Måste säga att jag nu, 1 dag efter att ha börjat använda Nouw, är väldigt imponerad av portalen! Jag har, som ni kanske märkt, försökt få min blogg att se så egenhostad ut som möjligt trots att jag ligger hos en portal (genom egen domän o.dyl.), och måste säga att den processen var enklare här än hos någon annan!

En annan sak jag verkligen gillar med Nouw över alla andra plattformar jag någonsin använt är appen. Många bloggportaler som jag använt lägger mycket fokus på sin webbsida för bloggadministration, men Nouw har verkligen lagt fokus på appen också. Enkelt att göra det mesta, helt enkelt!

Förhoppningsvis kommer jag fortsätta ha den här bilden av Nouw även om ett par dagar då jag använt det mer :-)

Mitt bloggställe. Och spelställe. Och kodställe. Basically stället jag lever på...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag har nu -- återigen -- bytt bloggportal efter att Horseworld stängdes ned och jag insåg att blogg.se trots allt inte är något för mig. Förhoppningsvis blir detta bättre!

Jag har, som ni förmodligen märker, importerat mina tidigare inlägg från de tidigare bloggarna till denna. Det verkar dock ha gått sådär, och inläggen jag skrev mellan Horseworld och nu har tyvärr försvunnit. Jättetråkigt tycker jag, men tyvärr inget jag kan göra något åt. Förhoppningsvis fylls bloggen inom kort med nya inlägg härifrån!

Jag funderade ett tag på att strunta i det här med bloggportal helt och hållet och köra en egenkodad blogg, datornörd som jag är, men insåg snabbt att det finns en stor baksida med det alternativet: Man tappar allt vad bloggemenskap är. Jag vet trots allt sedan tiden på Horseworld att det är väldigt kul att kunna diskutera olika saker bloggare emellan, och möjligheten att komma i kontakt med andra bloggare försvåras om man sitter och blogger på vad som blir som en egen bloggportal... Hmm.. Nouw är förhoppningsvis en tillräckligt stor portal för att det inte ska behöva bli som på Horseworld, så förhoppningsvis blir detta ett bra alternativ!

Vissa av er som nu läser detta kanske inte kommer från mina tidigare bloggar på olika portaler, så därför tänkte jag försöka att beskriva lite vem jag är.

Jag heter Jacob Tilly och är en 16-årig kille. Jag bor i Stockholm tillsammans med min familj bestånde av mamma, pappa och två yngre syskon. Jag är intresserad av datorer, fotografi, djur och musik. Jag brukar beskriva mitt kanske absolut största intresse som att jag tycker om att slå på cylinderformade lådor med pinnar, vilket på tydligare språk innebär att jag är trummis. På gymnasiet läser jag natur/natur med specialinriktning musik, där mitt huvudinstrument är just trummor.

Jag har länge hållit på med hästar och ridsport (vilket också är anledningen till att jag tidigare bloggade på HorseWorld), men slutade nyligen med detta i samband med att jag blev för stor för min häst som nu fått flytta. Jag valde själv att inte fortsätta och gå upp på storhäst då jag inte visste om jag skulle ha tid med detta i samband med att jag började gymnasiet, vilket jag i efterhand nog tycker är ett smart val. Förhoppningsvis tar jag upp ridningen igen i framtiden!

Mer om mig lär komma med tiden, och vem jag är lär också märkas på mina framtida inlägg.

Hoppas denna portal blir bra nu, och hoppas att jag inte tappat allt för många av er läsare på vägen!

Jacob Tilly

Har inga bilder tillgängliga just nu och inlägg blir så mycket finare med bilder, så laddar upp en gammal bild som fanns i mitt bildbibliotek... Haha

Likes

Comments

Vaknade med världens snuva och halsont, inte kul men känns åtminstone som det går åt rätt håll, alltid något! Ganska nyss ätit frukost och sna snart åka ut till stallet. Gissa vad jag ska göra efter stallet? Plugga, vad annars? Riktigt hemskt med två enorma prov samma dag.. Men det går förhoppningsvis relativt bra ändå.    Bussarna till stallet är inte alltid helt friska, hmm...

Likes

Comments

Får man ens säga det när man vaknar såhär sent? Vet faktiskt inte.. Nyss ätit frukost och ska till stallet snart, ska låta Otto gå i skrittmaskinen och ta det lite lugnt idag. Har två enorma prov på tisdag också så stallet och bloggen blir lite lidande av skolan just nu. Efter tisdag borde jag vara klar med allt vk har just nu så då har jag mer tid för annat igen, wohoo!   

Likes

Comments

Påväg till VRG Odenplan för info om deras gymnasium där jag eventuellt vill gå. Fastnade för den skolan under gymnasiemässan och de har dessutom en linje jag verkligen skulle vilja gå, natur-natur+musik. Vet inte riktigt varför men känns av någon anledning lite nervöst...     Hur tänker/tänkte ni kring gymnasievalet? Vad går ni/vill ni gå?

Likes

Comments

Nyss haft muntligt franskaprov och kan nu bocka av ytterligare en sak på listan "skolsaker att göra innan jullovet". Skönt! Franska är dock ett ämne jag alltid haft lite svårare för men idag kändes det trots allt bra. En lektion kvar sen får jag gå hem!    Minishettis från igår.. Hur liten? Haha

Likes

Comments

Sweden International Horse Show 2015 har börjat idag med första showen och för er som inte läste min blogg för ganska exakt ett år sedan kan jag säga igen att jag vann biljetter hit under SIHS14, det vill säga för ett år sedan. Idag var jag alltså på inomhusfälttävlan och det var galet kul, trots att jag kanske hade hoppats på att Sverige skulle vinna... I Friends Arena hittade jag dessutom några killar som jag måste berätta om som jag tycker är helt grymma. Två killar tillsammans med sina mammor har startat initiativet http://killarsomrider.se/ för att visa att det inte är fel att rida som kille, att ridning inte är en tjejsport. Grymt initiativ och hoppas ni får den spridning ni förtjänar!   

Likes

Comments

NK har börjat med årets julskyltning, julmust och juleskum är tillbaka i affärerna och filmen En underbar jävla jul har nyligen haft premiär på bio. En himla massa reklamer innehåller nu meningen "Beställ idag för leverans innan jul" och på TV görs det reklam för Julkalendern 2015. Det är inte jul. Det är inte jul än. Det är inte december, det har inte varit första advent. Det. Är. Inte. Jul. Eller är det? Jag ser det inte som jul före första advent, och jag ser det inte som nära julafton före man börjar se reklamer för filmer med premiär på juldagen. Jag har själv bestämt att jag inte äter juleskum eller dricker julmust före första advent (brukar dock bli undantag från det då jag ser det som okej att dricka julmust under Stockholm Horse Show Sweden Intl Horse Show för hela den showen har jultema och i år har jag faktiskt redan både druckit julmust och ätit juleskum för jag har blivit bjuden av andra). Jag vet inte om det är jag som är konstig eller om det faktiskt är fler än bara jag som inte tycker att julen börjar före det är jul. Mycket skum mening, men ni förstår vad jag menar. Vad tycker ni? När räknas det som jul? När är det okej att göra reklamer med jultema och när är det okej att dricka julmust & äta juleskum? 20131218-115853.jpg 20131217-180402.jpg

Likes

Comments

I alla fall så det känns när man är utan nätverk för länge.. Var igår på tävlingar på Södertälje Ridklubb och efter det hos mormor. Menmen, nu lever jag igen! Riktigt tråkväder idag, mörkt o grått o trist. Blir till att sitta inne o plugga, kanske dra till stan med mormor och kolla runt. Kanelbullens dag förresten. Yey   Att hitta såhär gamla bilder på sig själv är läskigt...

Likes

Comments

Plugga är någonting jag nog inte är ensam om att tycka är rätt tråkigt. Därför vill jag när jag pluggar att det ska gå så fort som möjligt och att jag ska lära mig saker så effektivt det bara går. Samtidigt vill jag få bra resultat på proven och inlämningarna. Hur gör jag för att lyckas med detta? Jag ska försöka sammanfatta mina bästa pluggtips i några punkter nedan. 1. Hitta en studieteknik som passar! För vissa är det att kolla på film, för andra att skriva ner allt man kan. Det finns oändligt många olika sätt att plugga på och alla funkar inte lika bra för alla. Ett sätt som fungerar super för mig är att göra tankekartor där jag skriver ner allt jag ska kunna. Orden i tankekartan påminner mig då om resten av det jag ska kunna och då behöver jag bara lära mig orden för att lära mig allt. Låter skumt, men för mig har det visat sig verkligen fungera! 2. "Råplugga" inte! Något jag märkt att jag inte gillar att göra är att råplugga, det vill säga sitta och bara plugga helt isolerad och försöka pressa in all information i hjärnan. Doesn't work. Jag gillar istället att plugga med bra musik i hörlurarna, kanske även tillsammans med andra (varför inte över till exempel Skype?) och med en TV på i bakgrunden. Detta håller väldigt många inte med om, men för mig fungerar det mycket bättre när jag gör mer än att bara plugga. Då blir jag inte uttråkad på samma sätt och orkar helt enkelt fortsätta plugga tills jag kan allt jag ska kunna! 3. Börja i tid. Ska INTE komma från mig egentligen. Sitter mer eller mindre alltid kvällen innan proven och pluggar... Men de få gånger jag börjat tidigare (allt från ett par dagar tidigare till flera veckor innan provet) har det gått bättre och jag har vart lugnare. Dessutom är det väldigt skönt att känna "jag är redan klar med pluggandet". För oavsett när man börjar tar det lika lång tid att börja, så varför inte börja tidigt så man får tid efteråt där man kan göra vad man vill utan att behöva tänka på att komma hem och plugga? Då kan man som exempel vara i stallet ett par timmar längre, och det säger man väl inte nej till? ;) 4. Bli förhörd! När du blir förhörd så märker du vad du kan bra och vad du måste öva mer på. Att bli förhörd hjälper dig alltså inte bara att lära dig saker utan också att veta vad du behöver lära dig mer av. Jag brukar försöka bli förhörd på olika sätt beroende på vad det handlar om. Om det handlar om resonemang och liknande så blir jag helst förhörd av en "riktig" person som kan diskutera frågorna eftersom man då lär sig se saker från andra perspektiv, något som är riktigt bra när man sen ska resonera på ett prov. Men om det handlar om glosor eller annat där man helt enkelt bara kan ha rätt eller fel så kan en app i mobilen eller varför inte hemmagjorda flashcards fungera precis lika bra. Var kreativ! Det finns såklart många fler tips än såhär som man kan ta till sig när man pluggar, men dessa är nog några av mina absolut bästa tips. Hoppas de kan hjälpa er! Gör ni på något speciellt sätt när ni pluggar som fungerar bra? Lämna en kommentar!

Likes

Comments