MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE DEL 1

TIDEN INNAN

Vi var beräknade till den 3 augusti. Jag hade inte haft några känningar eller liknande när vi närmade oss bf. Jag hade ändå hoppats på att bebis skulle komma tidigare då jag av nån anledning ville ha en julibebis. Men så blev det ju inte haha. Bf kom och gick utan den minsta känning. Nån dag efter bf började jag i alla fall få lite molvärk som kom o gick, men det var inte alls mycket.
Måndagen den 12fte hade vi ett inbokat besök hos barnmorskan. Bebis mådde bra o allt va som det skulle. Eftersom vi närmade oss två veckor över tiden skickade hon en remiss till Östra sjukhuset om igångsättning framåt helgen om bebis inte kommit innan.
Tisdagen den 13onde fick vi även komma tills Östra för ett ultraljud vilket också såg bra ut. Det vara bara att gå hem o vänta o vänta. Dock visste vi ju att vi skulle bli igångsatt under helgen i värsta fall. Vi fick information om att dom skulle ringa om en tid 1-2 dagar innan.


VÄRKARNA STARTAR

Fredag den 16onde kom och ingen hade ännu ringt. P hade hunnit börja jobba igen efter semestern igen och skulle jobba ca 15-19:20.
Jag hade bestämt mig för att städa hela lägenheten den här dagen eftersom vi visste att bebis skulle komma under helgen och jag ville ha fint tills vi kom hem.
Så vad händer? Runt klockan 11 på förmiddagen började jag få känningar. Dom var inte starka eller så och eftersom jag inte visste hur det skulle kännas eller någonting egentligen sa jag inget till nån. Inte ens till P som var på gymmet just då. Jag tänkte att det är onödigt ifall det skulle dö ut o inte bli nåt haha.
Så P åkte iväg till jobbet ovetandes om att värkarna hade startat haha och jag kämpade på med städningen hemma som jag bestämt skulle hinna fixa.
Jag började även klocka värkarna där vid 11-12 bara för att se om jag såg något mönster och för att ha lite koll.

Kvällen kom och ingen hade fortfarande ringt och P som fortfarande inte visste om värkarna blev otålig och ringde själv Östra för en tid. Jag som fortfarande gick hemma o tänkte att det lika gärna kunde avta när som tänkte att det är ju bra att vi får en tid så vi i alla fall har en.
Tillslut fick vi den där tiden ändå, söndag den 18 klockan 08.

När klockan var vid 19 där på fredagen tänkte jag att nu är det dags att berätta för P om värkarna. Då började jag ändå bli säker på att det inte skulle avta. Och P skulle snart sluta jobbet ändå för jag visste att han skulle bli alldeles till sig haha.

Vid 20:00 kom P hem från jobbet och vi fixade tacos och åt. Nu började värkarna bli värre o värre och runt 23 ringde P förlossningen. Vi fick till oss att jag skulle ta alvedon och hade det inte lugnat ner sig om en och en halv timme skulle vi ringa igen.
Här inser vi att vi har glömt att köpa hem alvedon. Maxi hade just stängt så P fick ge sig iväg till flera olika mackar i närheten i jakt på alvedon. Självklart hittade han inga... Så jag fick härda ut ändå.FÖRLOSSNINGEN

Vid 01 ringer P förlossningen igen som säger att vi är välkomna in. Som tur är har vi bara 10 minuter med bil till förlossningen.

01:30 kommer vi in till förlossningen och blir inskrivna.
Vi får komma in på ett förlossningsrum och dom kopplar på CTG. Här har jag tre minuter mellan värkarna. Efter CTGn blir jag undersökt och det visar sig att jag är öppen 5 centimeter! Här får vi även veta att bebis fixerat sig helt. Hon hade varit ruckbar på alla bm besök.
Här bestämde vi att jag skulle börja med lustgas och vi började på lägsta nivån och jag fick stå vid gåbordet.
Efter en stund tyckte jag inte att lustgasen hjälpte så mycket och jag började även känns mig sjukt bajsnödig haha. Men det ville jag ju inte direkt säga haha. Men det var det som var det värsta. Att jag vid varje värk trodde att jag skulle bajsa på mig. Så jag försökte ju typ hålla i mot vilket gjorde värken värre. Tillslut ringde vi på klockan och vår undersköterska kom in. Hon höjde lustgasen och jag berättade hur jävla ont jag hade. Då frågar hon helt plötsligt om det kändes som att jag var bajsnödig haha. Snacka om att jag blev förvånad haha, för det va ju inget jag hade tänkt säga till henne bara så där. När hon då fick veta det blev hon jätteglad o sa att det var jättebra. Tydligen kan det kännas så när bebis är påväg ner. När jag sen visste det hade jag lättare att slappna av under värkarna när jag visste vad det var.

03:30 går mitt vatten i sängen när barnmorskan undersöker mig igen. Kommer ihåg att hon sa "oj nu gick nog vattnet" och jag sa " ja jag tror det, det blev blött och varmt". Haha nåt sånt sa jag i alla fall.
Jag kommer inte ihåg så mycket sen mer än att värkarna var hemska och jag bara försökte överleva.

I min förlossningsjournal står dock att krystvärkarna startade 05:19 och 05:47 den 17 augusti föds vår Adele <3

Om vad som hände efter hon fötts tar ´jag i en del 2.

Gillar

Kommentarer

Catrinj
Catrinj,
❤❤🥀⚘nouw.com/catrinj
Catrinj
Catrinj,
🌻🌼⚘🌹😁 nouw.com/catrinj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229