Contains affiliate links

Likes

Comments

Contains affiliate links

Heeeeeeej 👋🏽
Nu ska jag försöka bli bättre på detta och lite fler inlägg framöver!
Har precis haft lite semester, detta året blev de ingen resa utan stanna kvar hemma i kalla Sverige varit på stranden en gång i 1h, vädret svek så blev raka vägen in till Ikea och äta kyving med patte & beccy🌭.
Varit på Hallongården för att "plocka"(äta) bär och fika, riktigt goda hallon, och hallonsylten ska vi inte ens prata om..mums! Blivit mycket fika favoriten är på Märtas(Höllviken), ägg och räkmackan är mums, men dessvärre inte deras chokladboll.
Vi drog även till Kungsbyggets äventyrspark, åkte sommarrodel och zipline, var faktiskt riktigt kul så det blir fler gånger dit.
En tur till Ullared fick man även tid för, och nu i efterhand så kan jag nog säga att jag inte köpte något intressant alls, men när a tvingar med mig så fick man ställa upp. Tidigare när jag varit där har vi alltid gått ut utanför för att äta, men denna gången åt vi i sportbaren tror jag(?) och hamburgaren där var faktiskt godare än förväntat och blev även mycket smidigare att äta där, trevlig personal dessutom, så tumme upp!

Puss & kram ses på stan // JaeL

Likes

Comments

Hej 🙂

Självklart kommer mitt första blogginlägg bestå av mat, och idag hade vi flygande Jacob på menyn! En originell och en vegetarisk. Blir oftast två alternativ hemma då mamma inte kan äta kött och fågel, tråkigt men sant. Maten blev supergod och alla var nöjda och glada, lätt en favoriträtt. Delar med mig av recepten längst ner!

När jag ändå var och handlade idag passade jag på att köpa kokosolja som jag ska ha till mitt hår, så första dosen kletas in nu och ska verka under natten. Ska försöka göra detta en gång i veckan/varannan vecka, så resultat kommer längre fram!


Flygande Jacob recept:

Ca 4 pers

1 grillad kyckling

2pkt bacon

2 bananer

3dl grädde

2,5dl chilisås

1,5dl jordnötter

Rekommenderar att ha ris till

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa kycklingen från ben och skinn, strimla bitarna. Strimla bacon och stek till dem fått färg och blivit lite knapriga lägg på hushållspapper så fettet rinner av. Vispa grädden och blanda i chilisåsen. Hacka bananerna i bitar.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form, på med bananen, baconen, jordnötterna och häll till sist över såsen. In i ugnen ca 20min sen färdig att serveras.


Vegetarisk flygande Jacob recept

Ca 2 pers

1,5dl quorn bitar

1dl quorn "bacon"

2dl grädde

1 banan

1,5dl chilisås

3/4dl jordnötter

Rekommenderar att ha ris till

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Stek "baconen" lite lätt. Vispa grädden och blanda i chilisåsen. Hacka bananerna i bitar.

Strimla quorn bitarna och lägg i en ugnssäker form, på med bananen, "baconen", jordnötterna och häll till sist över såsen. In i ugnen ca 20min sen färdig att serveras.

Nu sprang tiden iväg så dax för mig att sova, godnatt! 😊


Likes

Comments