Funderingar kring jobbet, vardagen och sömnen

Godmorgon tisdag! Inatt har vi haft en liten övernattare i våran säng. Lilly var nämligen väldigt orolig och ledsen i omgångar igår under kvällen, så vi sa att om hon vaknar fler gånger och är ledsen så får hon komma över till oss. Viola har haft några uppvak men somnat om i sin säng och sovit gott däremellan, som tur är. Båda två i våran säng är inget jag rekommenderar en hel natt om man vill få ihop lite sömn. Dom tar rätt mycket plats och behöver space sinsemellan för att inte väcka varandra, så då ligger jag och Daniel som förstelnade på en varsin kant. Sen vill vi ju helst att dom ska sova i sina sängar, men det funkar ändå så pass bra nu att jag hoppas och tror att vi inte sabbar något genom att låta dom komma över till oss när dom är ledsna eller tidiga morgnar. Alla dessa funderingar kring vad som är bäst och inte bäst för alla... Hur som helst så tycker jag att nätterna funkar rätt bra just nu.

Igår var jag och tjejerna iväg till mitt jobb en sväng. Jag har haft tjänstledigt till och med sista februari, så nu var det dags att förlänga. Jag vet inte ännu hur länge jag blir hemma, men jag tror att det blir till efter sommaren och semestern. Jag har varit så kluven med om jag skulle gå tillbaka till mitt gamla jobb som undersköterska och fortsätta att jobba nätter... Men just nu känner jag att jag först måste prova det. Det kanske visar sig att det funkar jättebra för oss. Om inte så får jag helt enkelt söka mig något annat. Familjen och att få ihop vardagspusslet är det som kommer att stå i fokus. Jag måste även se så att jag klarar av att jobba nätter efter att ha fått barn. Rutinerna och sömnen är ju inte densamma som innan, så att säga. Allt reder sig nog tillslut.

Efter besöket på jobbet så åkte vi till min mormor och morfar och spenderade dagen där. Vi kom mitt i mormors storstädning men var trots det väldigt välkomna. Förutom tjejernas alla rutiner och behov att tillgodose så åt vi lunch ihop, tog en eftermiddagspromenad, drack kaffe och umgicks. Vi var väl där mellan 11-16.30. Väl här hemma så var det bara för tjejerna att leka av sig lite, bada, mysa och sedan sova. En något mer tålmodig läggning, men tillslut sov dom. Bara någon timma senare så gick jag också och la mig. Jag var sååå trött och somnade ganska omgående. Väldigt skönt. Och smart med tanke på att den här dagen startade strax efter 05 med två hungriga tjejer, därefter lyckades dom inte somna om. Så nu är vi uppe och igång! :)

Vi har inga större saker inplanerade idag. Vi kanske kommer på något, annars kan det vara rätt skönt att ha en hemmadag också efter igår. När jag skulle packa ur oss ur bilen igårkväll/eftermiddag så gick luften ur mig totalt. Tjejerna var trötta och jag var trött. Jag hade babyskydd med tjejerna i, vagnen, bumbostol och väskor att släpa på. Nödvändiga saker för att klara sig borta under en dag. När vi då skulle gå från bilen över gården så har någon parkerat så att vi inte kommer fram. Att gå runt området kändes så otroligt bökigt med all packning... Så jag ställde mig och sparkade upp en gång i all snö. Om man ska ställa sig där, vilket jag förstår om man gör ibland, så kan man ju åtminstone ställa sig så att det finns möjlighet för folk med rullatorer, rullstolar och vagnar att komma förbi. Nog om det. Idag är en ny dag.

/Josefin

  • 871 visningar

Gillar

Kommentarer