Header

Hej igen

Jag vet att det var länge sedan och så och det ber jag om ursäkt för. Men nu är det så att jag har lagt upp några av mina noveller på wattpad+ en ny historia som är mitt skrivprojekt för i sommar, den är jag faktiskt riktigt nöjd med och jag planerar runt 10 kapitel. jag skulle bli väldigt glad om någon vill gå in och läsa vad jag har skrivit (och lämna en liten kommentar kanske?)

Tänkte posta en berättelse jag skrev till ett skolarbete i höstas, den och många fler finns på min wattpadsida https://www.wattpad.com/user/Matilda0207


How To Get Away With Murder

Mina händer är kladdiga. Var det blod? En hemsk känsla av att något är fel. Jag höjer händerna mot ansiktet och luktar på dem. Järn. Mina händer luktar järn, som blod. Vems blod är det? Är det mitt? Jag känner efter men ingen smärta känns. Det är mörkt, en gatlykta lyser lite längre ner på gatan, jag vet inte var jag är men förstår att jag är utomhus. Jag sätter mig på huk och känner på marken, den är kall och blöt. Snö? när blev det vinter? Alla tankar snurrar runt i huvudet och jag känner mig yr. Jag reser mig plötslig upp och börjar röra mig mot lyktan men vänder mig mitt i ett steg och går tillbaka, långsamt. Mina fötter stöter emot något stort och mjukt och jag faller handlöst över det mystiska föremålet som ligger livlöst under mig.


Jag ligger på mage med benen över det mjuka, det är blött upptäcker jag nu. Jag vänder mig om för att se vad det är. När jag förstår vad det är drar jag snabbt efter andan och flyttar undan benen. Det är en person som ligger framför mina fötter. Jag ser genom dunklet att kroppen är röd. Röd av blod.

Jag kryper långsamt fram över mina fötter för att se personen bättre och ser att det är en man. Han ser ut att vara i 40-50 årsåldern. Han har en kostym som antagligen varit mörkt grå eller svart men som nu är kladdig och rödbrun. Under kavajen spänner en nu blodröd skjorta över den stora, runda gubbmagen. Kontorsråtta tänker jag lite föraktfullt. Hans ögon är öppna och skräckslagna och det tunna håret kletigt och slickat mot hjässan. Jag stänger hans ögon med en hand som snabbt sveper över hans ansikte. Det sipprar förtfarande lite blod ur ett sår på mannens högra sida och ner i den redan röda snön. Någonting har gjort upp ett hål i skjortan och kavajen är vikt så den inte skulle vara i vägen. Det är tydligt att förblödning är dödsorsaken. Vad ska jag göra nu? Tanken slår mig plötsligt, vad ska jag göra? Vem gjorde det här? Tanken är hemsk men jag tror att jag vet exakt vem som orsakade det här dödsfallet och alla andra som varit här i den här hemska staden. Jag ruskar på mig. Jag ska ringa polisen, som jag alltid gör efteråt. Ingen misstänker någonsin den som anmäler kroppen.

Det är rader med radhus på båda sidor om mig. Jag reser mig och samlar mig en sekund innan jag sätter på mig “skräckslaget barn-masken” och rusar fram och bultar hårt på första bästa dörr. Inom en minut har en sömndrucken kvinna öppnat dörren men så fort hon ser mig blir hennes ögon vidöppna. “J-j-ag bara gick… han...död!” får jag ur mig och pekar bakom mig mot den röda fläcken på gatan. Kvinnans ögon öppnas om möjligt ännu mer “Herrejesus” mumlar hon för sig själv “vänta här”, hon vänder sig om och rusar in i ett annat rum och kommer tillbaka några sekunder senare med en telefon i ett hårt grepp. Hon knappar snabbt in några siffror och sätter telefonen mot örat.


Ungefär fem minuter senare står en ambulans och tre polisbilar på gatan och jag sitter på trappan till huset jag knackat på hos insvept i en filt och ser på hela spektaklet. Kvinnan som ringde polisen står vid en av polisbilarna och pratar med en av de uniformerade männen. En ung polis börjar gå mot mig och jag blinkar snabbt för att få tårar i ögonen och börjar hacka tänder.

“Hej” säger han mjukt och sätter sig på trappan bredvid mig. “Jag heter Jens” lägger han till. “H-h-hej” stammar jag fram och tittar försiktigt på honom.

“Jag förstår om du är lite uppjagad med jag skulle vilja ställa några frågor” Han flyttar sig lite närmre mig och tar upp ett litet anteckningsblock och en kulspetspenna. Jag ruskar på huvudet och skakar i hela kroppen. “Jag vet inte” mumlar jag tyst. Antingen hörde han mig inte eller så ignorerar han bara mig. “Vad heter du?” säger han affärsmässigt “Jag vet inte” säger jag lite högre, han antecknar något och fortsätter. “Hur gammal är du?” Jag rätar lite på mig “Tolv” säger jag tyst och han skriver ner något. En lögn. “Vad gjorde du här klockan ett på natten?” Han låter inte lika snäll längre. Jag tittar på honom “Jag vet inte” säger jag tydligt igen. “Jag vet ingenting”, ännu en lögn. Mina mörka ögon ser djupt in i hans ljusblå och han viker undan med blicken. Jens suckar tungt och reser sig upp, han ser på mig en sista gång och går sedan bort till sina kollegor vid en av bilarna. Jag hör honom säga något i stil med “Hon är i chock” och jag ler för mig själv, ingen misstänker någonsin ett litet skräckslaget barn.


Jag har gjort en framsida till den här berättelsen men av någon anledning gick det inte att få in den hit, men ni kan kolla in mina andra fantastiska framsidor på wattpad. Denna framsida är jag dock minst nöjd med men ändå ;)


Ha det bra!/MatildaDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nejmen hallådär!

Nu är jag tillbaka, vet inte än om det bara är för stunden eller om jag kommer fortsätta blogga i framtiden. Mer än halva sjuan har gått för mig och det går bra för mig i skolan. Jag tror inte att jag sa det i somras men jag bytte skola efter sommarlovet eftersom att mina förra bara gick upp till sexan. Den ny skolan är riktigt bra, jag har inga läxor och får bra betyg och sånt. Jag fick sportlov igår och har det nu i veckan, måndag till onsdag ska jag gå en fotokurs på kulturskolan, det ska bli superkul! Pappa köpte en kamera i höstas som jag har fotat lite med så nu ska jag få lära mig lite bättre att fota! Juste, jag var på melodifestivalens genrep igår, fjärde deltävlingen går ju i Gävle ikväll så vi var hela familjen och tittade på genrepet, det var superkul! Dessutom så kom Gina Dirawi och satte sig på en ledig stol bredvid min mamma som jag satt bredvid, jag typ dog och tog några smygfoton på henne, hihi... Nu ska jag snart äta middag och sedan gå och träna, ska tävla i Orsa den 12 mars så nu ska jag ligga i med träningen så jag kan bli placerad.

Ha det bra!/Matilda

Likes

Comments

Hello everyone!

What's up? Nämen halloj! Sorry för att det inte kom något

boktips i måndags, jag har varit på konståkningsläger hela veckan. Det var ett dagläger men det var fyra träningar om dagen, så jag var verkligen otroligt trött plus att jag har fått nya skridskor och det gör väldigt ont att åka in dem (det gör ont utan nya skridskor också). Jag har inte haft någon inspiration eller lust att skriva heller med tanke på att jag typ bara har spökbesökare eller vad man ska säga. Men nu kommer ett inlägg och så för jag få mig själv att skriva på måndag (Det är läger nästa vecka också). Nästnästa vecka ska jag åka båt med min pappa en hel vecka innan skolan börjar så jag tror att jag ska "tida" ett inlägg till den veckan.

I lördags var jag faktiskt på bio! Igen! Det var en film jag har läst boken till... Kan ni gissa vilken film? Boken filmen är baserad på är skriven av samma författare som har skrivit bl a The Fault In Our Stars (förr eller senare exploderar jag) och Looking for Alaska (Var är Alaska? eller som jag har sett att de nya exemplaren heter "Efter Alaska", konstigt namn om du frågar mig, Aja, tillbaka till ämnet) Jo! Det är Paper Towns (Pappersstäder) och författaren är John Green! Jag gick med en kompis och vi skrattade under nästan hela filmen. Jag har ju som sagt läst boken och om jag skulle ha gjort den boken till film skulle det antagligen ha varit en dramafilm från 11 år medans den här filmen är en komedifilm från 7 år! jag trodde inte att den skulle vara så bra som den visade sig vara. Boken har ju några ganska roliga repliker här och där men den är fortfarande ganska djup (enligt mig!). Filmen var faktiskt väldigt bra och följde boken ganska bra, det finns ju filmer (som Divergentfilmerna och The maze runner) som nästan inte följer boken/böckerna alls. Den får 7/10 av mig. Jag tror att det blev ett ganska långt inlägg så vi avslutar här och ses någon annan dag!

Ha det bra!/Matilda

Likes

Comments

Hej! Här är veckans boktips som denna vecka är en vampyrklassiker! Ni kanske inte vet det men jag typ verkligen älskar vampyrer och andra övernaturligheter. Så i våras bestämde jag mig för att läsa boken som är som alla vampyrstorys pappa eller nåt!


Författare: Bram Stoker

Antal sidor:550 (utan efterord) 575 (med efterord)

Genre: Skräck skulle jag nog kanske säga

Handling: Boken är skriven i dagboksform av Jonathan Harker i början när han är på ett uppdrag till Transsylvanien

för att träffa Greve Dracula. I början är Dracula mycket trevlig men blir med tiden mer mystisk. När Jonathan en kväll tittar ut genom fönstret ser han greven klättra ner genom ett fönster som en ödla. Det här gör Jonathan skräckslagen men han måste stanna ett tag till och upptäcker också att Greven inte har någon spegelbild! Sedan övergår boken till Jonathans fästmö Mina Murray och hennes bästa vän Lucy Westenra som har börjar gå i sömnen och Mina som försöker hjälpa henne att sluta. Boken är också i vampyrjägaren Van Helsings, Doktor Seward och en man som heter Quincey Morris perspektiv. De alla går samman och träffas när Lucy först blir väldigt sjuk och sedan när Jonathan kommer hem och börjar prata om en vampyr i Transsylvanien, men som på något sätt verkar ha kommit England där de bor...


Alltså, jag är inte jättebra på recensioner och det är därför jag gör dessa, så döm mig inte för hårt.


Betyg: 8/10 den här boken är skriven i ganska gammeldags språk, det är ganska charmigt men ibland kan det vara svårt att förstå. Kanske för att det är originalet och är skriven för vuxna men jag tyckte att det var värt att ge den en chans och det tycker jag att den är värd.

Det finns många framsidor men så här ser mitt exemplar ut iallafall.

Likes

Comments

Hej alla besökare på denna blogg som jag vet kommer hit och tittar! Jag vet att senaste inlägget var i måndags och jag har nu fått fem läsare på det. Nu är det så att tidigt imorgon bitti tar vi bilen och brummar ner till Göteborg för att vara där ett par dagar så jag är bortta till onsdag eller torsdag, så jag kommer att skriva en bokrecension och "tida" den så den lägger ut sig själv en viss tid. Om jag lyckas... Och om ni vill får ni gärna lämna en kommentar så jag vet att ni finns... Men ha en fortsatt trevlig helg!

Ha det bra /Matilda

Likes

Comments

Hejhej!

Sorry för dålig uppdatering men när jag senast var inne på bloggen

hade jag 1 visning på senaste inlägget så jag blev inte så peppad på att skriva... Men nu när jag gick in så var det 10! Så nu blir det veckans boktips, Om jag stannar!


Författare: Gayle Forman

Handling: En snöig dag blir skolan inställd för Mia Hall och hennes familj bestämmer sig för att göra en utflykt till ett par släktingar. Men på vägen inträffar det omöjliga, de råkar ut för en olycka och Mias föräldrar dör på plats. Mia förs till sjukhus och lite senare dör hennes lillebror. Det kommande dygnet kämpar Mia för sitt liv, och samtidigt får man ta del av Mias gamla minnen och det gör att boken blir ännu mer känslosam.

Betyg: 10/10!

Likes

Comments

Hellu!

Idag avverkade jag min födelsedagspresent av min lillebror; att få se filmen minioner (minions). Den var rätt okej tyckte jag, rolig och så men kanske en liten aning tråkig. Men minioner är så sjukt söta så man är ju bara tvungen att älska dem. Ändrade kategorin "boktips" till "recensioner" så att jag kan recensera filmer också ;)


Filmens titel: Minions/ minioner

Åldersgräns: Från 7 år

Handling: Historien om Minionerna börjar vid tidernas begynnelse. Som gula organismer börjar Minionerna att utvecklas, ständigt på jakt efter att tjäna den mest avskyvärda av mästarna. De misslyckas med att behålla dessa mästare, från T.-rex till Napoleon-Gunstling. MinionernaFINNER sig till sist själva utan någon att tjäna och faller in i en djup depression.

Men en Minionerna vidNAMN Kevin har en plan, och tillsammans med Stuart och Bob beger de sig ut i världen för att hitta en ny ond boss.
Trion börjar en spännandeRESA
som slutligen leder dem till deras nästa potentiella mästare, Scarlet Overkill, världens första kvinnliga superskurk. (kopierat från sf)

Betyg: 6/10
Likes

Comments

Hejsan!

Sorry för att jag inte bloggade något igår men det var ju min födelsedag så var lite upptagen.

Min födelsedag var väldigt lyckad tycker jag! Blev väckt på morgonen och fick öppna presenterna som jag fick från min familj. Sen åkte vi till IKEA och åt brunch, absolut värt att testa faktiskt! Sen hade jag tråkigt ett par timmar och städade bland DVDfilmerna vi har. Sen kom min kompis (Om du läser det här vet du vem du är) och vid sju kom min bonusmormor, gudmor och morbror (och hans sambo). Vi åt hamburgare och sedan glasstårta. Det var jättekul!


Idag kom min bästis och firade mig och nu har jag tråkigt.


Kanske lite tråkigt att läsa men vill hålla liv i bloggen :)

Ha det bra!/Matilda

Likes

Comments

Hej igen!

Jag tänkte börja med bokrecensionerna, så denna bok är för vecka 28!


Denna bok heter Sagoberättaren, den är nog den bästa bok jag någonsin läst, den är verkligen megabra!


Bokens huvudperson heter Anna, hon bor någonstans i Tyskland (originalet är på tyska) och hon är runt 17-18 år.

När hon hittar en liten trasdocka i sällskapsrummet på skolan förändras hennes annars så perfekta liv. Dockan visar sig tillhöra droglangaren Abel, eller rättare sagt Abels lillasyster Micha. Anna blir nyfiken på Abel och en fredag smyger hon efter honom efter skolan. Hon förjer efter honom till en tråkig grundskola där Abel hämtar en liten flicka med smutsblonda flätor och en rosa dunjacka. Micha. Därefter går Abel och Micha till studentmatsalen på högskolan och äter en äcklig middag. Men där hör Anna vem Abel är när han inte är Den polske apotekaren, skolans öknamn på honom, han är en Sagoberättare. I studentmatsalen berättar Abel första delen i berättelsen om Den lilla drottningen. I kaféet dit de går sedan blir Anna upptäckt och får höra nästa del. Det är början på Anna och Abels kärlekshistoria. Men på något sätt hänger händelserna i historien och några mystiska dödsfall i verkligheten ihop. Anna börjar undra vem Abel egentligen är, särskilt med tanke på Abel och Michas försvunna mamma...


Författaren heter Antonia Michaelis.


Som jag sa är den här boken verkligen SUPERBRA!

Den får 10/10 poäng av mig!


Hoppas att någon läser och vill att jag fortsätter blogga och göra boktips.

Ha det bra!/Matilda​

Likes

Comments

Hej igen!

Tänkte skriva en liten daglig uppdatering om "min dag" eller nåt... Låter så otroligt ego men ändå haha XD

Ja, än så länge idag har jag spelat Monopol med min mamma och lillebror. Det slutade med att brorsan blev sur för att han inte får spela dator idag (Han får inte spela mellan elva och fem) och eftersom att klockan då var över elva fick han ju inte spela mer på ett tag... Aja, det var typ två timmar sedan och han säger fortfarande ingenting. X) Fattar inte riktigt hur han kan vara tyst så länge, oerhört irriterande haha. Just nu regnar det och jag var nyss ute med hunden vi är hundvakt åt. Har bara ett par kortkorta shorts och en T-shirt så jag blev liiite blöt XDD. Snart ska vi åka och handla saker till min födelsedag som är imorgon ((whiiii!)


Tänkte skriva en bokrecension i veckan från och med nu. Tänkte måndagar så man kan få tips till vad man ska läsa under veckan eller nåt... Det kommer väl upp en senare under dagen typ så får vi ser om jag skrotar den idén eller om den är bra. Lämna gärna en kommentar om ni läser eller vill ge något bra tips (är typ nybörjare på bloggar så...)

Ha det bra så kanske det kommer ett tips om en bra bok senare ;) / Matilda


Likes

Comments