Jag har inte bloggat på väldigt länge på grund av att jag haft så mycket på gång. Som rubriken lyder har jag varit väldig stressad på grund av skolan och alla prov och läxor, nästa vecka börjar dessutom även våra muntliga nationella prov i matte, svenska och engelska! Jag är så jäkla nervös. Vi har även massor av inlämningar allt eftersom det snart närmar sig jullovet. Jag är så himla glad, på torsdagen hade vi muntligt booktalk på engelskan var så nervös. Jag pratade om boken "how to be invisible" skriven av Tim Lott och jag fick ett B++ på det! det kännas som saker och ting börjar gå bättre med mina betyg och omdömen fast vill inte ha för stora förhoppningar för de bli aldrig sanna! :(

När vi ändå snackar om skolan kan jag berätta att gymnasievalet känns som det svåraste valet någonsin! Jag har varit på 100 öppethus men vet ännu inte vilket gymnasie jag vill gå på. Tanken som först dyker upp är alltid hur mycket är antagningspoängen , och jag tänker alltid att jag inte kommer komma i något gymnasie. Antagningspoängen ligger fan nästan på 300, dessutom går jag i en billingual klass där vi snackar mer engelska och vi förväntas även att kunna mer haha enligt lärarna de sätter betygen väldigt strängt. Det är ju bra eftersom det är inte heller bra ifall man bara ger ut betygen utan att lära sig något , det känns som att det finns 100 skolor som gör det. Det är negativt eftersom de som lätt får ut betyg kan söka in i vilket gymnasie de vill medan man själv inte kan, alla egentligen handlar om att man tävlar om gymnasie platser.

Idag var det black friday, jag stack till emporia väldigt sent så hitta inget, det var fullt där man kunde knappt andas. De var så stressigt och fullt så jag pallade inte kolla runt extra därför hitta jag inget speciellt

hejdå ska gå och lägga mig / puss Emilia

​Gammal bild från sommaren #tb

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heeeej!

idag har jag nästan varit hemma hela dan, eftersom jag passade min lillasyster medan mina föräldrar och bror var ute halva dan. Fördelen med det var att de kom hem med Burger king! iallafall lillasyster var faktiskt väldigt snäll idag hon grät endast ifall hon va hungrig eller trött. Har gjort lite läxor men den mesta av dag har jag kollat på youtube och varit på socialt media. 

Jag har inte haft tid med att skriva allt eftersom jag börjat skolan och vi hade 5 diagnoser direkt och massor av läxor! Jag har försökt att ta det lungt och inte stressa upp mig. Jag vill verkligen höja mina betyg under denna höstterminen eftersom det är med dessa betygen vi ska söka in i gymnasiet med. OMG är så jävla nervös vet inte vilken linje jag vill gå eller vad jag vill bli.

Iallafall igår var jag och shoppade med min best friennd , och förra helgen shoppade jag lite med familjen. Jag fick hem lite saker från bikbok, kickas, systrarna grene, Hm osv är väldigt nöjd med mina köp!

kjol bikbok-50kr(rea), pennskrin HM-40kr , kalender åhlens-139kr, akrylfärg+svamp systrarna grene- 15kr-4kr, smink och nagelack från kicks ( kan inte alla priser)

tröja från bikbok 49kr ( rea från början 199kr)

Likes

Comments

oh my god! dagen startade med otroligt fint väder 28 grader. Idag åkte familjen och jag till stranden. Vi åkte först till Falsterbo strand , men det va skit blåsigt och iskallt i vattnet. Därför var vi bara där i nån timme.  Men jag älskade de stora vågorna! Vi bestämde oss istället för att åka till Malmö där var det hur varmt som helst även i vattnet fast jag inte badade( doppad fötterna) vi köpte glass och myste resten av eftermiddagen i den varma solen. Vi stack sedan hem och åt middag. Och nu sitter jag här i mitt rum medan jag skriver och berättar om den fina soliga dagen, de ösregnar och blixtar utanför. Detta typiska svenska vädret asså. Nu gjorde jag lite te som passar perfekt till vädret och en film..... ha en fin kväll

xoxo Emilia

Likes

Comments

Hej Hej från en glad tjej! Idag har varit en extremt fin dag på länge, med temperaturen över 20 grader. Dagen startade med allt det vanliga frukost osv. Men eftersom de var så fint väder bestämde jag mig och min mamma att vi skulle ut på powerwalk. Vi gick även med Elissa och min morbrors fru, medan min bror och pappa åkte för att snacka med rektorn till hans framtida gymnasie. Rundan tog 1 timme ungefär, supervarmt var det svettades otroligt haha och extremt mycket insekter som flög runt överallt! Jag älskar att vara ute i naturen , så upp friskade. När vi kom hem så gjorde min mamma den extrema goda vietnamesiska maträtten "banh xeo" det liknar något i stil med pannkakor fast med fyllning av kött och grönsaker. Blev propp mätt! resten av kvällen har jag inga planer kommer säker kolla på serier och film om inte kommer jag ta hand om lillasyster E..<3

Likes

Comments

hej! mitt första blogg inlägg på denna blogg. Jag har tidigare haft en blogg fast det blev lite tråkigt. Men nu bestämde jag mig för att skaffa en ny. Sommaren har inte varat så länge i år det ar varit dåligt väder den mesta av tiden och typ 1 veckas sommar .Vi inne i Augusti månad.... då känns det som hösten kommer och skolan börjar. Jag har inte gjort mycket under mitt sommarlov. Har badat 2 gånger , varit på roadtrip med familjen till Stockholm (4dagar) och grillat. Jag har inte varit motiverad till att träna. Just nu sitter jag hemma ensam för att föräldrarna är ute på fest med lillasyster och storebror är ute med kompisar. Jag kollade på " I am four" så himla bra, det finns fortsättningar fast endast i bok så funderar på att läsa dem. jag åt ägg macka och bryggde lite kaffe. Nu väntar jag bara tills alla kommer hem.

Likes

Comments