Gott nytt år! || Happy new year!

Jag firade in det nya året här i London tillsammans med ett par kompisar. Vi hade en väldigt trevlig kväll fylld med matlagning, god mat, spel och gott sällskap! Vi lagade kyckling och grönsaks fondue  med choklad fondant som efterrätt. Allt var verkligen hur gott som helst! kvällen blev precis på det sättet jag ville avsluta 2017 och börja 2018 på. 

Hoppas er nyårsafton var lika bra och trevlig som min! 

Pözz izzie

Likes

Comments

God fortsättning till er alla!

Det känns lite sent att säga God jul till alla men då jag varit lite sen med att uppdatera hör på bloggen så säger vi att det går. Julafton började med en välbehövd sovmorgon följt av en mysig tomtegrötsfrukost. Själva firandet gjordes tillsammans med släkt, precis som vi gjort i många år. Vi har våra inkörda traditioner, lika mysiga som de alltid har varit. Men vi lade till lite traditioner. Vilket i min åsyn gjorde dagen lite mer speciell. Var det var håller jag till mig själv, men jag känner verkligen hur alla dessa traditioner man har präglar på en, jag ser vilka jag vill ta vara på, göra till mina egna för min egen familj i framtiden.

Det är ju trevligt med presenter kan jag ärligt säga, det är kul att veta att mamma och pappa vill skämma bort en lite under den tiden. Samtidigt märker jag hur värdet av att få presenter minskar. För mig handlar det om att ge, kanske inte så mycket om att få. Nästa år ska jag fundera ut en bra sak jag kan göra för att ge tillbaka, kanske speciellt under jultider.

Hoppas alla verkligen hade en underbar och fridfull jul med gott sällskap.

Pözz Izzie

Likes

Comments

Hallå i stugan!

De senaste veckorna har gått förbi för fort. Det var ganska mycket som skulle fixas för barnen innan de skulle på julledighet. Det fanns också ganska mycket för mig att fixa inför jul, vilket gjorde att tiden mest har flugit iväg. Lämnade London några dagar innan julafton. 

Det blev ganska mycket chill hemma de få dagar innan julafton. En del julklappar blev inhandlade i sista stund, men jag spenderade de mesta tiden med familjen, i soffan med en bok i famnen. Precis så som jag vill ha det. 

Hoppas ni fick det skönt!

Likes

Comments

November försvann lika fort om den kom och December har nu anlänt.
Det känns som att denna månad alltid går så fort fram. Innan jag vet ordet av det kommer jul och nyår vara här och sen är det inte långt kvar innan flytten tillbaka till Sverige. Skrämmande hur tiden kan gå så fort.

Idag är det andra advent. Första advent firande jag in genom att gå på advents mässa i kyrkan. Advent är den bästa tiden på året i kyrkan (enligt mig) Hade min första lussebulle där med. Igår så firade jag in andra advent genom att gå på musikal med G. Jag fick som julklapp av värdfamiljen att gå på en musikal. Vi gick och såg ”Matilda". Hon såg så fram emot det, jag hade inte så många förväntningar men den var helt underbar! Det bästa var nog att se den rena och skära lycka i G ögon när musikalen började. Älskade unge!

Likes

Comments

4 November. Guy Fawkes Day. Bonfire night.
Battersea har ett rykte om att det är ett av de områden i London som sätter upp ett av de bästa firanden av denna dag. Jag lyckades få två biljetter till denna kväll så jag frågade en kompis om han ville dra ihop. Sagt och gjort. Det var en sjukt härig atmosfär där. Fanns massor med små mat och drickbås. Vi var där lite tidigare än vad jag varit förut men vi slog alla till mat och drickkön så det är ju alltid något ;) Det blev dock sjukt kallt efter ett tag så värmen ifrån den stora brasan de tände, var väldigt välkommande. Ett tag efter brasan började själva fyrverkerishowen. Det som det flesta köpt biljetter för.

På senare år har inte Guy Hawkes day handlat å mycket om handlingen självaste Guy Fakes gjorde utan det handlar nu mera om en fyrverkerishow. Jag klagar verkligen inte då det är underbara shower. Showen är alltid runt en halvtimme lång med ett speciellt tema som ändra varje år. Detta år var temat POWER. Det märkes i showen och i spellistan de hade på under showen. De spelade tillexempel Power av little mix, vilket var en låt jag hade tippat på att de skulle spela hela kvällen, haha.

Den kvällen var något som direkt gick ner i minnesbanken och det var verkligen en av de bästa kvällarna jag har haft på länge. Mycket tack vare sällskapet!  Känslan man hade vid slutet av kvällen när man var påväg hem är svår att förklara men jag var extremt glad, nöjd med kvällen. Man somnade liksom med ett leende på läpparna och en bubblig känsla i kroppen just för att kvällen hade överträffat alla förväntningar man omedvetet hade satt på den.

Den kvällen görs lätt om.
Pözz Izzie

Likes

Comments

En månad. En månad sedan sist.
Livet flyter på, jobbet flyter på och julen närmar sig med storsteg.

Sedan sist har jag tagit högskoleprovet. Inte fått resultatet ännu men den som väntar på något gott..
Förhoppningsvis kommer resultatet kunna hjälpa till i antagningen till universitet. Det börjar ju bli dags att fundera över sådana saker snart. Börja tänka igenom vad man ska göra när detta äventyr slutar. Det är lite underligt för jag vill egentligen inte åka, mycket på grund av alla de fina vänner jag fått under tiden jag varit här, men samtidigt känns det rätt att bege sig tillbaka till Sverige. Det är svårt att förklara. Men allt kommer att bli så bra i slutändan.

Jag åkte också till Sverige en sväng för tandläkarbesök, för några veckor sedan. Som sagt, blev lite besök hos läkare men också bara allmänt umgås med vänner och familj. Jag och ett par kompisar gick och såg IT på bio. Kanske inte något jag kommer göra om då jag nästan kvävdes på en godisbit för att jag skrek till vid ett av de många läskiga moment i filmen, haha. Men Sverige besöket var trevligt och välbehövt.

Senast har det ju varit halloween, eller det var för ett litet tag sedan men kidzen såg verkligen fram emot bus och godis. Vi har fortfarande kvar godiset, vilka mängder de samlade på sig alltså ;) Men det var en lyckad kväll och kidzen såg fantastiska ut! De tyckte jag var lite tråkig om inte kläde ut mig men jag försökte kompensera med att rita en spindel i ansiktet. De var imponerade att jag kunde måla spindlar men de tyckte fortfarande jag var lite tråkig. Men jag tar det denna gång. Denna gång hade de rätt, haha.

Efter Halloween kommer Bonfire night. Vars riktiga namn är Guy Fawkes day. Men efter den kvällen fanns det så mycket bilder att den kvällen förtjänar ett helt eget inlägg.

Hoppas ni har haft det bra!
Pözz Izzie

Likes

Comments

Ett år. Helt sjukt att jag har varit här i ett helt år.
På ett år kan mycket hända.
Jag har insett att under detta år så har jag vuxit väldigt mycket.
På senaste tiden har det känts som att jag har haft ett skal som jag aldrig känt mig helt bekväm i,
ett skal som jag nu känner att jag vuxit in i. Jag känner nu att jag har börjat hitta mig själv. Hitta min identitet,
min fulländade personlighet. Jag tror att man måste uppleva nya saker för att kunna lära sig och växa av det.
Jag känner mig mer vuxen nu. Jag känner mig mer tillfreds med mig själv.

Ett år. 365 dagar.
Ett år kan förändra allt
Egentligen kan allt förändras på bara en sekund eller en dag.
Ett beslut eller ett besked kan få allt att ändra sig.
Tänk då att man upplever så många saker under ett som kan skapa en förändring.

Jag tänker ofta på människorna jag träffat här.
Hur tur man hade att man hittade de underbara människorna jag idag kallar för mina nära kompisar.
Jag brukar säga till folk att jag inte riktigt saknar Sverige. Utan mer människorna i Sverige.
Men inte Sverige som land. Påståendet stämmer fortfarande, till stor del.
Men jag tror att jag åkte till England för att kanske åka på ett nytt äventyr, för att kunna hitta mig själv till viss del.

Efter ett år känns det om att jag har lyckats. Jag har lyckats hitta mig själv på det sättet jag ville.
Snart är det dags förr att hitta ett nytt äventyr.
För nu, när ett år har gått är det snart dags för nästa äventyr.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
One year.
It´s crazy that I have been here for a whole year.
So much can happen in a year.
I have realized that during this year I have grown a lot.
Recently, I felt like I had a shell that I never felt comfortable in,
a shell I now feel I've grown into. I now feel I've started finding myself. Find my identity,
my perfect personality. I think you need to experience new things in order to learn and grow.
I feel more grown up now. I feel more contented with myself.

One year. 365 days.
One year can change everything
Actually, everything can change in just a second or a day.
A decision or message can make everything change.

I often think of the people I met here.
How lucky I were to find the wonderful people I today call my close friends.
I usually tell people that I do not really miss Sweden. I miss the people in Sweden.
But not Sweden as a country. The claim is still largely true.
But I think I went to England to maybe go on a new adventure, to find myself to some extent.

After a year, I feel that I have succeeded. I have managed to find myself the way I wanted to.
Soon it's time to find a new adventure.
Because now, when a year has passed, it is soon time for the next adventure.

Likes

Comments