Idag har jag satt upp mål till mig själv, så att resan till plusset inte ska kännas lika påfrestande och frustrerande..
1. Jag ska sluta använda natural cycles (som jag använt i fem månader, som är en app som hjälper en att se sina fertila dagar, när man har ägglossning osv) men jag blir alldeles för besatt när jag använder den appen, och kan sitta och kolla på min tempkurva, fertila dagar osv i flera timmar per dag känns det som 😂 och sexet känns mer tvångsaktigt då appen säger till att jag är fertil, vilket leder till en "nu måste vi ha sex" känsla... Vilket känns väldigt oromantisk. Att lägga ner den här appen och släppa på kontrollen kan nog vara väldigt lugnande för mig.
2. Lev som vanligt! I mitt huvud känner jag mig redan som en mamma, och ända sedan vi bestämde oss för att försöka har jag verkligen ändrat livsstil, dricker eller feströker inte, festar knappt ens längre, kollar och till och med köper bäbiskläder, och ifall en kompis vill hitta på något och åka iväg den helgen jag har ägglossning kommer jag på en vitlögn för att istället kunna vara hemma och jobba i bäbisverkstan.. Har bestämt att jag ska leva som innan och dricka lite vin, vara ute sent och roa mig! När vi väl har en bäbis så kommer det vara såna saker som man inte riktigt har tid med då, och då är det bästa att verkligen ta vara på den här tiden vi har nu där det bara är jag och min sambo utan så mycket ansvar, se till att resa, njuta, mysa och älska varann och inte tänka så mycket på bäbislängtan utan fokusera på att må bra och så kommer plusset så småningom
3. Sluta med äl-tester och graviditetstester då det blir dyrt och inte tycks hjälpa ändå. Har aldrig fått positivt på äl-testerna ändå så känns bättre att mysa regelbundet så tror jag att chansen att pricka in äl blir ganska stor ändå. Sen ska jag verkligen sluta testknarka graviditetstest, kan testa dagen innan bim, direkt på bim dagen osv och detta leder till sådan onödig stress och besvikelse. Att stirra sig blind på graviditetstestet och desperat försöka hitta det där strecket man vill se... Krävs inget geni för att förstå att det är ren och skär onödig tortyr..

Detta är iallafall mina tre personliga mål för att kunna slappna av och inte bli galen och tappa allt hår innan bäbis kommer😂

  • 76 Readers

Likes

Comments

Jag förstår inte hur alla människor som försöker skaffa barn fortfarande håller livet i rullning, det är så himla lätt att bli uppslukad i allting, läsa gravidbloggar, fundera på barnnamn testa varenda tips som folk skriver ska snabba på hela skapa barn processen (vissa tips är ju mindre trovärdiga😅)
Det är en liten konstig känsla när man bestämt sig för att skaffa barn och bilda en familj men inte blivit gravida ännu. På ett sätt är huvudet redan en mamma/familj men barnet finns inte. Ända sen jag och min sambo bestämde att vi var redo har mitt huvud börjat tänka som att vi redan har ett barn. Om det är en solig dag tänker jag vad härligt det skulle vara att gå en promenad med barnvagnen etc. Jag är lixom inte närvarande i mitt nu längre, för jag längtar så himla mycket till mitt framtida "nu" då jag är en mamma, då jag får se min sambo som pappa och vi har en liten knodd som är hälften jag och hälften den mest underbara människan jag vet. Wow, blir helt knäsvag av tanken. Men, jag kan inte heller sitta och dagdrömma om framtiden hela tiden, utan faktiskt njuta av den här tiden som är nu. Lättare sagt än gjort när man längtar så mycket och har längtat så länge,
Note to self: försök att njuta så mycket du kan av nuet och kom ihåg att det inte är farligt att längta, ju längre man längtat desto mer fantastiskt kommer det vara när man väl ligger där med bäbis på magen, håll ut och njut!

  • 33 Readers

Likes

Comments

Mitt första inlägg här, denna blogg är främst min fristad där jag kan skriva av mig och sen att dela med mig i resan till att bli förälder.

Innan vi hade bestämt oss för att skaffa barn var jag väldigt naiv. Jag trodde att man blev gravid hur lätt som helst och att allt med babyverkstan bara var positiv och kul.

Den inställningen blev lite av en käftsmäll när jag insåg att den här resan kommer bli längre och jobbigare än vad jag tänkt.

Idag hade jag min BIM - beräknad inaktuell mens - och mensen envisades med att komma denna gången också. Det var vårat fjärde försök och jag tar det faktiskt väldigt hårt varje gång mensen kommer. Men jag tillåter mig att ha en dag att bara vara ledsen, gråta och känna att allt är hopplöst, för jag har insett att jag behöver det, för att sedan ta ett djupt andetag och blicka framåt. Oron växer för varje månad att någonting skulle vara fel, att vi faktiskt inte kommer kunna få barn. Jag har en bakgrund med cystor och menstruella besvär och för varje negativt graviditetstest skapas en liten klump av oro i bröstet - tänk om något är fel.

Man blir dessutom lite smått tokig när man ser gravidmagar och bäbisar överallt och varje månad tillåter sig att tänka 

- denna månad, denna månaden är det våran tur, för att sen lite symptom de två veckorna från ägglossningen till mensen.

Men jag vet att jag inte är ensam, vi har inte försökt länge och att det kommer bli en liten knodd förr eller senare. men vägen dit är en bergochdalbana då man ena dagen känner sig på botten och redo att ge upp till att andra dagen vara full av energi och motivation.

Men jag ska vara lite mensdeppig idag och sedan ta nya tag-

och framförallt försöka att ta det lugnt!

Likes

Comments