​Nu finns Jämställdhetspodden lätt att hitta i podcast appen! Sök bara på Jämställdhetspodden så kommer den upp :)

Kram Mira

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​"Lilla gumman", "Slampig", "Dum blondin", "

Slampig. mansplaining, manspreading, kvinnliga nakna kroppar på reklam, män i professionella kostymer, manliga superhjältar, snubbar som inte flyttar sig på gatan, prinsessor, kvinnors utseende, kvinnors kroppar, män som pratar högre än vad som behövs på stan, rädslan att gå hem själv på kvällen, slagsmål under fotbollsmatcher,  sexualisering av kvinnobröst, dieter, rosa tröjor för tjejer, manliga snickare, dagisfröknar. 

Stå upp för dig. Stå upp för andra. Hjälp varandra. Handla inte hos klädkedjor med sexistisk reklam, stå upp för din kvinnliga kollega, prata inte skit om andra jobbkompisar, städa upp efter dig själv, förvänta dig inte att en kvinna ska erbjuda sin hjälp, tryck inte ner en annan person.

Lyft varandra.

Kram Mira 
Likes

Comments

​Hej!

Idag lade jag ut det första avsnittet av Jämställdhetspodden. Jag och Freya pratar lite allmänt om vår uppväxt om förskola och skolan. 

Länken till avsnittet: https://soundcloud.com/mira-modin/jamstalldhetspodden-1

Likes

Comments

Hej bloggföljare! I det här inlägget har jag tänkt att tipsa om en bra artikel om jämställda löner och skriva själv om jämställda löner.

I DN finns en artikel som heter "Drygt 85 år kvar till jämställda löner", http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/drygt-85-ar-kvar-till-jamstallda-loner/, skriver Caroline Englund om skillnaden i löner mellan män och kvinnor. 217 yrken är mannens lön högre än kvinnans och 70 procent av männen arbetar i mansdominerade yrken och likadant för kvinnan i kvinnodominerade yrken. Idag tjänar kvinnan 87 procent av mannens lön, 1994 tjänade kvinnan 84 procent.

Dessa siffror får man ont i magen av att läsa. Att Sverige kan vara ett sådant jämställt land, men ändå ha det så ojämställt. Det är viktigt att uppmärksamma dessa siffror och öka medvetenheten om jämställda löner.

Kram
Mira

Likes

Comments

Hej alla läsare!

Jag har planerat upp min podd och tema för alla avsnitt. Jag ska även börja kontakta vissa organisationer för att få hjälp för att kunna publicera podden och samarbeten.

Inom snar framtid kommer en TRAILER där jag beskriver podden och vad den kommer handla om! Hoppas ni är taggade och ser framemot den!

Jag har flera ämnen som jag vill ta upp i podden, men om det är någon som verkligen vill att jag tar upp ett speciellt ämne som hen tycker är viktigt går det bra att lämna en kommentar och beskriva ämnet för mig. Det kan vara allt mellan ojämställda löner till mansplaining. Jag tar emot alla förslag även om jag själv redan har planerat de kommande avsnitten.

Tack på förhand!

Kramar från Mira

Likes

Comments

Hej och välkomna till Jämställdhetspodden!

I dagsläget ligger podden inte ute och den är inte heller inspelad, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Följ Jämställdhetspodden på Instagram: jamstalldhets.podden.

Tack på förhand!

Hälsningar Mira

Likes

Comments