Idag har vi spenderat förmiddagen ute i snö, -5 och strålande sol. den ultimata vinterdagen med andra ord.
Adrian fullkomligt älskar att åka i sin pulka, helst ska han också kunna dra handen genom snön!
Vi tog oss en tur bort till centrumet i närheten för inköp av en ny mössa samt få lite lunch i våra magar.

Hemmet ser ut som ett smärre kaos efter att ettåring gått mer eller mindre bärsärk. Leksaker över hela golvet, en vält tvättställning och böcker i precis hela soffan, för ja - nu kan han också klättra upp i soffan på egen hand!
Adrian ligger nu och tar en liten tupplur, maken håller på att förbereda middagen och jag ska ta tag i tvätthögen som aldrig verkar vilja hålla sig på en lagom nivå. Imorgon ska jag sitta på utbildning hela dagen, refresha minnet lite angående lågaffektivt bemötande, intressant! Får vi se om där kommit något nytt rön, annars är det alltid bra med påminnelser.

Ha en riktigt go söndag mina vänner!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så, idag stod återbesök till läkaren på schemat. Adrian har sedan födseln reagerat kraftigt mot mjölk, senare har vi även upptäckt allergi gentemot ägg, han har eksem och så har läkaren misstänkt att han har infektionsastma (tidigare kallad förkylningsastma), han har dessutom reflux.
Ja, som ni förstår så är det mycket att hålla reda på, ha uppsikt över och mediciner som ska kommas ihåg.

Hur som helst, det visade blodproverna sist att han fortfarande är allergisk mot ägg. Han fick då också astmamedicin att ta vid förkylning för att se om hosta och andningssvårigheter förbättras, vilket det gjort avsevärt! Denna förkylning har han knappt haft någon hosta, han har kunnat leka och röra sig helt obehindrat och utan att bli helt slut efter några minuter, ingen rosslig andning osv. Så, det konstaterades alltså att han har infektionsutlöst astma. Än så länge behövs dock inte inhalator, tack och lov, utan det räcker med medicinen han fått utskrivet.
Nästa vecka ska vi tillbaka för pricktest för att då se hur kraftigt han reagerar på ägg på det viset samt även kolla upp reaktionen för mjölk. Visar det sig då att mjölken gått ned så ska vi eventuellt få börja introducera mjölkprodukter, sakta men säkert. Vi ska även testa att dra ned på refluxmedicinen, då den just nu är under kontroll så är det bra om det går att fungera på så liten dos som möjligt, så håll tummarna för att han klarar minskningen av dosen.

svammel svammel, men det gick alltså bra idag och vi har börjat få mer och mer klarhet i Adrians alla olika besvär.

Efter läkarbesöket tog vi en lunchdejt med Adrians "flickvän" Holley och hennes föräldrar, lika härligt som vanligt med många goda skratt! Vi skiljdes åt strax före middagstid.


Nu ska denna trötta mamma hoppa ner i sängen. Hoppas att ni haft en fin fredag och får en fin helg!

Likes

Comments

​För det låter ju inte ett dugg klyschigt, rubriken alltså, haha! Tanken är dock att jag på riktigt ska ta tag i bloggen, och med en ny plattform kanske det går enklare. Jag kan absolut inte garantera flertalet inlägg dagligen, men här och där och då och då.

Likes

Comments