Vattenmelon på olika sätt - 2

Igår var det bara enkla små tips om hur man väljer rätt vattenmelon, förvara rätt o lite enkla sätt att använda den på. Nu kommer några mumsiga recept som är värda att prova.

Första gången jag hörde talas om grillad vattenmelon så var tanken - "hmmmm vad tänkte den på som provade att grilla en vattenmelon, kan inte vara gott"
Men det är faktiskt riktigt gott, o det är något jag gärna gör igen.

Sommar, sommar sommar det är väl det enklaste sättet att beskriva en sallad med melon, fetaost o oliver? Semester o Grekland kommer ialla fall jag att tänka på.

Jag har smakat en typ salsa på vattenmelon för ett bra tag sedan, har inte receptet, försökte leta på nätet om jag kunde hitta, men inte just det jag åt, inte vad jag kommer ihåg - men hittade ett annat jag kommer prova - kanske redan nu till midsommar. Även om det inte är vattenmelon kan det ju vara gott ändå *ler*



Grilladvattenmelon


Ingredienser:

  • 800 g Vattenmelon
  • 4 msk Olivolja
  • 1 st Citron
  • 3 msk Honung Flytande

Tillagning:

  • Skär vattenmelonen i ca 2 cm tjocka skivor och gnid in/pensla varje skiva på båda sidorna med olivolja.

Gör så här:

  • Grilla några minuter på varje sida, tills vattenmelonen fått fin färg.
  • Dela citronen på hälften och kläm ut citronsaften över melonbitarna. Ringla sedan flytande honung över melonen. Servera gärna tillsammans med exempelvis smulad fetaost, en klick turkisk yoghurt, hackade pistagenötter eller lite flingsalt.




Vattenmelon och fetaostsallad


Ingredienser:

  • 2 rödlökar tunt skivade
  • 2 tsk strösocker
  • 2 1/2 msk Rödvinsvinäger
  • 1/2 vattenmelon tärnad
  • 2 Fetaost (á 150g)
  • 1/2 burk Kalamataoliver urkärnade (480g)
  • 1 påse rucola (eller annan bladsallad) (80g)
  • Extra jungfruolivolja Classico
  • flingsalt

Gör så här:

  • Blanda löken med socker och vinäger på ett fat.
  • Låt stå 10 minuter.
  • Blanda melon, tärnad fetaost, oliver och rucola med löken och vinägerblandningen.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Ringla över olja.


Melonsalsa med lime och koriander


Ingredienser:

  • 1/2 honungsmelon
  • 2 röda paprikor
  • 6 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kokosmjölk
  • skal och juice av 2 lime
  • 3 msk ljust muscovadosocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här:

  • Dela melonen, kärna ur och skär bort skalet. Skär fruktköttet i cm-stora bitar. Låt gärna melonen rinna av i en sil om den är vattnig.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i cm-stora bitar. Strimla salladslöken. Skala och finriv vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Hacka koriandern.
  • Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt salsan dra en stund före servering.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
itismadeby
itismadeby,
Ja visst är det 😊nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229