Var uppe imorse i stallet och gav hästarna mat. Det var första natten ute igår. Det verkar gått bra. Dock tog en fågel min frukost macka imorse. Hmm, kul va? Nae, men som tur var hade jag ett paket nudlar i stallet.

Red ut idag. Red inte någon runda utan skummade runt lite överallt på ymer. Robby var galet pigg, blev knappt någon fight heller. Någon bickning blev det i början och stark Robby men riktigt kul var det. Såpass varmt idag så att jag kunde spola va honom där han var svettig.

Vill ni ha ett inlägg om tävlingen i helgen eller ska jag skita i det?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inte blivit mycket bloggande idag. Jag har varit på otroligt bra humör.
Fantastiskt bra resultat igår. Vilket jag skriver mer om i ett inlägg som kommer upp imorgon.

Idag tänkte jag rida Robby ut en kortis, men han fick vila vilket han vara väldigt värd! Jag gick en snabb promenad med han bara ca 5 min och sen lekte vi en kortis till i paddocken. Känner att vi är back on track och laddade till 1000 på nya tävlingar. Självförtroendet på topp också.
Victor fick sig en uteritt med intervaller. Varmt idag så jag kunde de spola av honom.
Idag går hästarna ute över natten och ska förmodligen fortsätta med det. Det var meningen att de skulle vara inne någon vecka till så jag la in ny pellets i boxen... Hahah aja hörs sen.

Får nog hitta på något läskigare nästa gång..

Likes

Comments

Nu drar vi på tävling😆

Likes

Comments

I ridsporten handlar det väldigt mycket om märken, vem har den dyraste hjälmen osv. Det handlar inte så mycket om vem som har den snyggaste längre, utan dyraste. Varför ska allt handla om pengar hela tiden. Är man en bättre människa om man har mycket pengar eller ens familj är rik? Är det verkligen så?

Visst det kan vara väldigt snygga saker som är dyra, de som har pengar åker självklart och köper det på en gång. Men vad har de då kämpat för. Hm, ja ska vi se, de var nog lite krävande att-satser sig vid datorn då och beställa ett par parlanti stövlar. Detta är inget illa menat mot de som gör det, jag är själv lite lat person. Trots det åker jag till stallet varje dag, mockar fyller hö, rider. Jag får inte alla de dyra schabraken. Visst kan jag stå och drömma i butiken att jag hade det scapa schabraket eller den hjälmen. Jag nöjer mig med begagnat. Inga problem. Jag tror inte det är transporten som ändrar resultatet när jag kommer till tävling. Jag tror inte det spelar någonroll om du kommer med en transport värd 90.000kr eller en värd 10.000kr. Att ens ha en transport ska man vara nöjd med. Att man kan åka på tävling.

Det ska inte spela någon roll. Sen hör man personerna på läktaren pratar om hur fult schabrak den tjejen på banan ha, eller h*n har bara ett vanligt achenträns från hööks. Vadå? Måste man verkligen ha ett miklem värt över 1000kr när man kan köpa ett helt vanligt begagnat för 50kr med exakt samma funktion.
Om man bara tänker på allt runt omkring och inte fokuserar på det som är viktigt så okej, du vinner en tävling, så himla glad. Men tänkt den personen som sitter och trimmar själv varje dag för att en dag stå där inne och ta imot första priset. Det är den känslan man vill känna. Det spelar ingen roll hur dyra stövlar hon har då eller hur dyr väst. Det spelar ingen roll. Det är ingen skillnad.

Detta är bara mina åsikter, och är ej meningen för att peka ut någon.

Likes

Comments

Igår var vi hos Victoria Carlerbäck och tränade.Trots lite åska och väldigt, väldigt dåligt väder hade vi träning. Dock inne vilket inte gjorde något för mig, Robby behöver träna på att vara inne. Lastningen gick helt okej, han gick inte på första försöket men med lina på en gång, det är bara och träna. Han sparkade lite på vägen men vi kom ju dit.
I början red vi på 10 galoppbommar i trav och galopp. Jag är helt överraskad hur fin han var, både avslappnad och i form. Hon la upp lite hinder eftersom och han var otroligt fin. Vi hoppade också svinrygg för första gången, jag trodde absolut han skulle stanna men det gjorde han inte, han hoppade riktigt fint på det hindret, även på grinden, utan ett ända stopp. Han är riktigt fin på hennes träningar. Trots något stopp på resten av träningen igår var han riktigt fin till slutet. Jag fick in många bra avstånd och jag tyckte jag höll ett bra grundtempo för det mesta. Längtar redan till nästa träning!:)
Lastningen gick helt okej hem, han sparkade lite mindre då.

På lördag (imorgon) ska jag hoppa min första lagtävling! Super taggad! Det är gota cup omg 1 och jag ska hoppa förklassen och lagklassen.
Vi hörs iallafall senare, efter skolan ska jag upp och pusta och fixa inför imorgon:)

/Iza

Likes

Comments

Ligger hemma och är sjuk. Känner mig inte till 100% så känns bättra att vara hemma och vila.

Ikväll kommer idrottskolan till kakas. Jag och Tilda skulle hålla i aktiviteterna men hon är magsjuk så jag får göra det själv. Idag ska aktiviteterna bara vara att mocka och göra alla andra stallsysslor. Sen ska de få rida men Robby får inte vara med för jag litar inte på att han är 100% säker så vi får våra lite med det. Idrottskolan kommer ju komma fler tisdagar så då kanske Robby kan vara med någon annan gång.
Robby får vila idag så ska jag stå och borsta han istället läänge. Imorgon ska vi köra travbommar och galoppbommar.

Vi hörs senare...

Likes

Comments

Dålig tävling igår. Inget jag vill prata om. Eller skriva för den dekan. Kan bara säga att Robby är grön. Nu ska vi ut och träna träna träna istället. Planerar att rida en pay and ride i slutet av månaden. Ska träna nu och så får vi se hur det går. Tänker mig LC:1 bara för att prova. Sen blir det mycket pay and jumps nu och träna.

Nu börjar skolan igen. Efter en super träningsvecka men dålig tävlingsvecka. Inte supertaggad men så är det.
Idag ska Robby ridas ut en stund tror jag lite lätt bara. Halv vila dag tänkte jag. Imorgon blir det klättring igen. Taggad!

Likes

Comments

Varit en riktigt lång Stalldag idag. Innan det pluggade jag och tog en cykeltur i skogen. Härligt att komma ut i det fina vädret lite. Sol och värme, eller lite värme och mycket blåst.
Åkte upp vid 2, fixade alla stallsysslor, mockade fyllde vatten, fixade maten. Tilda och jag tränade lite balans träning på Vic i paddocken en kortis innan det var dags att putsa all utrustning. Tog ett tag och senare kollade vi på löshoppningen i paddocken. Hästarna hade jätte kul. Både Gizmo och turbo som inte hoppar så mycket annars.
Tog in Robby senare och det var dags att duscha honom. Häst med dåligt tålamod var det ett tag där i spolspiltan. Efter det satte vi tofsar i manen, flätade svansen osv. Fin ponny blev det som fick gå in i en Box full av mat. Hoppas han är lika fin imorgon bitti när vi åker upp till stallet...

/Iza

Likes

Comments