En annorlunda vardag

God förmiddag! Pappan är igång och jobbar efter julledigheten så jag och tjejerna är själva nu, men även jag ska till jobbet ikväll och göra min första natt på ett bra tag. Vardagen har ju minst sagt varit annorlunda den senaste tiden. Vi har försökt att pussla, fått mycket hjälp av våra närmsta och sett till så att Lilly och Viola inte behövt vara på förskolan på ett par månader nu. Anledningarna är flera men främst är det såklart för Lilly och Violas skull, för att dom ska slippa bli sjuka. På jobbet kan jag och Daniel välja att ta avstånd och ha skyddskläder på men på förskolan kan vi inte styra vilka dom interagerar och leker med. Det finns tyvärr föräldrar som lämnar iväg sina barn trots symptom. Sen för att kunna fortsätta umgås med våra närmsta, som vi gjort under hela pandemin, så är förutsättningarna att inte någon av oss i familjen utsätter oss för förstora smittorisker.

Hur länge vi klarar att göra så här återstår att se. Jag trodde att denna vecka skulle bli första veckan på länge som dom skulle behöva gå iväg till förskolan, men det ser ut som att vi kan lösa det även den här veckan med hjälp av min mamma och mormor. 🙏🏽

Idag skulle dom ha varit där mellan 09.30-14.15 för att jag ska skulle ha vilat/fått en paus för att orka jobba inatt, men jag ska försöka vila middag med dom och hoppas att det räcker för att hålla mig pigg och alert på jobbet inatt. Det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet för min del. Jag blev först tvungen att ta ut semesterdagar pga för många sparade dagar, vilket jag gladeligen gjorde i dessa tider, men så blev jag sjukskriven i 4 veckor istället. Så nu efter att ha varit hemma ganska länge med rätt högt tryck så ser jag faktiskt fram emot att börja jobba igen och få en liten ”paus” från hemmet, trots allt. Visst skulle det vara perfekt att vara ledig ännu längre i dessa tider med tanke på pandemin men rent psykiskt känns det bra så här.

Hur vi spenderar denna dag får bli lite efter Lilly och Violas form, just nu bygger dom med kuddar och filtar på golvet och det tänker jag att dom kan få pyssla med tills humöret tryter och det är dags att vila. Men förhoppningvis kan vi hålla ett någorlunda lugnt tempo under dagen, dock inte för lugnt för då riskerar vi att dom inte är tillräckligt trötta ikväll så att det kör ihop sig när jag ska till jobbet, det riskerar vi visserligen ändå pga dagsvila. Hmm.... Nu blir jag lite fundersam, kanske ska jag hålla dom vakna till 18.30 istället och själv sova med dom då istället innan jobbet. Ja så får det nog bli! Dessa ständiga fundering för att alltid göra det bästa, det är verkligen inte lätt. Ibland blir det bra och ibland blir det pannkaka.

På återseende kompisar!

  • 283 visningar

Gillar

Kommentarer