Instagram interior.jackieInstagram interior.jackieInstagram interior.jackieInstagram interior.jackieInstagram interior.jackieInstagram interior.jackieInstagram interior.jackie
FESTLIGHETER

Sightseeing, shopping och steakhouse

Lördagen i Berlin blev något lugnare än fredagens festligheter. När jag drog isär gardinerna på hotellrummet på morgonen möttes jag av strålande sol! Perfekt dag att gå på sightseeing. Jag hade ju sett allt tidigare så jag fick agera guide åt Mia och Maria under dagen. Madde mådde tyvärr inte hundra och stannade kvar på hotellet under förmiddagen.

Vi började med en brunch på uteservering och åt varsin god bowl. Det var så varmt och härligt i luften så jackorna fick åka av.

Svårt att tro att det var mitten av oktober.

Så vackert med alla höstträd :)

Vi gick från Alexanderplatz längs Berlins paradgata och såg massa fina byggnader på vägen. Bland annat mäktiga Berliner dom och så hittade vi en stor marknad där vi gick runt och kikade.

Brandenburgr tor.

Vi gick även förbi minnesmonumentet över de judar i Europa som mördades.

Därefter gick vi till Checkpoint Charlie och museet som låg där och fick se en del av Berlinmuren.

Precis bredvid låg Charlies beach där man lagt ut sand på marken så man fick en härlig strandkänsla med sköna solstolar utsatta och flera barer runt om. Som en härlig oas mitt i stan. Där stannade vi och tog varsin drink.

Jag och Mia hittade ett fotobås ;)

Därefter kollade vi i butiker i en stor galleria och gick till Primark där jag shoppade loss. Jag hittade bland annat en snygg halsduk, mystofflor, en tröja och träningstopp.

På kvällen åt vi alla fyra på restaurang Blockhouse som jag kan rekommendera. Ett steakhouse precis vid tv-tornet med superbra mat och service. Vi hade inte bokat bord och fick köa utanför en stund. Men under tiden fick alla som väntade varsitt glas vin att mingla med. Det händer ju aldrig i Sverige haha.

Stor sallad till förrätt.

Och jag tog en jättegod rumpstek med bakpotatis och vitlöksbröd.

Efter middagen tog vi en fika på café Einstein och gick tillbaka till hotellet och la oss ganska tidigt. Ingen av oss orkade med ytterligare en festkväll och det var nog tur då planet hem gick redan 08.25 på söndagen.

Kram, Jackie

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@