verkligen varit svårt och jobbigt för mig både fysiskt och psykiskt senaste tiden, jag har såklart haft det bra oxå och är ändå glad att jag gjorde dehär för annars skulle jag ju inte få den lilla tjejen som ligger där inne såklart, Jag trodde inte att jag skulle få så "svår" graviditet som jag fick eftersom att alla gravida runt om mig innan har haft det ändå rätt så enkelt, så ja de va ganska chockande när jag trodde allt skulle vara helt lunch typ.

Idag vaknade jag av sånna sjuka verkar och kramper i hela ryggen, visste fan inte vart jag skulle ta vägen asså o de satt i ett bra tag oxå. Ville inte ligga ner, gjorde ont när jag satt mig upp och vågade inte ställa mig heller för va rädd att typ ramla ihop eller nått. Var vaken till typ 4/5 imorse oxå för bebis sparkade som aldrig förr, kändes ärligt talat som att hon försökte gräva sig ut me händerna elr nått, aldrig känt henne så tydligt som jag gjorde inatt haha, hon verkade ha jävligt kul iallafall, trodde tillofrån att vattnet skulle gå elr nått för fan va de tröck på. Aja jag är ialf taggad på förlossningen, vill ba att allt ska komma igång snart så att det kan va över nångång.

Just nu ligger jag i sängen i min ensamhet och skriver bara, har inte velat röra på mig alls för känns som verkarna ska komma tillbaka närsom.. så Aa... tråkigt att va helt själv o ha så jävla ont och inte kunna röra sig typ, men vad ska man göra åt saken? De e bara o bita ihop..
dehär e de svåraste men bästa jag någonsin har gjort ❤️ kommer sakna min mage ändå och alla små sparkar sen när hon är ute, så ska försöka njuta så bra de går av den lilla tiden som e kvar, för de blir nog inte flera barn på nåra år iallafall Haha ❤️

Köpte lite kläder till bebbe igår också, sängen är klar, skötbordet e på plats,alla hennes kläder e också nervikta i lådan och förlossnings väskan är halft färdigpackad. Så nu är de bara en liten bebisis som fattas💞 Här får ni lite bilder

Likes

Comments