Vad önskar du dig i julklapp?

Vardagligt småprat, Helger

Den frågan fick jag senast igår, ja nu har jag fått den tidigare och jag har givit samma svar. Jag vet inte, inget!

Jag har också pratat en hel del med en väninna om det här med vad man vill ha - det är inte stora dyra saker som är det viktigaste, det har det slutat vara för länge länge sedan om det någonsin varit det viktiga för mig, Det är lika skoj att få någon litet o billigt, om det kommer från hjärtat o givaren har uppfattat någon jag sagt eller vad jag gillar.


Igår när jag fick frågan o svarade... jag vet inte, lite kvalitets tid, lugn o ro, tid att vara tillsammans o bara vara o njuta. För mig är det jätte fin gåva - speciellt om man har mycket annat runt omkring sig, att man ändå tar sig tiden, att man prioriterar. Fick då svaret att det var ju ingen present... jag skulle tänka på att den som frågade verkligen ville ge.... så vad ville jag ha.

Det finns säker massor av små o stora saker jag skulle kunna tänka mig att slänga ur mig som en lista över saker som går att köpa. Men jag vet att det jag skulle uppskatta mest, det jag skulle bli som mest glad över är inga saker man slår in i paket o lägger under granen....

Bara att kunna tillbringa tid tillsammans, bara vara utan en massa annat som pockar på uppmärksamhet... Det vore rena lyxen för mig att få det.

När jag tänker efter har jag faktiskt talat om för en person vad jag önskar mig.... sen får vi se om det blir något av det eller *ler*

jag såg något hos en vän på facebook - man fick sno texten så jag gör det:

Mina barn ställer varje år samma fråga till mig. Efter att ha tänkt på det, bestämde jag mig för att ge mitt riktiga svar: Vad vill jag ha i julklapp? Jag vill ha er. Jag vill att ni fortsätter att komma. Jag vill att ni ställer frågor, frågar om mitt råd, berättar om era problem, ber om min åsikt, och ber om min hjälp. Jag vill att ni kommer över och babblar om era problem, om livet, vad som helst. Berätta om era jobb, era vänner och era relationer. Jag vill att ni fortsätter att dela era liv med mig. Kom över och skratta med mig, eller skratta åt mig, det bryr jag mig inte om. Att höra er skratta är musik för mig. Jag har spenderat större delen av mitt liv med att uppfostra er på det bästa sättet jag visste och jag skryter inte, men jag gjorde ett ganska bra jobb. Nu, ge mig tid att luta mig tillbaka och beundra mitt arbete, jag är ganska stolt över det. Plundra mitt kylskåp, ta för er, jag har inget emot det. Faktum är att jag inte vill ha det på något annat sätt. Jag vill att ni spenderar era pengar på att skapa ett bättre liv för er och dem ni älskar. Jag har de saker jag behöver. Jag vill se er lyckliga och friska. När ni frågar mig vad jag vill ha i julklapp, säger jag "ingenting" för ni har redan gett mig min gåva hela året. Jag vill ha er!

Och när jag läser texten o funderar på vad som står där så är det samma svar jag skulle ge min partner, när jag skaffat mig en .... fast då lite omskrivet för jag hoppas verkligen inte att jag behövt uppfostra honom ;)

När min partner varje jul ställer mig frågan vad jag vill ha i julklapp kommer jag hädanefter svara med ett på djupet uppriktigt svar:

Jag vill ha DIG. Jag vill att du fortsätter finnas här för mig, att jag får finnas för dig. Jag vill att du ställer frågor, frågar om mitt råd, berättar om det som oroar dig, ber om min åsikt, och ber om min hjälp. Jag vill att du fortsätter prata om allt och inget - om precis vad som helst. Att vi kommucerar. Berätta om vad som sker på jobbet, om era kollegor och om mål o tankar som gäller jobbat. Jag vill att DU fortsätter att dela ditt liv med mig. Skratta med mig, eller skratta åt mig, det bryr jag mig inte om. Att höra dig skratta, att få skratta tillsammans med dig är musik för mig. Jag har spenderat mitt liv i en berg o dalbana av med o motgångar, som gjort mig till den människa jag är idag - lärt mig vad jag vill ha, vad jag behöver o vad jag ska välja bort. Nu, ge mig tid att luta mig tillbaka och njuta av att jag till slut hittade dig. Låt oss planera massor av skoj tillsammans i framtiden, låt oss få minnen att le åt, låt oss njuta av nuet på alla sätt det bara går. Älska mig så som jag älskar dig, det är just så jag vill ha det få vara lycklig tillsammans med dig, få uppleva saker tillsammans med dig, planera saker tillsammans med dig, få hitta en harmoni i livet tillsammans med dig - låt oss fortsätta just så. Jag vill att vi spenderar resten av våra liv tillsammans, jag allt jag behöver. När du frågar mig vad jag vill ha i julklapp, säger jag "ingenting" för du finns här för mig hela året, det är vad jag vill ha - DIG!

Men det är klart om jag nu måste göra en önskelista så kan jag säkert få ihop några punkter - men bäst är att bli överraskad, att man får känna att den som ger har tänkt till lite, känner mig o vet vad jag gillar ...

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Jag önskar mig ingenting faktiskt 😃
nouw.com/jenniferofhbg
itismadeby
itismadeby,
Nej det är samma här, eller jag önskar mig saker som inte går att köpa, som att umgås, ha tid för varandra osv... men det gäller ju hela året om 😊
nouw.com/itismadeby
Pia Widlund,
Ja, en kram vore inte fel!
www.piaw.se
itismadeby
itismadeby,
Nej kramar är alltid rätt o så otroligt mysiga 😊
nouw.com/itismadeby
by_anniess
by_anniess,
Underbara du!<3 så bra skrivet 😊
Kramar!
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Tack <3 - Kramar
nouw.com/itismadeby
Yasmine,
Så vill jag också säga till min framtida partner! <3
www.yasmissy.blogg.se
itismadeby
itismadeby,
Ja visst är det exakt så man vill ha det. <3
nouw.com/itismadeby
Fobibella
Fobibella,
Jag önskar Fred på Jorden och att alla Sjukdomar försvann och att alla som gåt bort kommer tillbaka å är starkare än nånsin typ.
nouw.com/fobibella
itismadeby
itismadeby,
Ja det är en bra önskan - men om du ska önska något som är just mer för just dig, något som du får - o inte så stort som just fred på jorden är... men håller med, få länder att sluta kriga o förstöra för sig själva, att få bort eller otroliga botmedel för sjukdomar - det vore magiskt.
nouw.com/itismadeby
Fobibella
Fobibella,
AHAAA OOOKEY 😊 då blire nog Städa min Lägenhet från topp till tå 😟 Kul julklapp = NOT !!!.
nouw.com/fobibella
itismadeby
itismadeby,
Men så nöjd man är efter man är klar 😊
nouw.com/itismadeby