GRAVIDVECKA 28

Graviditet

Vecka 28 - Tredje och sista trimestern är påbörjad. 190 dagar har gått, och 90 återstår!

Varenda gång det är dags för ett sånt här inlägg så blir jag helt ställd. Va? Ytterligare en vecka som passerat?!
Inte klokt. Tänk sen när lillan är ute, tiden lär ju gå ännu fortare då. Men, let's get to the point:

Bebis status:
Nu är hon mellan 37-39 cm lång och väger drygt ett kilo. Det är mellan denna vecka och vecka 32 som en kraftig tillväxtperiod börjar. Inne i magen så sprattlar hon på för fullt och när hon sover så drömmer hon troligtvis. Rätt sjukt ändå att man kan drömma utan att ha några visuella bilder. Intressant!
Lungorna är så pass utvecklade nu att bebisen kan andas luft, om den skulle födas för tidigt. Dock hade ändå assistans behövt. Bebisen kommer troligtvis snart vända sig och lägga sig med huvudet nedåt. Men än finns det plats att snurra omkring därinne. Tänk att redan två tredjedelar har passerat och nu är det den sista delen kvar. Galet!

Min status:
Trött, trött och åter trött! Hade jag fått välja hade jag nog sovit igenom hela denna veckan för gud vad jag har varit trött. Jag sover i snitt 8-9h om nätterna, och tar ofta en powernap mitt på dagen för att orka. I skrivande stund är jag oerhört trött. Bebis sparkar på och det spänner lite obehagligt över magen emellanåt. Annars så känner jag mig bra! Har upplevt skrattattacker som triggats av de mest tråkiga sakerna, haha. Igår så låg jag över på min sambos sida i sängen och han bad mig hoppa undan så han fick plats. Det resulterade i ett skrattanfall tills jag knappt kunde andas och till tårarna rann. Tror jag skrattade i 10 min? Han fattade ingenting och inte jag heller för den delen. Något som är skönt är att jag inte behöver kissa lika ofta längre som förut.

Gillar

Kommentarer

Frida
Frida,
Haha härligt med skrattattacker ju! 😃
Jag minns att jag också kände att veckorna bara susade förbi. Tills jag kom till de allra sista veckorna. Då kändes det långsamt bara för att det var så nära :p
fridachristina.com
itsemmy
itsemmy,
Haha ja, väldigt kul att bli så lättroad faktiskt. 😃
Ja men kan tänka mig det, det blir ju även fysiskt krävande också kan jag tänka mig!
nouw.com/itsemmy
denisetiainen
denisetiainen,
Vad spännande att det inte är så långt kvar 😃nouw.com/denisetiainen
itsemmy
itsemmy,
Jaa! Är så förväntansfull! 😃 nouw.com/itsemmy
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229