Vaggvisan - en bok jag nyss avslutat

Film, serier, böcker, musik

Det är en av dom få böcker jag lyssnat på - har försökt få igång mig att lyssna på böcker när jag jobbar - när man kör sträckor ensam, det blir enformigt o tråkigt med radion... ja någon vänlig själ har glömt ta bort antennen när dom körde in den i automattvätten så antenn "no more" så radion skrapar lite för ofta ... så då har det blivit försök att istället lyssna på böcker eller någon podd.

Den här boken - Vaggvisan, fick jag tips om hos en annan bloggerska - christelovergaard -Tack för tipset, hittade dom som ljudbok o passade på att lyssna på den.

.

.

Jag tyckte väl sisådär om boken - det är en hemsk historia, som i sig alltid får mig att tänka hur det kommer sig att vissa personer ramlar över gränser som vi andra inte ramlar över... vad är orsaken. Lite samma tankar jag får när jag tittar mig igenom några säsonger av Evil Lives Here.

Men det jag reagerade på ganska så fort - kort in i boken var bristen på olikheter i hur dom olika personerna beskrevs, eller hur dom tänkte... min känsla var att alla var mörka o svarta på något sätt.

Boken är av den här lite omvända slaget - där det hemska sker direkt först i boken o sen går man tillbaka o berättar fram till det hemska. Det har jag inget emot - jag är av den där sorten som faktiskt kan läsa slutet på en bok först för att veta det när jag sen ger min i kast med att läsa hela boken. Men som sagt jag tyckte att det fanns få nyanseringar o det är ju ganska viktigt, för alla människor, allt som sker är inte på samma nivå. Fick den känslan att till o med saker som beskrevs o som säkert var menade som positiva ändå hade något tråkigt o mörkt över sig...

Det är en bok som fungerar bra som tidsfördriv, men det var inte en bok som jag längtade efter att få lyssna vidare på - sådär att jag inte riktigt kan hålla mig till när jag jobbar utan måste lyssna mer även när jag är ledig. - Men en sådan bok håller jag på att lyssna på nu - o den är över 12 h att lyssna igenom - men den tilltalar mig, den är spännande o jag ser fram emot att få se hur den utvecklas o avslutas...

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

christelovergaard
christelovergaard,

Håller med dig i det, men jag tänkte hela tiden att den utspelar sig i Frankrike och vi har lite kynne och levnadsvanor.

nouw.com/christelovergaard
itismadeby
itismadeby,
Ja det stämmer ju också - dom har nog ett helt annat sätt än vi har.
nouw.com/itismadeby