Heej!

Som ni kunde läsa i rubriken har jag en spännande nyhet att berätta!

I dag var jag och Waco i dagstorp för tävling. Inte nog med att vi knep andraplatsen på 66.8% satte vi andra och sista kvalet till NATIONELLT!!
Hur sjukt är inte det?!

Men iaf,
Väl inne på framdrivningen kändes han fin och mjuk, framme för skänkeln och lyssnade för mina hjälper. När vi kom in på banan spände han till ordentligt då domarborden tydligen höll på att äta upp honom haha;)
Känslan på banan var lite sådär, jag blir lite för fast i min skänkel och spänner mig, vilket resulterade till att han också blir det. Trots detta och några ryttarmissar gör vi vår bästa ritt i denna klass, %-mässigt. Supernöjd över Waco, mindre nöjd över mig själv... men det är trots allt bara vår andra La:P1 a, så med mer rutin kommer detta bli super!🌟

Min Älskade Ponny!♡

//Izabelle ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hej!

Idag åkte vi på tävling i dagstorp och som ni säkert läste i rubriken så var det vår årsdebut, vilket resulterade till ett nationellt kval!
Waco bjöd på en finfin runda men ryttaren måste lära sig att ha en stilla hand och våga lita mer på hästen. Några missar lite här och var och trots att vi fick en 4:a på ena enkla bytet (7:a på den första) så skrapade vi tillslut ihop 62,2% - vilket var helt rätt då det var lite för många missar. Men det är bara hem och träna så är vi på’t igen om 2 veckor!🌟

// Izabelle♡

Likes

Comments

Hejsan!

Vaknade idag till solsken och fint väder (men kallt hah) där av tänkte vi först åka till Bruces skog och rida en sväng där, men i sista sekund tänkte vi om och åkte till stranden ist. Mest för säkerhetsskäl då vi bara skulle vara själva och för att han kan bli VÄLDIGT pigg så det tar vi någon annan gång ist:)

Väldigt kul och nyttigt att rida i ny och annan miljö, men med ett annat underlag! Red både på asfalt, grus, gräs och sand. Sanden tyckte han var ganska tung, vilket jag kan förstå men det är nyttigt för oss!
Även kul att det var mycket folk där som både joggade, gick och cyklade så vi fick även in lite miljöträning i det hela - även om han inte ens blinkade till av det hah:)

Efter stallet åkte jag, min lillebror och storasyster å bowlade. Alltid kul att bowla om du frågar mig!

Hoppas ni har haft lika bra dag som mig!
//Izabelle♡

Likes

Comments

Tjenare!

Som ni säkert har märkt har jag inte varit så aktiv som jag sa, men har inte orkat eller haft tiden till det - förhoppningsvis blir det ändring på det!

Hur som helst, idag reds Waco ute på banan för första gången detta året, vilket gick super! Han var väldigt pigg å glad men det är ju så jag vill ha han. Ska bara lära mig att kontrollera det på rätt sätt!
Började med att värma upp honom lite i skritt och lade sedan till några halter, tempoväxlingar och lite ryggning för att kolla så att han var med mig och lyssnade på mina skänkar - vilket han gjorde efter ett tag. Var ganska mörkt ute så han fick för sig att det var spöken överallt haha. Gjorde sedan likadant i trav, fast ist för halter så gick jag ner i skritt mm. Fortsatte med detta även i galoppen. Tycker verkligen att detta är ett bra sätt för att få hästen att lyssna mer för skänkeln och sätet.

I och med att han vilade igår och underlaget var lite tungt valde jag att inte arbeta honom alldeles för hårt. Nöjde mig därav bara med några övergångar och tempoväxlingar. Tränade även på att jag själv skulle ha en fin och stilla hand så att jag inte ska störa honom i munnen!

På lördag nästa vecka gör vi vår debut i La:P1 på riktig tävling, förhoppningsvis går det lika bra som de andra gångerna♡

Ha en bra kväll!
//Izabelle♡

Likes

Comments

Hej igen, ett tag sen sist, men nu är jag tillbaka - förhoppningsvis iaf;)

Nu börjar året lida mot sitt slut och jag tänkte ta en liten summering av 2017, så vi börjar direkt:)

2017 har varit ett år av både framgångar och motgångar för oss. Året började inte så värst bra då vi märkte att höet hade väldigt dålig proteinhalt (som vi inte hade räknat med), så han hade under vintern tappat stora delar av sina muskler och han hade inte styrkan kvar till att tävla och vara i tävlingsform, så det var bara att börja om och försöka bygga nya, å rätta muskler med rätt foderstat!

I Februari gjorde vi vår årsdebut, tanken var att direkt gå över till LA, men eftersom han hade tappat stora delar av sina muskler fick vi ändra de planerna å starta en LB:1 ist. Gick över förväntan i och med omständigheterna och vi skrapade ihop en ritt på 68.7% och en andraplacering på det:)

I April hade vi byggt upp hans muskler mer och vi gjorde vår debut i LA, vilket resulterade i 66% och vinst!
I de resterande starter vi gjorde i LA red vi på 68.4%, 70.4%, 65% och 68.8% med vinster och placeringar!

Vi hann också debutera LA:P1 på 2 st Pay n' Ride där vi red på 66.5% I båda!!

Resultatmässigt har 2017 varit ett faktaskrift år och nu ser vi fram emot nya utmaningar och vad 2018 har att erbjuda!

En sak som kommer att vara nytt för 2018 är att jag nu kommer att rida för HFRK och då också i deras div.1 lag, spännande!

Gott nytt år, önskar jag och Waco!🌟

Likes

Comments

Tjenare!

Lördag idag och en Pay & Ride stod på schemat.

För ca en vecka sedan var jag och Waco i Viarp för att debutera La:P1, vilket gick ganska bra!
Idag var det "bara" jag, mamma å pappa som var med på "tävlingen" då Maria själv skulle starta senare med sin häst. Men det gick bra ändå, faktiskt haha:)
Men som det regnade! Som tur var hade det värsta precis gått över innan jag red in på banan vilket han var lite spänd på framridningen över. Hade några småmissar lite här å där som måste sitta, framförallt skolorna som jag verkligen har svårt att hitta knapparna till, men det kommer - hoppas jag haha;) vissa delar blev riktigt bra! Skrapade tillslut ihop oss 66,4%, det vill säga nästan samma procent som förra gången (66,5%)

Ha en bra dag!
// Izabelle♡

Likes

Comments

Hej!

Som sagt vilar Waco tisdagar & Torsdagar då jag har fotbollsträning och slutar sent, ska då även få ihop att göra läxor så vi har då valt att han ska få vila de dagar. Alltså kommer nog ingen uppdatering då:(

Men i måndags reds han, blev lite jogg med lång och lång form. Vi hade ju "tävling" i söndags så han fick gå lite lugnare:) han var rätt mjuk, men i vänster varv blev han "skrämd" av en som longerade och hade en långpisk, å han hatar verkligen spön... så han blev rätt stark och spänd i det varvet. Men i slutet gick det mer åt rätt håll:) idag (onsdag) så reds han lite hårdare. Hade i fokus att få igenom han i vänster i och med måndagens träning, vilket han inte alls hade tänkt. Vi var lite små irriterade på varandra som då inte leder till någon bra träning. Fick till några bra stunder där han gav sig och förstod att det var mycket skönare att arbeta på det sättet jag begärde än det han själv ville. Men man måste ha motgångar för att ha framgångar;)

I tidigare inlägg skrev jag att vi hade Pay & Ride på Söndag, men vi hade sett fel dag så det är på lördag ist. Som tur kunde vi även den dagen så till helgen rider vi ännu en La:P1. 

God natt♡

// Izabelle♡

Likes

Comments

Hejsan!

Idag åkte jag och Waco till Viarp för att debutera La:P1 på en Pay and Ride. Hade inga höga förväntningar mer än att jag skulle vara mjuk. Vi har ju trot allt svårt för skolorna, och bara ridit igenom P1:an 4 ggr tidigare. Tyvärr sänktes procenten på grund av skolorna (och lite andra detaljer som ska sitta) men jag är jättenöjda ändå! Vi red ihop 66,5% i vår första La:P1 så det var jättekul! Hade det varit riktig tävling så hade det varit kval till Nationellt! Men vi har en bit kvar tills vi är uppe på den nivån. Först måste vi ta itu med detta programmet;) Är iaf supernöjd över Wacos insats och som mål för dagen hade vi att sätta galoppdelen, som han gjorde hur bra som helst♡
Stor 🌟a till honom!😻

Igår var jag och hjälpte min bästa vän, Lotta, när hon skulle göra sin tävlingsdebut! Helt otroligt vad hon och Spirit har utvecklats! Så kul och se😻de red så mjukt igenom hela programmet, men hon sitter inte på någon lätt häst kan jag säga! Han sätter en på prov HELA tiden men så bra dem löser det, helt otroligt vill jag bara säga!😻

Nästa söndag, alltså om en vecka rider vi ännu en Pay and Ride fast nu i Båstad, hoppas det går lika bra så vi snart kan debutera på riktig tävling.

Imorgon är det skola som vanligt och jag börjar kl.8 med ett 1h och 20min SO pass och vi har även bytt mentorsgrupp som vi ska gå med under ett tag, och då blir det även schemabyte♡

Natti, Natti // Izabelle ♡

Likes

Comments

Hej igen! Sorry för dålig uppdatering här, men ska försöka bättra mig:)

Iaf, i tisdags vilade Waco och eftersom jag har fotbollsträning Tis - Tors så har Maria (min tränare) hand om Waco, alltså vilade han i torsdags också.
I onsdags joggades han på utebanan, som gick bra. Han lyssnade och sökte sig neråt och framåt, precis som jag begärde av han🌟

Idag slutade jag 15.45 och min sista lektion var fotbollsprofil, så jag var inte hemma förens 16.20 ungefär. Blir rätt trött av att ha träning så sent på dagen efter att ha börjat 09.10. Så mamma valde att åka ut till ponnyn och gjorde iordning hela stallet♡

Imorgon ska jag å hjälpa min kompis när hon ska tävlingsdebutera så det ska bli spännande, kommer gå jättebra!
På söndag gör jag och Waco vår La:P1 debut tillsammans på VKRK som är en Pay & Ride, så det ska bli kul å se hur det går, vi har ju trotsalt fortfarande mycket kvar att lära oss men vi är på en god väg tycker jag:)

// Izabelle ♡

Likes

Comments

Idag joggades Waco inne i ridhuset. Han kändes rätt fin men i slutet kom han nog på att han var pigg så då låg han verkligen och "tryckte på gasen" haha;)
Vi red många olika ridvägar och rörelser, mest för att han skulle ha en stadig, lång och låg form även när vi rider olika vägar osv. Ett tag låg vi på åttvolten där vi efter ett varv på den ena volten bytte vi till den andra osv. Gjorde några skänkelvikningar in mot mitten och sedan ut igen (från till exempel H till K). Vi gjorde även några volter till exempel en volt vid K som var 10m/diametern och sedan red vi över ridbanan från E till B och sedan en till volt (lika stor som den andra) vid M, och så gjorde vi även likadant i andra varvet.
Idag kändes han lite bättre, söker sig allt mer och mer så det är positivt! Har jobbat mycket och länge med detta, kul att det lönar sig:)
Rörelserna ser ni här nedan.

För övrigt var det skola idag. Skolan är inte min favorit men en dag avklarad och det är bara 6 veckor tills jullovet !(tror jag haha) Redan taggad på det!
Jag har en si sådär vecka framför mig i skolan, så här ser den ut:
Har en NO-läxa tills imorgon (tisdag), har en matteredovisning ngn gång under veckan, vi ska ha en diskussion i engelskan om en film som vi har kollat på. Den ska vi ha på torsdag och vi har SO-prov på torsdag om samhällskunskap.
Min fotboll drar också igång igen så det är lite extra kul!

Ha de bra! // Izabelle<3

Åttvolten

Skänkelvikning in mot mitten och sedan ut igen (på bilden står det att rörelsen är i galopp osv. Men jag red den för det mesta i trav så jag red inte efter bilden utan gjorde bara så som rörelsen på bilden är uppbyggd)

Den sista övningen som vi gjorde var denna som ni ser nedan, då satte jag bara ihop dessa små delarna till en hel del:)

Likes

Comments