Dehär med att vara arbetslös

Godkväll goingar! (Redo för ett ganska tungt inlägg?)

Idag har jag verkligen haft en slappdag hemma, känns som detta börjar bli lite FÖR standard även för mig. För ett år sedan satt jag i skolbänken på gymnasiet och visste inte alls vad som väntade mig efter sommaren - det jag vet nu är att det var riktigt tufft att ge sig ut i vuxenlivet utan förberedelser.

Sommaren började med ett sommarjobb som Cateringvärd på Stena Line. Kanonjobb helt ärligt med bra lön och bra arbetsuppgifter, och som pricken över i:et var jag dessutom ledig varannan vecka så jag fick mig ett sommarlov också. Sen kom hösten, jag jobbade kvar på båten men högsäsongen tog slut och det resulterade i allt mindre behov av extra arbetare. Där började fyra sega månader som arbetslös. Fyfasen vad segt & tufft det har varit kan jag säga. Dessutom hade jag i slutet av sommaren flyttat hemifrån vilket betyder att jag nu hade en hyra att betala och inte längre en mamma eller pappa som skötte käket hemma.

Jag är dessutom inte bäst på att lägga undan sparpengar utan slösar i stort sätt alla mina pengar på resor. Så det har varit fyra riktigt tuffa månader med ångest, skuldkänslor och allt sämre självförtroende efter att ha blivit nekad väldigt många tjänster som jag sökt.

Jag verkligen kastades ut i vuxenlivet utan förvarning, förberedelser och en stabil inkomst. Shit. Visst jag har bara mig själv att skylla men jag hade verkligen ingen som helst koll på vad det innebar att vara arbetslös, men nu vet jag - och det kan jag inte rekommendera till någon.

Jag är en hyfsat driven människa i grunden med kanske lite FÖR höga krav vilket betyder att jag lätt kan grotta ner mig när det inte riktigt blir som jag hade tänkt mig. Motivationen som fanns, försvinner och det blir bara tyngre och tyngre att ta sig vidare - MEN det är där man inte får ge upp.

Nu har jag i vilket fall fått ett jobb som jag hoppas trivas på, så denna veckan är förhoppningsvis min sista arbetslösa vecka. Woop woop! Jag har aldrig riktigt vetat vad jag vill bli eller vilken riktning i livet jag ska gå, men jag är bara 19 bast än så länge så vad panikar jag över?

Man lär sig av sina läxor, inte sant?

Puss & Hej #livskris #relate #anyone ??


Gillar

Kommentarer