Motto: Vad gör det här om fem år.^^

​Hej.

Jag skriver det här som en förklaring på varför jag har betett mig som jag gjort under en viss period nu eftersom vissa av mina vänner har påpekat att jag har varit "off" och osocial.

Mitt namn är Isabella, Men jag kommer i framtiden att gå under namnet Ace för er som inte redan vet det.

Jag är 19 år gammal och har under en lång period lidit av extrem stress som nu har slagit över såpass hårt att jag inte orkar med vardagslivet längre på samma sätt som förut.

Mina föräldrar är nyskilda och mitt barndomshem ska säljas.

Jag är deprimerad periodvis och orkar då inte ta mig ut ur huset, jag har inte heller gått i skolan på 2 veckor pga. detta.

Jag äter dåligt, sover knappt och min familj börjar nu oroa sig för min hälsa och de mediciner jag tar för att sova funkar inte längre.

Jag skriver inte det här för att få medlidande som jag antar att vissa kommer att tro, utan för att folk ska förstå att bara för att jag är lugn på utsidan så betyder det inte att det inte råder kaos på insidan.

Ni ser det jag väljer att visa, men det ni ser kan lika gärna vara den fetaste lögnen någonsin.

Så till er som känner för att klaga på att jag inte tar mig tid för er, snälla sluta med det.

Jag vill, men jag har inte orken.

Era liv kanske inte är perfekta, men det är inte mitt heller så back off för jag orkar inte mer.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det finns saker som är livsviktiga men som vi inte tar på såstort allvar som vi kanske borde, saker vi tar för givet och litar på alltidkommer att finnas där.

En av dom sakerna är rent vatten, allt vi behöver göra äratt sätta på kranen hemma i köket så finns vattnet där vare sig det kommer frånen privat brunn eller ett vattentorn.

Andra behöver gå flera kilometer eller mil bara för att fåvatten som är så långt ifrån rent som man kan komma, vatten som vi inte skulleröra ens om vi fick betalt, och på andra ställen måste man gå till affären ochköpa vatten för att vattnet i kranen inte går att dricka utan att man riskerartillexempel magsjuka, som i tillexempel Malta där jag var för ett par år sedan.

Och när jag var i England hade dom till och med vattenfilter för att kunna dricka kranvattnet.

Men det vi inte tänker på att till och med här i Sverige kanvattnet på ett eller annat sätt vara förorenat med tillexempel bakterier, somförra året så det var ett stort magsjuke utbrott i Kristinestad som var pågrund av just bakterier i dricksvattnet.

på http://www.bravavattenrening.se/ finns det möjlighet att skaffa filter förolika sorters vattenföroreningar som för mycket kalk, bakterier, järn osv.

Man kan till och med beställa en vatten analys eller etthembesök.

I min familj har vi faktiskt valt att skaffa vatten filterefter att jag själv råkat ut för magsjuka som vi misstänkte hade med vattnetatt göra och förutom att vattnet faktiskt smakar godare så har vi inte haft några problem med vattnetefter det.

Likes

Comments

​Hej!

Jag tänkte ta upp ett ämne som det har pratats en hel del om på sistone, nämligen rökning på almäna platser.

Jag tänker inte vara en sån där "moral kärring" som säger att alla ska sluta röka, jag ska heller inte dra upp 1000 olika skäl på varför man inte ska göra detta då jag själv till och från har rökt, utan det jag ska prata om är dem man utsätter för passiv rökning när man röker på allmäna platser.

Självklart menar man ju inte att skada andra när man tänder ciggen medans man väntar på bussen eller går ut på fika rasten när man är på jobbet men tyvärr är det faktiskt så att andra skadas även om du inte tänker på det viset att du vill skada folk.

Det kan vara någon med svår astma som går förbi och kanske till och med får ett anfall av röken, eller någon som är allergisk och får andnings svårigheter.

Men bland det värsta man kan göra och det har jag tyvärr sett mer än en gång är när folk utsätter barn för passiv rökning, spädbarn som skolbarn, gravida kvinnor osv.

Det gäller både på gatan och i hemmet, skäms på er.

På riktigt.

Barnen tar skada vare sig du vill det eller inte, och det är bevisat att barn som växer upp i hem där man röker har större risk för att drabbas av tex. ADHD vilket kan försvåra den redan tuffa skolgången.

Det enda ni behöver göra är att flytta lite på er när ni ska röka på allmän plats, stå inte mitt i en folk klunga, stå inte precis vid en gravid kvinna eller ett barn för det är så fruktansvärt respektlöst mot dom andra som står där, dom har inte valt att behöva andas in din rök och då ska inte du tvinga dom att göra det heller.

Så tänk dig för innan du tänder nästa cigg.

Du vet inte vem du skadar och hur stor skada du kan göra.


Kram, Bella.

Likes

Comments

Hejsan!

Alltfler känner sig in säkra när dom går ut längre, så sent som i fredags skrev minmamma till mig och bad mig att "ha ögonen med mig" när jag åkte hemsamma kväll.

Jag har hört från ett antalkompisar att även dom inte känner sig säkra längre framför allt när dom    går ut, detta är tyvärr inte förvånande medtanke på hur dagens samhälle ser ut.

Våldtäkter,mord, inbrott, terror angrepp osv.

Någotsom tyvärr känns ännu värre är att jag snart inte känner mig säker i mitt egethem längre, jag har vid flera tillfällen påpekat för mina föräldrar att detskulle kännas betydligt säkrare om det hade funnits någon form av larm i huseteftersom vi bor på landet och det trots grannar är någorlunda avskilt och inbrottsvänligt.

Detär förstårs mer för deras skull än mig egen eftersom jag tillbringar störredelen av veckan i Uppsala som trots brist på larm ändå känns säkrare än mittbarndomshem eftersom det finns betydligt mer folk i närheten dygnet runt.

 

Ja,det här med hur säker/osäker man känner sig både utomhus och i hemmet harblivit en allt mer aktuell fråga för många och några som inriktar sig på justdetta är http://cpgsecurity.se/ som är ettprivat säkerhets företag som inriktar sig på allt ifrån Hemlarm till Väktare, screening,Kamera övervakning osv.

 Alltså kan man kontakta dom både som privatperson vilket känns väldigt positivt eftersom man då slipper söka runt på olikasidor för att hitta larm till hemmet och säkerhets anordningar till företaget.

 

Detvar allt för ikväll, ha det bra allihopa och be safe.

Love- Isabella

Likes

Comments

​Kära Daesh.

Jag har under en period läst och funderat över era handlingar som jag läst om i tidningar, den hemska terrorhandlingen efter den andra, alla lika hemska.

Idag hade vi en tyst minut i skolan för att tänka på allt ni har gjort mot omvärlden,

och jag har aldrig varit den som uppmanat till krig snarare tvärtom och jag har inte ändrat mig i den frågan men en sak vill jag ha sagt.

Jag har aldrig i hela mitt liv trott eller hoppats på att det finns ett helvete förutom det på jorden förens nu i helgen, ni är alla helt fruktansvärda och om det finns ett helvete efter detta liv är det där ni hör hemma och där ni kommer att hamna.


Ni kommer få känna allt det alla era offer har känt tusen gånger om och det är exakt vad ni förtjänar, varje människas liv ni har tagit har ödelagt livet för dess nära och kära, varje bloddroppe, varje tår, varje skrik och varje känsla av skräck och sorg som har orsakats av er kommer ni få känna av.

Nu talar jag inte enbart om det som hände i Frankrike utan varje enskild gärning.


Om jag någonsin kommer få en chans att hjälpa till att kämpa och krossa er kommer jag ta den.

Och ärligt talat dra åt helvete.


Och till alla er som har råkat ut för dessa hemska männirkors terrordåd vill jag sända ut kärlek och styrka, ni är inte ensamma, ni har världen bakom er. ​

Likes

Comments

Hej!
vill varna alla då jag hittade hårda plastbitar i en muffins från icas eget märke, plastbitarna var små men det är ändå inget man vill få i magen!
hade tur som upptäckte plasten innan jag svalde!


Likes

Comments

Tjena alla!

Nu är det snart dags för Pride och ni anar inte vad jag LÄNGTAR!

27/7-1/8 kör vi,

Har i år äran att få jobba i Stockholm pride park och tror att det kommer bli hur kul som hälst.

Det finns massor med saker planerat både i Pride Park, Pride House och Pride house ung!

Som tex:'

The Darkside of LGBTQ/Den mörka sidan av hbtq

Pride Ung: Gratis hivtest [R]


Pride Ung: När jag gjorde slut med normen

Sole gästtatuerar under Pride! [R]
Självklart paraden

och mycket mer, för hela programmer besök: Stockholm Prides Hemsida


Hoppas vi syns!! <3


Likes

Comments

OBS!

Följande text är kopierad från namninsamlingens hemsida!

Länk till namninsamlingen hittas längst ner i inlägget.<3

Vi tvillingföräldrar går i dag i hop för att visa hur missnöjda vi är med att våra barn särbehandlas.

Man får 480 dagar per barn i föräldradagar...

 

.. fast för tvillingar gäller inte detta.

 

Då får man bara 480+180 varav 90 av de är lägstanivå...


Therese Stridh har skrivit så bra att Ni får ta del av det här:

Jag vill härmed uppmärksamma att alla barn som är födda på samma dag som sina syskon (tvillingar, trillingar osv) diskrimineras i den svenska föräldraförsäkringen! Jag utgår från ett tvillingperspektiv i min beskrivning av detta nedan eftersom jag själv har tvillingar.
De som får två barn samma år eller tätt erbjuds fulla föräldradagar för båda barnen (480+480 dagar) samt 15 h dagis per vecka för den äldsta så att den minsta kan få viktig "egentid" med föräldern! Men de som får två barn samma dag får bara 480+180 föräldradagar, och inte heller erbjuds de någon egentid genom att få tillräckligt med föräldradagar så att båda föräldrarna kan vara hemma minst hela första året! Istället får tvillingar dela på en vuxen famn, och dessutom under totalt 300 färre föräldradagar än två enlingsbarn!!!!
Argumenten från samhället är följande: tvillingar är hemma samtidigt och de har inte behov av att vara hemma längre än enlingar. Ja, tvillingar är hemma samtidigt! Och nej, tvillingar har inget behov av att vara hemma längre än enlingar! MEN, dessa argument håller inte!
1. Tvillingar har under (minst) hela sitt första år i livet behov av trygghet, närhet och tröst från vars EN vuxen famn. Som förälder ensam hemma med tvillingar känner man sig alldeles för ofta otillräcklig. Vem väljer man att trösta när båda är ledsna? Vems bajsblöja väljer man att byta först när båda har bajsat samtidigt? Vem väljer man att låta sitta kvar ensam i bilen för att kunna bära in den ena i huset? Vem väljer man att lyfta upp när båda vill bli burna samtidigt? Vems rinnande näsa torkar man först när båda är förkylda? Vem väljer man att hjälpa först att exempelvis lära sig gå och stå när båda vill lära sig det samtidigt? Vem ger man uppmärksamhet till först när båda vill ha uppmärksamhet samtidigt? Det finns en oändlighet av sådana här situationer som man utsätts för ensam hemma med tvillingar. Det är inte val man som förälder ska behöva göra med så små barn!
De 180 dagar som tvillingföräldrar får för sitt "andra" barn är till för att båda föräldrarna ska kunna vara hemma samtidigt med tvillingarna, så uppenbarligen har samhället förstått att ett sådant behov finns, vilket såklart är bra! Men, då endast 90 av dessa är SGI-dagar och resterande 90 är lägstanivådagar, så räcker det bara i 3 månader! Tvillingar borde få ha båda föräldrarna hemma minst hela första året. Tvillingar är TVÅ individer, och bör behandlas därefter i föräldraförsäkringen. Om tvillingar får vars 480 dagar så skulle de också få möjlighet till vars EN vuxen famn under minst första året i livet! Det borde vara en självklarhet att se tvillingar som TVÅ individer, och det borde vara en självklarhet att ALLA barn ska få lika många föräldradagar i detta så kallade "jämlika" och "rättvisa" Sverige, oavsett om de är födda samma dag eller samma år som sitt syskon eller inte.
Det hävdas att 480 dagar till varje tvilling skulle vara "för många dagar " för en tvillingfamilj, trots att en familj med två enlingar får exakt samma antal dagar, för att tvillingföräldrar då skulle kunna vara hemma dubbelt så länge än föräldrar med ett barn. Men, detta "problem" borde gå att reglera genom att ett stort antal av tvillingarnas dagar låses på respektive förälder. Det skulle förhindra att tvillingföräldrar kan vara hemma längre, samtidigt som det öppnar upp för tvillingar att få vars en vuxen famn minst hela första året - men, viktigast av allt: ALLA BARN SKULLE FÅ LIKA MÅNGA FÖRÄLDRADAGAR! BARNS LIKA RÄTTIGHETER!
2. Såklart är föräldraförsäkringen huvudsakligen till för barnens första tid i livet. Men, man får plocka ut föräldradagar ända fram till barnen är 8 år! Nästan alla föräldrar utnyttjar denna fördel genom att plocka ut så få föräldradagar som möjligt under barnens första tid i livet, för att spara till när barnen är äldre. OCH, då spelar samhällets argument inte längre någon roll! För då handlar det om att föräldrar drygar ut sin semesterledighet med föräldradagar under barnens sommarlov, höstlov, vinterlov och sportlov! Då missgynnas tvillingföräldrar grovt eftersom de bara har fått 660 dagar, medan föräldrar till två enlingar (kanske födda inom samma år) har fått 960 dagar!
Våra TVÅ döttrar råkade födas på samma dag, underbart! Vi är otroligt tacksamma över detta! Och, vi har en fantastisk föräldraförsäkring i Sverige, MEN - den är inte rättvis! Den diskriminerar alla barn som föds samma dag som sina syskon, genom att inte behandla dem som egna individer berättigade till samma antal föräldradagar som enlingar! Det borde vara lika villkor för alla barn i ett statligt regelverk i Sverige 2014 - barns lika rättigheter i enlighet med barnkonventionen!
Statens vinst på tvillingar: de får 2 framtida skattebetalare - men betalar bara föräldrapenning för 1,38!Vi har fått nog. Idag går vi ihop. 
När man får tvillingar får man dubbelt av allt... förutom föräldradagar!!!
Alla barn är lika mycket värda gäller visst inte tvillingar.

Skriv på Nu. 


Namninsamlingen

Likes

Comments

Tjena!

Förra inlägget handlade ju om Gayrättigheter och homofobi, så idag tänkte jag tipsa om en hemsida där dom säljer fina kläder med HBTQ motiv.

exempel är

​Det finns även "Ceep calm and love who you want"

"Dip me in chochlate and throw me to the lesbians"

"Sorry girls i suck dick"

och många fler.

Klicka på bilden för att komma till sidan!:)

Kram på er alla!

#loveisforeveryone

<3

Likes

Comments