Efter en helg i Skåne är jag nu påväg hem igen till min nya hemstad Göteborg!

Hunnit med att träffa några av vännerna, shopping, middag med familjen och sedan även en runda med min absolut bästa vän igårkväll!

Nu är de bara en väg hem och runt 15/16 är jag hemma i hemstaden och i min lilla lägenhet som nu väntar på mig!

Otroligt tacksam för helgen och otroligt tacksam för att jag har möjligheten att kunna bo i två fantastiska städer som Göteborg och Helsingborg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vissa människor kommer jag aldrig släppa och för mig finns det två sådana.

En jag aldrig glömmer för sitt leende, för sitt otroliga bemötande, för sina komplimanger och för att alltid vilja ha en bild på mitt ansikte varje kväll, så han kunde vakna upp med ett leende på läpparna...

Alltid var med mig på äventyr som bidrog med skratt och minst sagt SJUKA minnen...

Eller mannen som visa mig mycket empati och stöd i min vardag i nuläget. Som fick mig att tänka bort alla andra, som önskade mig all säkerhet hem på kvällarna jag var ute och härjade med ett enkelt meddelande om att själv bekräfta att jag var hemma senare på kvällen... Eller som var gentleman nog att göra uppoffringar för min skull!


Dessa två följer alltid med mig och kan än idag såra i hjärtat när rätt låt trycks igång eller man hittar bänken man alltid satt på, eller man ser en bild på honom. Ni ska veta att ni förändrat mig, förändrat min syn på människor och på hur jag en dag kommer kunna älska någon igen utan att vara rädd för otrohet, tvång och andra hemska medel jag blivit utsatt för tidigare.


NI BETYDER ALLT OCH ÄGER EN STOR DEL AV MITT HJÄRTA,

än..


Likes

Comments

Solen glimtar in mellan springorna på persiennerna. En perfekt dag för att ta en promenad i det fina höstvädret.


Inte bara det står på listan idag, även en lugn dag framför den bästa serien "Torka aldrig tårar utan handskar" kommer att stå härnäst. Första gången jag såg den var i skolan precis när den var nysläppt där jag tillsammans med många andra fick kämpa för att hålla inne tårarna. Empatin sköljer över en när man ser denna serie och man kan inte mer än att gråta och reflektera över hur samhället var, och som även ser de idag.


Härnäst i veckan står det plugg inför hemtentan som utspelar sig i nästa veckas start. JAG ÄR REDO!!

Lika redo som jag var på denna bilden inför min student och även inför min öppning till det nya livet som universitetsstudent, att bo ensam och kunna hantera alla problemen själv. Kan inte mer än älska livet.


Likes

Comments

Att gå till universitetet varje dag står inte i schemat, men att utföra arbete på ens lediga arbeten är något man bestämmer själv.

Vid 11 tiden tog jag mig in till universitetet för att klargöra ett arbete med min basgrupp som sedan avslutades vid 4-tiden.

Effektiv dag, men väldigt kall och krispig och jag tog väl kanske inte de bästa kläderna för dagen.

En enkel klänning med ett par tunna tights kanske inte var de optimala för just idag, men en varm kopp te till eftermiddagen och en blick på Meltzer och döden skadar inte vid dessa dagar.


Vi har allt kommit längre från döden genom att religionens intresse försvunnit för många av oss i västvärlden, som tidigare varit en räddning för de som vart troende innan.

Tycker dokumentären var otroligt fin, att faktiskt få se en människa bli av med sin rädsla och vara så öppen med sina egna erfarenheter av döden. De räddar inte bara Christina utan även oss andra tittare som är rädda för döden.

Det förekommer obehagliga scener det är även det som gör att man kommer från detta hemska tankesätt att man faktiskt är rädd för de som komma skall för oss alla!


Väldigt bra och enligt mig väldigt bra för alla olika människor med olika åsikter.


Nu ska jag fortsätta kolla dokumentären, plugga vidare och ta en promenad i det höstliga vädret!

Ta hand om dig!

PoK!

Likes

Comments

Jag är verkligen inte den bästa på att blogga märker jag direkt, men jag ska försöka så gott jag kan för att uppdatera så ofta som möjligt för de som läser men även för min egen skull!

Detta är ett forum för mig att skriva av mig vad som hänt men även för att kunna gå tillbaka och minnas alla dessa upplevelser.


Under veckorna som gått har vardagen sett ut som vanligt: plugg (föreläsning, seminariegrupper eller plugg på ett café), gammat, städat och träffat vänner.

Även en fest som jag gick på en vanlig onsdag! En av de kvällarna jag kommer minnas länge, träffade så underbara vänner där och hade otroligt roligt och fick en inblick av vad andra läser och vad de har för profession om några år.

Jag har även lyckats tillbringa tid i slottsskogen två dagar, så otroligt mysigt.


Nu fortsätter vardagen med ännu mer plugg inför tentamen nästa vecka, obligatoriska inlämningar och ännu mer roligheter har väl en ingång snart. 


Har väl även bekymmer som tillkommer, men det är de gamla vanliga! Livet går bra tills det möts av något mindre kul men livet går ändå alltid vidare! 

Ha det bra tills vi hörs igen!

PoK

Likes

Comments

Hur kan en vanlig fredag se ut?
Bellas vanliga fredag som är idag vaknades upp klockan 6, bakis från tentafesten igår och uppklivandes kom jag för att äta frulle med låtsasmamman som från Skåne kommit upp över dagen!

Vagnen tig mig sedan vidare till en föreläsning om politikers sätt att styra läraryrket som gick över på en vagn hem strax efter 12!
Nu står jag på bandet på ett halvtomt gym och ska träna!

Senare på schemat står det att ta igen sömn och ta igen bakfyllan med sömn! Ska bli jäävligt gött!!

Likes

Comments

Att sätta sig på bussen påväg hem till staden som man levt i under 18 år är den bästa känslan!
De är aldrig en stad jag kommer bo i igen men absolut en stad jag tillhör!

Torsdagkväll kom min bösta vän Jonte och hämta mig för en Donkentur där vi träffa Ida och hennes tre killkompisar!

De sena kvällen anslöt sig till en dag full med 2 härliga brudar på väla och en kväll med mat hos föräldrarna och en tur med bilen med vänner!

Lördagens planer var plugg och fest på kvällen som blev en succé men även en avslut på den resan!

Nu är jag tillbaka till den sista veckan innan tentan, de är mycket träning, plugg och ikväll ska jag träffa en otroligt fin kille som jag träffat några gånger men inte mer med de... vi får se vad som händer!

Nu ska jag plugga vidare tills hjärnan spricker!

Kramizar
Bella

Likes

Comments

Ännu en dag med lite finare väder efter stormen som brast ut igår i många delar av Göteborg!

Denna dagen började med långt samtal om en alldeles speciell person som mitt "ex"
Jag satte punkt på vissa saker och de ska nu vara klara för alla!
Senare till en föreläsning i tre timmar som sedan tog mig direkt till gymmet!
En snabb visit bara innan det bär iväg mot stan för en fredagsfika med Felicia och sen sista nollningdelen!
Dagen är alltså uppstyrt och planerad till skillnad från resten av helgen där chilla är den största punkten

Kramizar
Bella

Likes

Comments

Min motivationskälla Och även de jag ser fram emot efter en skoldag är gymmet! 500 meter från mitt hus ligger nämligen de gym jag alltid är på och är så nöjd med gymmets personal, utrustning och lokal!

Dagen till ära är jag redan påväg till gymmet! Klockan har nyss slagit 9:07 och dagen har precis börjat med en kallare luft och vindstilla!

De e verkligen friskt att bara ta sig ut från lägenheten! Är så glad att hösten börjar ta fatt också! De mysiga med löven som ändrar färg och lämnar sommarens boende på kvisten!

Efter gymmet idag kör vi vidare med en storhandlar och pluggande! Skolan ger oss massa ledig tid till självstudier vilket passar mig väldigt bra!


Kramizar
Bella

Likes

Comments

Jag trodde universitetet handlade mycket om plugg, plugg och ännu mera plugg!
Även ifall plugget hänger med som en återkommande faktor genom mina 4 år så har jag även haft de mest fantastiska 2 snart 3 veckorna på universitetet!

Jag har hittat mitt tjejgäng, jag har hittat speciellt en kompis som jag klickar med väldigt väldigt bra och sedan har jag hittat en rolig arbetsgrupp som hjälper en i vått och torrt!

De har vart sittningar, lekar, fester, fika(or) haha och mycket mycket mat involverat!

Inte bara universitetet som har förändrat mitt liv, jag har börjat ta tag i min kropp och äter hälsosamt, i rätt mängd och tränar 5-6 gånger i veckan på gym och tycker det är superhärligt!!

Idag, onsdag är tanken att jag kommer till skolan vid 13 och stannar till 17 för att göra en examination!! En nytänkande redovisning med hjälp av programmeringspogrammet scratch och mycket engagerade vänner som blandats in i detta projekt!
NU TAGGAR VI!

Hoppas ni får en underbar onsdag!
Kramizar!
Bella

Likes

Comments