Vardagslyx för mig. – Bloggutmaning dag 28

Vardagligt småprat, Listor o Utmaningar
Bästa ämnet av alla i månadens utmaning – ja även om jag tar med mars månad också. Det här med vardagslyx, det är så viktigt, det är något flera borde ta vara på. Att man verkligen ser dom små sakerna i vardagen som faktiskt kan ses som en ren lyx.Vardagslyx för mig är att man tar vara på varje liten stund – att man ser vad man har, att man är tacksam för det o njuter av alla små saker varje dag. Och det kan vara precis vad som helst. Jag tror att vi behöver lära oss att små saker är nästan mer viktiga än dom stora – för små saker finns där varje dag.

Det är allt från att se en vacker ”bild” i naturen, att kunna njuta av solen men också se det positiva att det ösregnar – man kan mysa massor av stearinljus inne, kanske ta en spontan picnic på golvet med sin partner (o barn). Eller bara njuta av att få krypa upp i soffan o se på tv. Få en sovmorgon, äta något lite extra gott. Sitta ner någon minut extra på ett fik, njuta av sitt kaffe o bara njuta av stunden.

Vardagslyx är varje sekund, att kunna se det positiva i allt o att ta vara på o njuta av varje stund i livet.

Ett ämne jag skulle kunna skriva metervis om – det är så viktigt – att se det där lilla varje dag, varje stund, även i det jobbiga. Men tänker inte trötta ut er… o kanske är anledningen att jag själv inte är i fas för att själv – jag har en jobbig fas kan jag bara kort säga. MEN jag ”ser” ändå flera små fina saker varje dag som får mig att le, som får mig att vara glad att jag är den jag är, att jag lever o att jag kämpar… att jag inte gett upp.


Sen är det ju aldrig fel att få lite lyx dé lux då o då också *ler*

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer