NEW YORK

Tjaaaa goingar!

Än en gång har det gått några dagar sedan jag uppdaterade sist, inser verkligen att driva en blogg är mer krävande än vad man kan tänka sig. Jag själv tycker inte blogginlägg om vad folk gör i vardagen och korta uppdates är jätte intressanta utan snarare inlägg som går lite mer på djupet inom olika intressanta ämnen är mer läsvänliga - därför försöker jag givetvis skriva om vad jag tycker är intressant och hoppas att det även fångar ert intresse. Kommer dock göra några få life-updates också givetvis, eftersom det trots allt är en personlig blogg om mig och mitt liv.

Nu har jag varit i New York i 4 dagar och har hunnit se allt från höga människor på gatan som skäller på lyktstolpar till en vacker utsikt från Brooklyn Bridge.

Första dagen var i lördags, den spenderades mest i den centrala delen av Manhattan. Vi bor på ett hotell som heter Pennsylvania som ligger på 7th Avenue, dvs. samma gata som Times Square. Superbra läge verkligen, mitt i smeten. Vi bor dessutom granne med Manhattan Mall, Target och Sephora - vilket blir lite farligt för plånboken. Lördagen gick alltså ut på att kolla in "smeten", fota vid Times Square, kolla i lite affärer och äta typisk Amerikans mat. Jetlagen var dessutom stor så när klockan endast var 17 här började jag känna av tröttheten. Då var alltså klockan 23 i Sverige. Vi somnade runt 19-20 tiden den kvällen och vaknade sedan flera gånger under natten då hjärnan obviously inte hade ställt om sig än.

Söndagen åt vi frukost på Starbucks och tog sedan en promenad till Burlington som förövrigt är en av mina favoritaffärer i USA. Burlington är ungefär lika stort som ett Ullared där dem samlat upp överblivna märkeskläder och märkesprylar och säljer ut för ett hyfsat billigt pris. Dem har kända märken som Calvin Klein, Michael Kors, Marc Jacobs, Ivanka Trump, Bebe, Guess etc. och allt finns verkligen där. Allt från heminredning till kläder, kappor, örhängen och väskor. Det slutar alltid med att man går därifrån med några "få" påsar och ett stort smile. :) Vi spenderade kanske 5 timmar på bara den affären. Bella - min syster, är aningen snabbare än jag i affärer då jag är en typisk analytiker som kollar långsamt och gärna rör typ allt jag ser hehe, så det tar aningen längre tid för mig. Dessutom har jag SJUKASTE beslutsångesten och kan aldrig bestämma mig för något. :) Efter en shoppingrunda på cirka 6-7 timmar var jag och Bella supertrötta så vi köpte med oss Take Away upp på rummet och kollade serier. Jag kollade Game of Thrones och jag tror Bella kollade The Walking Dead.

Måndagen begav vi oss till Brooklyn med Subway för att sedan gå över bron tillbaka till Manhattan. Det var en fin och solig dag men blåste nå jävulskt, så det var otroligt kallt att gå. När man kom i lä och solen gassade på var livet sjukt nice dock och man fick till och med lite vårkänslor. Därefter gick vi och fikade på Starbucks (återigen) och traskade sedan vidare till Ground Zero, alltså där 9/11 skedde. Eftersom jag redan varit i New York en gång har jag redan sett dessa sevärdheter men vissa är absolut värda att se igen. Ground Zero är verkligen en sjukt fin plats och jag fick även lära mig att dem som fyller år som dog under 9/11 får en vit ros vid sitt namn varje år, så det är därför det ligger vita roser utspridda vid vissa namn. Efter det gick vi till en outlet som ligger precis intill där jag hittade mig en as go vit Teddy kappa. Den bytte jag om till direkt då det blåste så sjukt mycket ute och sedan tog vi en Uber tillbaka till hotellet.

Tisdagen spenderades genom att strosa runt och kolla på stan. Vi kollade lite i butiker men jag känner verkligen att jag fått min shopping gjord redan och att jag egentligen inte behöver spendera något mer på kläder eller prylar. Jag är liksom nöjd. :) Bella å andra sidan... På eftermiddagen runt 17 hade vi beställt biobiljetter till "What men wants" som förövrigt var superbra. Kan varmt rekommendera dels filmen men också att gå på bio när du är i USA.

Idag ska vi se Rockafeller och sedan får vi se vart dagen leder oss.

Puss och hej, skickar med lite bilder från dagarna som varit.
Gillar

Kommentarer

lovisadufberg
lovisadufberg,
Verkar så roligt, vill också!
nouw.com/lovisadufberg
Ivekrans
Ivekrans,
Kan varmt rekommendera!! 😊
nouw.com/ivekrans