Header

Hey! Igår spenderade jag eftermiddagen med ritplattan, och lyckades bli färdig med en bild av Elsa från Frozen. Detta var första gången jag verkligen satte mig ner och fokuserade på att rita färdigt en bild, och jag blev riktigt nöjd med att jag blev klar med den. Jag ritade i Photoshop CS5, och det tog ca 4 timmar från början till slut. Jag trodde det skulle vara svårare än det faktiskt va, det gick faktiskt att komma igång ganska snabbt. Jag har då kikat på en del Youtube videor, där jag lärt mig en del tekniker osv. Detta var verkligen ett roligt sätt att vara kreativ på! :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heej! Nu är Maj snart slut, vilket betyder att vår går över till sommar. Här kommer lite random stuff som jag gillat under vårperioden:

Favorit Album: HAMILTON. Musik från den fantastiska Broadway showen om Alexander Hamilton, som tagit Amerika (och resten av världen) med storm. Mina favoriter från albumet är ​Burn​, ​Dear Theodosia​ och ​You'll be back​. 


Favorit Film: Naomi and Ely's No Kiss List. En film om vänskap och romantik. Den är sjukt bra, och det faktum att Matthew Daddario är med gör den ännu bättre x)


Favorit Serie: Obviously The 100. Säsong 3 tog slut i veckan, och finalen var EPIC. Är dock en aning deprimerad över att behöva vänta minst ett år innan Säsong 4 kommer. Jag har kollat på The 100 sedan första avsnittet släpptes, och den har sedan dess varit min absoluta favoritserie.


​Favorit Bok: ​A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses #2). ACOMAF kom ut i början av Maj, och OH DAMN va bra den var! Sarah J. Maas är min favoritförfattare, så jag var bara tvungen att läsa hennes ACOTAR-serie eftersom jag älskar hennes Throne of Glass-serie. ACOMAF blev direkt min favorit bok utav alla böcker jag läst i mitt liv(!!). Den var 640 underbara sidor, och jag maraton-läste den på två dagar. Den första boken (A Court of Thorns and Roses) var en Skönheten och Odjuret re-telling, medan tvåan (A Court of Mist and Fury) är baserad på Hades och Persephone. Serien är en new adult fantasy. Det var alltså en hel del detaljerade intima scener, vilket man inte ser lika mycket i young adult. Men är man bekväm med det, tycker jag absolut att denna serien är värd att läsa! 


​Favorit Youtuber: ​Christine Riccio (polandbananasBOOKS). Christine har varit min favorit youtuber ett tag nu, och hon var den som introducerade mig till Booktube. Booktube är ett community på Youtube, där folk pratar och diskuterar allt bok-relaterat. Det finns så otroligt många underbara människor där, och alla är sjukt snälla mot varandra. Christine är väl den som är mest 'känd' utav alla där, och hon har hållt på i många år. Varje gång jag läst färdigt en bok brukar jag titta på hennes diskussion om den boken, och det ger alltid en viss 'closure' för boken tycker jag. Christine har även intervjuat en massa författare (inkl. Stephanie Meyer, Cassandra Clare och många fler 'stora' YA författare), och även bl.a. skådespelarna från Shadowhunters, The Fault In Our Stars och The DUFF.Likes

Comments

Nejmen hallå där! Kände att det va dags att skriva av mig lite igen. Denna veckan har det varit fullt upp för mig, så jag känner mig helt slut i både kropp och själ.

I tisdags så var jag, mamma och pappa inne i Göteborg för att ha studiebesök på Burgården. Där finns en Natur klass med bara elever som har autistiska problem, och det är en sådan skola jag letar efter för tillfället. Som vanligt hade jag världens panik innan vi skulle dit, så jag fick sitta i bilen med musik i öronen och försöka fokusera på att andas. Jag får även alltid magont i situationer som dessa, vilket också är kopplat till min autism. Som tur är gick allt bra, och jag spydde inte vilket alltid är en stor rädsla för mig eftersom jag gjort det en gång tidigare i år när jag var nervös.

Vi träffade en mycket lugn dam, som faktiskt påminde lite om farmor, så det gick okej att sitta och prata med henne. Vi pratade lite om mina betyg från då jag gick första året på IB, och hur vi skulle pussla ihop allt om jag skulle börja till hösten.

Helt ärligt så kände jag inte att jag trivdes där. För det första hatar jag att det är mitt inne i Göteborg (vilket betyder en massa folk=panik och ångest osv). Sedan fick jag även veta att klassen består av 9 stycken, varav 8 killar och bara en tjej. Jag behöver ha minst en tjejkompis i skolan för att kunna ha den tryggheten och det stödet, samt förståelse på en annan nivå. Därför blev jag ytterst tveksamt. Sedan finns det ju även andra klasser, men jag tror det va utav de 65 elever som går där är bara drygt 6 st tjejer. Så det känns en aning hopplöst.

Det positiva med denna skolan är dock att det förmodligen är enda chansen om jag skulle vilja bo kvar hemma, för de andra skolorna ligger för långt bort. Sedan jobbar även pappa 5 minuter från skolan, vilket skulle vara ett otroligt stöd. Jag ska iallafall dit på tisdag igen, och den här gången sitta med i klassen och se lite vad det är för typ av folk som går där. Det kommer bli avgörande för mig, och jag är redan så otroligt nervös...

Iallafall, efter vi varit där drog jag och mamma till Frölunda Torg. Med SPÅRVAGN. Det var ett stort steg för mig, även om jag hade mamma med mig. Som tur var va det inte så mycket folk eftersom det va tidigt på förmiddagen, så den biten gick också bra. Jag shoppade loss på New Yorker, och fick köpt några riktigt snygga grejer! Efteråt tog vi tåget hem (vi lyckades såklart ta fel tåg lol men det löste sig ändå) och sedan buss resten av vägen hem. Bussen var såklart proppad, så jag fick sitta bredvid en random främling vilket var väldigt stelt, jobbigt och otäckt för mig. Men till slut kom vi hem, och då däckade jag direkt... Sov från 16 till 21, vilket var otroligt skönt. Jag blir extremt socialtrött av att göra såna här grejer, och ibland även simpla grejer som att umgås med en kompis.

Dagen efter (Onsdag) så skulle jag och pappa in och träffa Svenny Kopp. Detta var mitt tredje möte med henne, och hon är alltid lika duktig på att hjälpa och förklara. Hon är en extremt duktig forskare om Autism för tjejer, och har gjort många föredrag runt i hela Sverige. Är ganska säker på att hon är störst inom Sverige i ämnet, och hon vet verkligen vad hon pratar om. Tyvärr fick vi höra att den mottagningen jag går på nu ska stängas ner, vilket betyder att jag måste byta, vilket suger då jag verkligen fått förtroende för både Svenny (läkare) och Helene (psykolog). Men iallafall så dubblade vi dosen på min ena tablett, vilket ska göra mig piggare. Jag var även tvungen att gå och ta blodtryck (vilket jag försökte övertala Svenny att jag absolut inte ville, men hon är sjukt envis så jag fick göra det tillslut). Jag avskyr verkligen att vara hos läkare, för jag upplever det som extremt otrevligt när folk rör vid mig (särskilt främlingar).

Idag har jag äntligen fått ta det lite lugnt, trots att jag mått riktigt dåligt. Eftersom jag ökade dosen av medicinen imorse har jag känt otroliga biverkningar, så jag är helt slut. Har mått illa hela dagen, matlusten är nere på noll och jag är yr som in i bänken. Jag och Viggo hade iallafall en trevlig förmiddag, eftersom han hade studiedag låg vi kvar i sängen och tittade på Trassel. Helt underbar film, och den piggade verkligen upp mig och fick mig på bättre humör.

Detta blev ett väldigt långt inlägg, men det var så otroligt skönt att skriva av sig. Jag är inte jätteduktig på att göra regelbundna inlägg, så det får bli lite när jag känner att jag orkar eller har något intressant att dela med mig av.

Hoppas alla haft en trevlig vecka!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag bestämt mig för att testa på att blogga igen. Jag har tidigare haft en del olika bloggar, och kände att nu var det dags igen. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv :)

Jag heter då Matilda, och föddes den 15:e Augusti 1997. Jag bor ute på landet med mina föräldrar, 2 yngre syskon, en hund och två katter. Jag är en glad tjej, snäll och omtänksam tjej. Jag har många olika intressen, bl.a. ridning, läsa, skriva, måla m.m.

I höstas blev jag diagnoserad med ADD och Autism, vilket jag kämpat med att försöka förstå och acceptera. Detta är något som jag kommer försöka skriva en del om i bloggen, för att dela med mig av min upplevelse och sprida kunskap till de som inte har koll.

Jag kommer även att dela med mig av mina intressen, tankar och åsikter. 

Här kommer en oseriös bild på mig och mina syskon (varför vara seriös, när det är så mycket roligare att inte vara det? Japp, det är min ursäkt till att publicera denna hoho) :D 

Likes

Comments