Sommar Sommar Sommar.... och väldigt mycket bilder...

Hoppas ni njuter av sommaren där hemma i vackra Sverige, Sverige är verkligen enanstående vackert under sommaren och att det är vinter här gör ju att man saknar sommaren ännu mera i Sverige och däremed även alla vänner..

Några timmar efter mitt senaste inlägg en Vecka kvar till Midsommar kom jag ner i en dipp, barnen hade varit barn under eftermiddagen och vägrade lyssna på det man bad dem göra elleri nte göra, energin hade tagit slut och allt som gjordes var som ennål som stack en och saknaden av vänner och familj trängde sig på! Man ska veta att det inte bara är så att flytta ifrån en trygghet av ALLT i Sverige, man kan känna sig stolt för att bo i Sverige vare sig man är svensk medborgare, flykting, asylsökande, turist eller vad man är. Sverige är ett land att falla tillbaka på, sålänge ingen med ordet Trump vinner i USA! :D Då känns det bra att vara här på andra sidan jorden! :)

När saknaden av Sverige smyger sig på så tänker jag alltid på alla mina vänner, barnens kompisar och alla glada minnen skratt och gråt. Jag har satt upp ett stort fotokolage av vänner och familjen i Sverige på väggen som vi tittar ofta på och Tyler och Lucas älskar att titta på mormor och morfar på väggen och deras fina kusin Sienna. Dem tittar på sina kompisar som också sitter på väggen och i fotoböcker som vi har med oss, så mycket kärlek.

Men nog om detta.. :) Livet kommer med ups and downs men älska varje dag så löser det sig alltid! Alltid vara positiv och tänka på allt skoj!

Åkte iväg en vecka till Auckland, hälsade på min gamla chef, barnen jag tog hand om för 8år sedan, och hälsade även på andra vänner som jag inte träffat på länge. Det var en underbar minisemester för mig och pojkarna, vi behövde ett break och komma till storstan gjorde oss gott. =)
Vi hittade på massa saker under dagarna vi var där, vi var bla på ett Aqvarium som heter Kelly Tartons som är ett fantasiskt ställe där barnen lär sig mycket om havet, fiskarna, klimatet, pingviner etc.
Resan ner till auckland tar ca 3,5 timma om man kör i ett och det var de värt, en lång väg för två små pojkar att åka men massa sjungande och bus påvägen gjorde det mycket roligare!

Vi besökte the Parrot Zoo en dag, en stor blandning av fåglar där man får möjlighet att mata fåglarna och komma extra nära deras egna natur!
Vi var även samma dag på barnens förskola där vi blev inbjudna till en Hangi (Det är ett tradionellt moauri sätt att tillaga en hel gris under jorden med olika kryddor och smaker för att den sedan efter MINST 6 timmar under marken har tillagats ska smaka gott.. Allt jag kan säga är att Lucas åt allt, Tyler bara luktade och sa nej tack! :) Kan påpeka att det luktade väldigt "jordiskt" och en väldigt speciell smak!

Hoppas Midsommar var lika bra för er som för oss, vi hade en helt fantasisk midsommar med nya bekanta från Skåne så på vårat bord stod det Sill och potäet, gräddfil, gräslök, och rökt ål. Vi klädde midsommarstången och barnen dansade små grodorna, istället för snapps blev det champange! Det var en fantasisk midsommar! Tack Pauulina och Styrbjörn m fam.

Jag har fortfarande inte hittat något jobb, det tar lite på krafterna och jag börjar bli något rastlös här hemmma på dagarna, lika härligt som det är att faktiskt bara gå och plocka och göra saker för sig själv dem dagarna våra pojkar är på dagis så är det ganska enformigt!

Tankarna kring att starta eget har funnits sedan jag flyttade hit, men i en stad där det endast bort ca 7110 personer ( läs mer om KeriKeri här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kerikeri ) så kan man ju ta sig en funderar på vad som faktiskt funkar här.. Har läst på lite om hur man gör för att starta eget och vad som kräver vad. Ett café kräver ju def mer med godkänande för hälso - hygien kontroller etc. En butik hade på så sätt varit lättare, men vad saknas då här förutom IKEA! :D

Ett lekland hade varit idealt, då är det bra om man vinner dem 37 miljonerna på lotto på Lördag så kan man göra vad man vill! :)

Vi får se vad som händer, tack och lov är vi ju fortfarnade unga och det är aldrig försent för något, det gäller bara att komma på om man ska plugga, jobba, starta eget eller vad!!

I helgen kom vårat tillskott, ytterligare en pojk har kommit in i våran familj, närmare bestämt en: German wirehaired pointer ja en hund alltså! :) Han är 19 veckor och gör allt en valp gör.. Kommer säkert bli en enastående jakthund som gör sin debut om några veckor med ens husse ner i söder där dem flyger in och jagar. Koda som han heter kommer med säkerhet bli en härlig hund som våra väldigt aktiva små pojkar kan hålla sysselsatt!

Vi har pratat om att åka iväg ett par dagar till Vanuatu bara jag och Byron det är en ö i Stilla havet 3 timmar från Auckland, Vanuatu i sig själv består av ytterligare 83 öar och jag var där för många år sedan när jag backpackde runt i Australien och besökte då ett flertal öar som tillhör ÖN, bla: Tanna, Pentecóte, Espirtu Santo och ytterligare någon. Vi gick upp för aktiva fulkaner i bara flipflopp... :S , kollade på landdive, åt dem stösta humrana jag någonsin sett, mötte lokalbefolkningen, bodde i en by där det inhemska folket bor och lever utan något med extremt lyckliga! Det är ett fantaiskt resemål och jag ser fram emot att en dag inom kort åka tillbaka!

Ikväll ska jag göra en intervju med BT, Sjuhäringar i Världen, håll koll på deras hemsida så kommer ni kunna se ett litet kort klipp om mig där!

Inte så mycket mer att rapportera som min pappa brukar säga, så jag önskar er nu en fantastisk sommar och semester som många av er börjat!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Ok, innan jag reste ifrån Sverige den 13 Mars så var det ett par som sa, starta en blogg det kan bli roligt och intressant att följa hur livet på andra sidan jorden fungerar. Nämde det till en vän innan vi reste, hon tyckte det hade varit smartare med Instagram, men vägrade Instagram, nu börjar jag undra varför, har fortfarnade inget behov av instagram men tror kanske det är enklare och snabbare med uppdateringar där än här... Men vet ni! Vi forstätter här ett tag till, ni får leva med att uppdateringarna inte sker veckovis! :D

Vad har då hänt den senaste månaden.. Om jag kunde komma ihåg det sig! Vintern har anänt här. Dagarna kan fortfarande vara riktigt behagliga med runt 18 grader när solen är framme, men så kommer det dem dagarna där REGNET inte ger upp och det blåser halv storm! Vi har en underbar kamin som vi har börjat elda med och i förra veckan installerades det ett heat transfer system så även våra sovrum värms upp, men lite kallt är det allt om näsan när man vaknar på morgonen ändå. Med ingen annan värmekälla så får vi elda på när Juli och Augusti kommer och ni där hemma får svettas istället! Jag har förstått att ni har haft minst sagt kanonfint väder och att hela Maj varit underbart! Semester tiderna börjar för er där hemma nu och nästa Fredag är det midsommar, det är självklart något vi ska fira här också tillsammans med nyfunna vänner från Södra Sverige. Ska bli super trevligt, jag står för jordgubbstårtan, våra pojkar övar förfullt på små grodorna får se om budskapet går fram även den 24! :)

Jag har fortfarande inte hittat något jobb, men skam den som ger sig. När jag minst anar det så dyker det väll upp! Det är inte super lätt att hitta ett jobb i en liten stad men förr eller senare!


I slutet av April så kom det som vi hade väntat på med spänning!! våra 33 flyttlådor från Sverige, det var som rena julafton både för mig och byron men även våra pojkar som var glada att få sina leksaker och vi vårat porslin, glas, husegeråd,kläder mm mm mm... Ren och skär lycka, som att vinna på lotto! Dessvärre var det en del saker som hade gått sönder, en del saker från min farmor och en del andra saker som är svåra att ersätta men överlag så var det helt ok! =)

Killarna går fortfarande på dagis och trivs jättebra, våran äldsa son Tyler går 3 dagar i veckan och våran yngsta går två dagar i veckan, vilket innbebär att han och jag har en date varje Torsdag där vi går på musikstund som han älskar man ser hur hela han börjar gunga när musiken sätts igång. Hoppas interesset fortstätter .

Tyler har börjat prata väldigt mycket engelska vilket är fantastiskt skoj att höra, däremot vill jag inte han ska tappa sin Svenska så såfort han börjar prata engelska med mig spelarjag dum och säger att jag inte förstår honom så då säger han. Ok mama på Swedish! haha.. =) Mycket svengelska slänger han in också. Ord som sped (Spoon, Sked) Gum skor (gummistövlar ) etc. Vi tittar på mycket svenska filmer, youtube och lysnar på svensk musik! =) Vad mer kan man göra?! Någon som har tips hojta till. =)

Men helt underbart är det att vi visste redan från dag ett att våra pojkar skulle bli två språkiga Svenska och Engelska, men numera så pratar Tyler tre språk, det innebär att han har lärt sig sjunga ett par sånger på Mouri (NZ inhemska språk) Vi kan nästan med all säkerhet säga att han även kommer lära sig teckenspråk så han utan problem ska kunna prata med sin farbor också! Barn har ju extra lätt för detta så now or never! :)

Förra veckan åkte jag 3,5 timmar söder ner till Auckland och hälsade på min gamla chef Fi och hennes fantastiska familj, det var ett sant nöje och när jag körde över the Harbour Bridge och kom in i auckland city jag kände mig verkligen som hemma!! Fick ett par underbar dagar där tillsammans med Tyler och Lucas!! får se till att bli fler små resor dit inom kort, älskar atmosfären där nere!

Fått ett par fina paket från våran älskade familj hemma i sverige med gardiner, godis, böcker, kläder etc. A taste of Sweden! :)

Om cirka två veckor kommer Byrons hund som han har köpt det blir en German Wirehead pointer som ska heta Coda/Koda, då är det ju inte mer än rätt att jag skaffar en liten katt.. Älskar Norsk bondkatt men det existerar inte här så det får bli en Ragdoll, ska bli så mysigt! :D

Byron var ute och jagade för ett par veckor sedan (Sköt vildsvin) då råkade han hitta en övergiven bebisgris.. vad gör han då jo han RÄDDAR den, jag vägrade ha en gris som måste matas varannan timma så hans föräldrar får snällt ta hand om den, inte en chans att vi blir med gris också!!! haha...


Detta får avsluta mitt inlägg idag:

Tittade på nyhterna här nu och det är en man som har "uppfunnit" Pure New Zealand air som fungerar på det sättet att det pumpas in luft från nya zeeland in på en sprayflaska där den sedan säljs till Kina för 30 NZD dollar / styck (ca 170kr) och ger ca 150 andningstag av frisk luft den har redan sålts slut på lager. Låter nästan som ett April skämt, men googla och se! Sjukaste idag!


Jag ska göra mitt bästa och uppdatera denna bloggen bättre men hoppas ni mår bra där hemma i underbara vackra Sverige såhär års!

Likes

Comments

Ok gott folk, i'm back!

Det är många som har bett mig skriva ett nytt inlägg men vårat internet har krånglat så har inte haft någon möjlighet till att skriva förens nu!!

Så... Vad har hänt:

Påsken passerade efter det att mitt förra inlägg publicerades, här firas den inte direkt på samma sätt som hos många i Sverige... Man skulle ändå kunna tycka att lite kofta vore på sin plats, ja lamm alltså! :) Men icke det blev det inte men med handen på hjärtat så gjorde det mig inget. Påsken "firade" vi hos Byrons föräldrar, hör fick pojkarna leta efter påskägg på måndagen av någon konstig anledningen så påskharen hade gömt dem både på land och i hav! Spännande var det allt för dem små! Påskpyntet som jag har kommer få pryda vårat hus nästa år!

Efter att ha ätit oss mätta på påskägg ( finns både ett och två ägg kvar gömda i skafferiet) så packade vi ihop oss och flyttade vårat än slängde lilla bohag till Awhitu Road i KeriKeri där vi nu kommer slå oss till ro och leta jobb! Det är ett hus med en mega stor trädgård som killarna kommer älska när när vi fått ditt lite gungor, lekstuga, etc etc.... Just nu får dem nöja sig med att hjälpa till att klippa gräset och vattna avokado träd och grönsakslandet! Det går ingen nöd på våra små trädgårds gubbar! :)

Att flytta till en stad där man egentligen aldrig varit i ett land långt långt borta är även en stor omställning för vuxna och barn. Disskutionen om att barn har lättare att aklimaticera sig än vuxna har kommit upp emellanåt men även för dem märker man att trots det så är det fortfarande så mycket nytt för dem. Man ska lära sig att hitta i området där vi bor, prata med barn på engelska, lära sig äta weetbix :/ haha (istället för gröt) och mycket annat så är deras små huvuden rätt trötta efter en hel dag i värmen!

Vi har hittat ett dagis där barnen ska börja, verkar helt fantastiskt och fröknarna är mysiga! Killarna har varit där och lekt ett par gånger. Vi är glada att de, kommer börja på samma avdelning så dem har varandra och språket med sig!

jobb letandet går sakta kanske har det att göra med att internet legat nere! Finns en del receptionist jobb där den största inriktningen och efterfrågan dem har är kundservice, ccustomer service existerar knappt här. Var på en jobb intervju för ett färg företag och där chefen säger, du kanske har märkt att kundservice är inget som Nya Zealand är bra på utan måste bli bättre! Sanningens ögonblick för mig om mina fem år inom kundservice kommer betala mig!! ;) leta hope so! Använder mig av min SMILE utbildningen nerver to be Forgotten!

Huset vi hyr var ett tomt skal! Det hade sängar samt en kyl och frys!!! Vi håller sakta men säkert på att fylla det med kärlek och gardiner! Gardiner hade jag med mig i massor, skulle ha kollat upp storleken på fönstrerna, kära vän det finns två fönster där mina hissgardiner passar varav det ena sitter i tvättstugan detta resulterar i att jag hade ca 4 kg övervikt med bara gardiner Hahaha! Vi har även snickrat ihop fönsterbrädor i vardagsrummet och väntar nu med spänning på våra 33 flyttlådor varav 6 av dem lådorna är krukor och vasaer. Säkert så ska någon passa in i vardagsrummet! :) Ihop med våra lådor finns även farmors gamla symaskin som kan komma väl till pass här nere så man kan sy sina egna gardiner för att betala 89dollar för ett par gardiner och då är det så billigt du kan komma (ca 400kr) är sjukt dyrt!!

När jag gemför priserna tyckte jag till en början att priserna var rätt likt Sverige men ju mer jag ser och hemför är inredning rätt dyrt! Letar efter byråer och bokhyllor till barnens rum men priserna är inte realistiska! Blir nog mycket D.I.Y ( do it yourself).

Vädret är helt fantastiskt, gott att hinna få lite färg på kroppstacklingar innan vintern smyger sig på! Vi har haft mellan 23-28grader sedan vi anlände och då är det nu höst här nere!

500meter från där vi bor finns rainball falls vattenfall, vi tog en promenad dit dig med medhavd fika. Så tillsammans mes myggen tog vi oss Ann den vackra naturen och lyssnade på vattenfallet!

Mycket har vi kvar att göra och fixa med... På agendan idag står det barnen ska få måla en sliten byrå, TVÄTTA FÖNSTER, inte putsa!! Så mycket spindelnät och flugskit har jag aldrig sätt!!! Fönstrerna, lister, badrummen har varit sjukt smutsiga.... Man hade behövt gå igenom med en högtryckstvätt för att få det rent!

Igår hittade vi en variant av öppna förskolan till lyckan var att just igår fick dem besök av två brandmän och deras brandbil så alla barnen fick provsitta och spruta med vattenslangen!! Lyckan sprutade ur ögonen!


Vi får se vad som kommer ska här och lovar att hålla er mer uppdaterade framöver! Nu dags för en glass!!! :)

Likes

Comments

I skrivandets stund har vi nu varit i Nya Zeeland i 24 timmar men resan hit har varit lång och kämpig då pratar jag inte om flygresan där vi mellanlandade i Singapore på väg hit utan förberedelserna inför en sådanhär resa och flytt. Hade man bara haft sig själv att tänka på hade det gått lättare men med två barn i baget på 2 respektive 3 år tar det desto mer tid och kraft en man egentligen har! För att ni ska förså vad jag menar så snackar vi att vi packade ihop vårt liv i Sverige i 33 flyttlådor som skickas med båt från Sverige till nya Zealand och beräknas komma fram om en månad.. Utöver detta så hade vi naturligtvis med oss bagage, bilbarnstolar och en barnvagn. Föreställ er hur detta ser ut när vi lastar upp väska efter väska vid bageuthämtningen på flygplatsen i Auckland med två små pojkar, minst sagt spännande!

Utöver att packa mer sitt bohag i flyttlådor så skulle det fixas med visum, pass och dubbla medborgarskap för mina små killar samt så skulle min sambo Byron ansöka om dubbel medborgarskap i Sverige efter att ha bott där i 6år! Allt detta krävde mycket tid och pengar men i slutet är det värt allt, så underbart att slippa tänka på att ta på barnen overaller och vinterskor eller ensjälv på med massa ytterkläder utan det är bara att öppna upp dörrarna och andas in den friska havsluften och njuta av sommarvärmen dock är nya Zeeland inne på sin sensommar nu men 24grader passar oss perfekt med lite solkräm så löser vi det.

Våran nystart i livet började den 13 mars och det är därifrån ni kommer få följa vårar liv och upplevelser ifrån. Efter några om och men checkat in vårt bagage på Landvetters flygplats satte vi oss på det första flyget till Köpenhamn som tog 35min. Därefter tog vi flyget till singapore som gick över förväntan, vi var inställda på att det skulle bli en smärre katastrof men gick som en dans, väl i Singapore så hyrde vi in oss på ett transfer hotell och hade rummet tillgängligt in 9 timmar detta då vi hade 12 timmars väntetid var detta en dröm och vi fick några timmars sömn. Flygplatsen i Singapore är förutom enorm fantastiskt vacker med én butterfly garden, vattenfall affärer i massor ,pool, perfekt lekplats för barnen och gästvänliga människor!

Flyget mellan Singapore och Nya Zeeland gick också bra dock var våran minsta pojk aningen rastlös några timmar men sov gott fem av dessa 11 timmars flygresa. Totala restiden för oss blev 36 timmar och inget man gör om nästa helg direkt.

I nya Zeeland har vi möts av glada människor underbart väder och god mat! Just nu bor vi hos min sambo Byron's föräldrar i en stad som heter Dargaville och ligger 3 timmar norr om Auckland på västkusten. Nästa vecka ska vi flytta in i vårat hus i KeriKeri som Byrons föräldrar har investerat i som vi kommer hyra av dem med en enormt stor trädgård som kommer passa våra energiska små pojkar utmärkt. Byron har jobb som väntar på honom så en säker inkomstkälla har man medans jag kommer successivt leta jobb samtidigt som det gäller att hitta en bra förskola till Tyler och Lucas som dem känner sig trygga i. En CV är är i princip klar. Livet här nere down under kommer bli fantastiskt känner jag på mig och bara man tänker positivt och kämpar så löser det sig alltid!

NU är det dags att ta sig en "Tysta timmen" så att jetlegget får börja skaka av sig. Fortsätt följa mig på vårat vackra äventyr på andra sidan jorden!!!

Likes

Comments