Vem är jag, med mina egna ord? Bloggutmaning dag 1


är då äntligen vårens första dag här, fast det var inte så värst vårlikt väder idag – inte mot hur det varit hel veckan, det blev helt plötsligt minusgrader o riktigt bistert. Idag är också första dagen på en utmaning jag antog, att skriva om ett speciellt ämne varje dag hela månaden.

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes första dag o i kommentarerna kan ni förhoppningsvis hitta länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Oj det här med att beskriva sig själv är alltid svårt, jätte svårt. Men gör ett försök.

Jag – en kvinna som hunnit med några år, jag har tagit mig igenom en hel del i livet. Både tillfällen där jag tappade bort mig själv helt o hållet, men har nu funnit eller håller på att finna mig själv igen, som den jag är, vill vara, igen. Jag har större delen av mitt vuxna liv kämpat mig igenom många många tunga saker, men det är ju också allt det som just format mig till den jag är idag.

Jag är glad, omtänksam, snäll, förlåtande och har på tok för mycket tålamod med många saker. Blir väldigt sällan arg, mer ledsen o irriterad. Jag har svår för förändringar, jag är envist fast i mina värderingar på gott o ont. Ja jag är nog ganska envis i många saker, men kan också ge upp lika lätt i andra.

Jag tänker mycket o analyserar, bollar runt tankarna om o om igen många gånger. Som tur är - eller det är väl mer så att man väljer sina närmaste vänner just för att man trivs tillsammans med dom o har lite samma sätt o värderingar även om man också är olika – vänner som jag kan bolla mina o deras tankar med, få släppa ut lite ånga när det behövs, få bekräftelse när det behövs o bli sparkad i baken när det behövs.

Och jag är mamma, en stolt, mycket stolt mamma till 3 barn, 2 underbara döttrar som jag ofta inte ens tror att jag är mamma till, har jag verkligen fött o uppfostrat dessa två? Och det har jag. Också stolt mamma till min son, som inte längre finns med oss, han var från födseln handikappad, med kramper dagligen, kunde inte sitta själv, inte vända på sig …. Men han var en underbar glad tålmodig kille.Jag jobbar för mycket, på tok för mycket. Men just nu passar det mig av flera olika anledningar. Jag lever ju ensam så det fungerar jätte bra, har en liten hund hemma som sällskap.

Jag själv tycker jag är lat o får inga saker gjorda, det är ibland som att tiden inte räcker till. Kanske jag bara har för många saker som jag vill göra tillsammans med måsten vilket gör att tiden inte räcker till.
Jag är en ganska enkel människa om man får komma mig nära, om man har intresset av att lära känna mig o hur jag fungerar och självklart om jag känner tilliten att släppa nära.

Annars kan jag nog ses som en svår person på många sätt, tror jag ialla fall, just för att jag har envisa värderingar o har svårt att ändra på mig, o släpper inte in personer så värst nära mig. Man kan tro att jag gör det, för jag har en lätthet att prata om personliga saker till en viss nivå, dela med mig av erfarenheter o tankar - med det där på djupet, det är det inte många som får se.
Jag har också en otroligt bra magkänsla när det gäller det mesta - utom mig själv då.... o jag har börjat att våga lita på den mer o mer med åren.

Jag kan ses som väldigt social, men det är jag absolut inte, jag är nog precis tvärt om, är hellre ensam än ute o träffar folk. Men klart mitt jobb gör nog att jag får stora doser av folk o att vara just på ett sätt social… och jag har lätt för att samtala med alla människor oavsett ålder, kön eller vad dom har för intressen. För jag anser, trots att jag är osocial o helst ensam att alla människor är intressanta o har erfarenheter, drömmar, värderingar, kunskaper som är intressanta.

Ja det är nog en förenklad beskrivning av mig själv som person 😊 Och se jag klarade av första dagen ...


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Men vilken berörande historia att få ta del av, det med din son berörde mig starkt. Du verkar ha ett väldigt innehållsrikt liv. Det ska bli jättespännande att få följa dig genom utmaningen 😊
www.saramadeleine.se
itismadeby
itismadeby,
Tack, det värmer att läsa. Det ska bli skoj att vara med o framför allt läsa andras inlägg för varje dag 😊
nouw.com/itismadeby