Header

Idag har jag varit på inskrivningsmöte på Arbetsförmedlingen. Det kändes bra och jag måste hylla deras nya hemsida, riktigt bra och lätt att navigera! Jag har ju sökt ganska många jobb redan och lagt ut lite krokar här och där men nu känner jag att jag fått ännu mer kött på benen ( kött- inte fläsk för det behövs inte mer). Jag ska på ett seminarium som heter "tura till jobbet", att jobba runt Öresundsregionen. Det hade varit en kul grej att prova! Jag ska även skriva in mig i olika vikariebanker vilket också känns spännande. Jag gillar ju lite omväxling så att vara på olika ställen är säkert inga problem. Jag har även funderingar på att läsa till undersköterska men då jag redan läst upp mina poäng från CSN så går det inte.

Nu har jag anmält mig till Vikarebanken för skola och förskola också. Ju fler nät ute ju större chans att fånga fisken ;-) Jag har ju arbetat på förskola förr och det var verkligen kul!

Är det någon som hör något om någon ledig tjänst eller om behov uppstår så tänk gärna på mig <3

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Måste också tipsa om Ljudböcker! Alltså jag kan inte leva utan detta, det gör att allt blir mycket roligare och sådana saker som hushållssysslor mm blir så mycket roligare! Det olika appar för detta och jag har provat de flesta, man kan ofta prova på en månad gratis och sedan säger man upp abonnemanget utan krav. Min app kostar 169 kr i månaden och det unnar jag mig verkligen, det är Såå värt pengarna.

Just nu lyssnar jag på "Malin på Granlunda," en bokserie med 20 böcker, jag är på bok 16 och jag lyssnar ut en bok varannan dag. Den handlar om livet på landet på 1900 talets första hälft i Norge. Den är skriven med en fantastisk inlevelse och man känner verkligen hur de hade det på den tiden i både sorg, glädje och hur enormt stor skillnad det var på män och kvinnors jämställdhet.

Den bästa bokserien jag lyssnat på är "Outlander" som är helt fantastisk! Den rekommenderar jag verkligen! Den går även som serie på Netflix och Viaplay. Handling: Claire och hennes man befinner sig på smekmånad i Skottland, strax efter andra världskrigets slut. Då Claire besöker en stencirkel skickas hon tillbaka i tiden, till 1743. Hon kidnappas av klanen McKenzie och träffar Jamie Fraser. Det finns än så länge 24 ljudböcker men i bokverk så är det 8 böcker. Författaren håller just nu på att skriva bok nr 9 och jag längtar!

Min första bokserie var "Sagan om Isfolket" vilken jag lyssnade på när jag var gravid med Ella, den finns i 47 ljudböcker och jag är så tacksam för att jag hade detta tidsfördriv när jag så ofta låg i sängen pga illamående och var helt utslagen. (Kräktes i 9 månader, varje dag..) Så den bokserien har en speciell plats i mitt hjärta. Det är en fantasy serie som är en släktsaga som har sin början i 1500- talets mitt och avslutas vid mitten av 1900-talet. Släkten Isfolket stammar från Tengel den onde som enligt legenden sålde sin själ till Djävulen genom en. häxbrygd. Det onda arvet har därefter förts vidare i släkten och drabbar ungefär en person i varje generation, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende och ibland även ett ont sinnelag. Vem kommer födas med det onda arvet nästa gång? Lyssna så får ni veta!

Bildresultat för outlanderBildresultat för outlander

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

Det är likadant varje gång när jag bestämmer mig för att sortera papper, det är så skönt när det är gjort men alla dessa högar o räkningar som ska in i pärmar.. Det känns som att bordet inte är stort nog för alla olika högar och till sist så tar man allt igen o lägger i en enda stor hög o lägger tillbaka i hyllan. Men inte idag. Idag ska det slängas och viktiga papper ska in i pärmar! Ja jag vet att de är lite föråldrat, min bror har upplyst mig om att man scannar av med mobilen o förvarar digitalt men jag tycker om att ha lite i pappersform, jag tycker det är lättare att hitta när jag kan bläddra i en pärm. Fast det är ju säkert en vanesak det med. Som med allt annat.

Men nu blir det såhär och snart är jag färdig och hela rummet känns genast luftigare och jag får mer frid i kroppen.

Tror jag ska fortsätta rensa i röran! Men vart ska jag börja? Det brukar bli garderoberna och då oftast barnens, för det är roligast. Plastburksskåpet känns inte lika lockande men är nog i störst behov av en upprensning och sortering..

På med lurarna och igång med ljudboken så kör vi!


Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

Denna helgen har bara flugit iväg! Eller rättare sagt; den har blåst iväg! Helt galet vad det blåser, hela hela tiden! Jag tycker det är mysigt med vindar som viner och regnet som smattrar men alltså det får ju finnas någon måtta. Får njuta lite extra av mina tulpaner så länge.

Helgen har vi tillbringat på Karlslundsbadet på lördagen vilket var jättemysigt, det är så kul att se hur Ella skiner upp när vi badar och hon är verkligen inte rädd för någonting. Det var ju Ella och jag samt Ida, Noel och Tilde. Vi var där tillsammans med Cecilia och hennes tjejer Elin och Emelie. Ella somnade som en stock i bilen, hon fortsatte sova även när jag burit in henne vilket är första gången det hänt! På kvällen hade vi räkfrossa med västerbottenostpaj och mammas hembakta pain riche. Såå gott!

Inatt vaknade jag med värsta migränen igen, fick ta en migräntablett och somnade igen (fast det var min natt att ta Ella, tack kära sambo <3 )

På eftermiddagen åkte jag och de stora en liiiiiten runda till Väla då jag behövde lite på apoteket. Råka sedan slinka in lite i diverse butiker och fynda fint till lillan. Älskar när det är halva rea priser! Det känns som att man sparar så mycket då (fast det oftast är så att man köper massa man inte behöver som sedan blir liggandes..) Men inte idag nej, hittade massa fint till lillan som hon kan ha på förskolan. När vi kom hem hade mamma lagat en underbart god fisksoppa, vilken tur att man har en personlig kock boendes bredvid sig!

Nu ska jag sova för veckan som kommer är fullspäckad.

Sov gott!Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

Igår var jag på jobbintervju och som jag hade sett fram emot detta! Men vaknade på natten med en fruktansvärd huvudvärk, tog en Ipren och försökte somna igen. Men det gick inte.. smärtan var så enorm som att jag hade blivit sparkad i huvudet av en häst eller något.. Jag har ju migrän tabletter men om jag tar en sådan så vet jag att jag kommer att bli helt väck hela dagen och det går ju inte när jag ska på intervju om ett par timmar. Efter ytterligare en stund så insåg jag dock att detta var enda alternativet. Så jag tog en och somnade. Vaknade kl 11- och kände mig helt groggy samt att huvudvärken var kvar, inte i samma intensitet dock men ändå. Jag försökte samla mig för att äta och göra mig iordning. Ni vet kanske den där känslan man har när man varit ute en hel natt och det blivit lite väl mycket av det goda och man vaknar av att hela rummet snurrar, det ringer i öronen och man bara vill lägga sig igen? Lägg sedan på illamående och huvudvärk så har ni min känsla. Klockan närmade sig daxattåka tiden och jag slängde mig i duschen och kom ut något piggare, tack o lov!

Intervjun varade i 90 minuter med olika tester och jag som egentligen har ganska lätt för sådant satt nu med värsta tröghjärnan och fick verkligen tänka men det gick bra.

Vi var tre personer på gruppintervjun och jag gick vidare till nästa steg :-) Jippie så glad jag blev!


Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

​När vinden viner med iskalla vindar och regnet smattrar hårt mot fönsterna då står mina pärlhyacinter där som en försmak av våren och ett hopp om ljusare tider <3 

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

  • 28 Readers

Likes

Comments

Så mycket känslor och funderingar i denna lilla människa, så mycket att hon knappt kan sova på nätterna o är sedan jättetrött under dagarna. Man blir helt slut som förälder både psykiskt och fysiskt men ändå är det säkert ingenting mot hur hon har det.

Bara att rida ut stormen och hoppas det går över snart..

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

  • 44 Readers

Likes

Comments

Imorgon ska jag skriva listor, jag älskar listor! Jag mår bra av listor och vardagen blir så mycket enklare samt att framtiden känns så spännande.

Jag blev arbetssökande förra måndagen, så nu har jag varit det i en vecka. Måååånga listor har hunnits bli till under denna tid. Den viktigaste är ju - vägen till mitt nya jobb listan! Där har jag kommit en bra bit på vägen, jag har sökt 14 jobb och ska på lite olika intervjuer bla nu på torsdag vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Jag har även funderat på att läsa vidare, och det finns ju på min lista - att besöka lärcentrum för att se vad det finns för utbud.

Andra listor är bla- Trädgården! Åh härliga trädgård, så många idéer! Jag ska omstrukturera grönsaksodlingen, komma på VAD som ska planteras och när jag då ska börja driva upp sticklingar. Jag måste komma på en lösning på hur jag ska rädda pergolan som blåst sönder nu i höst/vinter. Där har jag planterat flera klätterrosor-blåregn-klematis-pioner mm som allt är invävt i varandra för att pergolan ska bli helt täckt av grönska, men så blåser stålställningen sönder och allt hänger nu på trekvart! Blir så ledsen.. men det ska fixas! På något sätt.. Vi har försökt att svetsa men det höll inte.

Utekök- japp detta året är det året då det kommer att ske! Jag vill gjuta en bordsskiva i betong och sänka ner Webern i den. Samt gärna en vask med vatten, Såå många idéer har jag.

Men nu måste jag försöka sova. Upp med barnen imorgon som vanligt vid 06 o sedan är det full rulle.

Jag kommer att uppdatera med bilder på mina olika projekt!

Sov gott alla fina <3

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

Jag försöker få rätt på denna blogg, som skulle vara så lätt att få till, men jag krånglar nog till det för mig själv eller så är det bara att inse att allt får ta sin lilla tid innan man kommit in i det..

Förutom det så har det hänt så mycket redan idag o jag är helt slut känslomässigt..

Mini har haft ännu en orolig natt och då det var "min" natt så har jag inte fått så mycket sammanhängande sömn så att säga ( vi kör varannan natt så att man åtminstone får sova varannan natt utan att bli väckt, tacksam för sängen i källaren ;-))

Sonen kom hem från flickvännen o skulle egentligen till skolan men han kände sig sjuk så det var bara att sjukanmäla.

Sen fick jag reda på att pojken som mördades i helgen är en son till min dotters kompis, vilket gör otroligt ont och fy vad jag lider med den familjen nu... värsta som någonsin kan hända en familj.. att ens barn blir mördad, en son, en bror, ett barn.. så otroligt onödigt..

Ovanpå detta blir en nära vän uppsagd från sitt jobb där hon varit spindeln i nätet så länge och hela hennes värld rasar samman där också. All kärlek till dig min vän <3

När allt är så tråkigt och jobbigt för så många i min närhet så skäms jag nästan för att vara glad åt att jag ska på intervju på torsdag och jag hoppas hoppas så på detta :-)


Nu ska jag plantera om alla mina pelargonior som stått i källaren på vila, längtar efter våren och har redan så många idéer för trädgården som jag kommer att dela med mig av sedan. Kommer att finnas under fliken "Min trädgård"


Ps. Kan varmt rekommendera bokserien "Outlander" som jag lyssnar på via Storytel! Den finns även som serie att titta på både på Netflix och Cmore men jag rekommenderar verkligen att lyssna på den först via ljudbok, perfekt när man städar, lagar mat, går på promenad, tränar osv. Im hooked!!

Vill också passa på att gratulera mina barns kusin Alma Nilsson på sin 16 e födelsedag! Hipp hipp hurra!Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments

Har länge velat starta en egen blogg, både för att dela av mig av min vardag med barn o bus men även av recept, trädgårdspyssel och andra DIY projekt :-) Detta inlägg blir kort för jag har en lite tjej som vill att vis ska leka leka leka, nu nu nu!


Följ mig gärna!


Puss o kram o hej så länge!

Lev här och nu! Lek mera! Puss och kram Ingela

Likes

Comments