Vad kvinnor värderar i ett förhållande!

Hittade en artikel som hade några år på nacken o som handlade om var kvinnor vill ha ut av ett förhållande, vad som är viktigt, vad vi söker efter osv. Kunde inte låta bli att fundera - Varför gör man skillnad på kvinnor o män? - Ja för det är ju det man gör när man skriver på det sättet, det är som om vi kvinnor har helt andra mål helt andra saker vi söker efter i ett förhållande än män.

Är det så??? Tycker du att det är skillnad på vad vi kvinnor söker o vad män söker när det kommer till ett förhållande?


Vi kvinnor ska enligt det jag läste, vara mer selektiva o se mer till detaljer, lägga stor vikt vid små saker och ser förbi det ytliga, än vad männen är.

Jag sitter o tittar på punktlistan o läser hur dom beskriver vad dom menar för varje punkt o förundras - är inte det där vad alla söker? Alltså både män o kvinnor, är det inte just dom här sakerna som gör om vi får ett bra förhållande eller inte, om förhållandet kommer att hålla eller inte.

Vikten är inte HUR mycket av något utan att hitta partnern som ligger på samma nivå, som har samma värderingar o sätt att se på hur ett förhållande ska vara.

För om den ena i paret vill prata om saker, känslor på djupet, o den andra inte är så mycket för just den biten så kommer inte förhållandet att vara bra för någon av dom i längden. Men inte sagt att det alltid är tjejerna som vill prata mycket o djupt o killarna vill slippa. Det finns tvärt om också.Personligen tror jag att vi alla har i grunden samma behov, samma saker behövs för att vi ska få bra förhållanden. Om man nu ska göra en punktlista för att beskriva vad det är - så kommer samma punkter vara med på allas lista - men skillnaden kommer vara i vilken ordning vi sätter punkterna, vad som är viktigast, även i samma punkt kommer det vara skillnad i "hur mycket" av just den saken som är viktig. Och alla har olika behov.

Som sagt det är viktigt för att få ett bra förhållande är att hitta personen som passar just mig - som har samma behov, samma värderingar, samma mål - ja samma sätt att se på vad som behövs i ett förhållande. Man ska vara lika på ett sätt men ändå inte för lika - tror jag, man lär sig inget av varandra om man är exakta kopior, med exakt samma sätt att se på saker... Så det ska vara en viss liten skillnad som gör att man tillsammans lär sig mer, växer o stärks tillsammans


Punktlistan:

 • Någon som är en bra lagkamrat i ert förhållande
  Att vara ett par betyder att arbeta tillsammans. Dag för dag bygger ni upp en harmonisk, glad värld. Det räcker inte att ha den mest attraktiva partnern på jorden om man inte kan göra varandra lyckliga varje dag. En kvinna behöver någon som kan få henne att skratta, någon hon kan anförtro sig till och som förstår henne.

  Du vill ha en partner som gör ditt liv enklare – inte svårare – utan onödiga krav, misstro eller avund. Nej, du söker efter en partner som delar dina drömmar i livet och som du med ett leende, inte tårar, kan sträva efter dem med.

 • Någon som lyssnar och vet hur man kommunicerar
  Det är viktigt för alla förhållanden. Båda parter måste ha förmågan att lyssna och förstå sin partner – personen du lever med och som du försöker bygga en gemensam framtid med. Du letar efter en person som du kan prata om allt med, någon som inte är rädd för att konfrontera sina känslor, förstå vad som sårar dem och vad som gör dem lyckliga.

  En person som inte kommunicerar väl, eller helt enkelt inte kan, är en partner som sätter upp murar mellan er snarare än att öppna dörrar. Att leva tillsammans är omöjligt om det inte finns öppenhet och kommunikation – du behöver veta att din partner lyssnar på allt du säger… oavsett hur litet det må vara. Du måste bli hörd och förstådd.
 • Någon som får dig att skratta och bli upprymd
  Bara tanken på vardagliga, vänliga handlingar värmer inombords. Ett leende på morgonen, ett löfte om en ljus framtid. En blick som är perfekt tajmad när du är i behov av tröst, en kram på natten eller ett skratt som delas under en promenad i parken.

  Men det är något du måste jobba med varje dag – det dyker inte bara upp som ett mirakel. Du måste verkligen vilja göra din partner lycklig. Kärlek och respekt byggs på denna önskan och ni måste arbeta för att hålla drömmen mellan er vid liv, så att den inte slinker ut genom fönstret som rök. Utan den drömmen försvinner kärleken.

 • Någon som är mogen, säker och känslomässigt stabil i ett förhållande
  Du vet redan att en omogen eller osäker person troligen kommer leda till olycklighet. De är misstroende eller har lågt självförtroende hela tiden. Detta utvecklas till ett giftigt förhållande där avund och känslomässig manipulation används för att fängsla dig, och du bestraffas för allt du gör för att fly situationen.

  Din perfekta partner är mogen, självsäker och känslomässigt stabil. Du behöver någon som förstår empati, som vet vad som kan såra dig, och med denna person kan du bygga ett förhållande som är lyckligt, hälsosamt och stabilt i det långa loppet.


Tänker ni som jag? Att det där är saker som alla vill ha, som alla behöver i ett förhållande, det är ingen skillnad på om vi är kvinnor eller män.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jag tror att vi har samma behov oavsett vem man lever med , tvåkönat eller enkönat förhållande
nouw.com/stenhagenbettan
itismadeby
itismadeby,
Ja jag tror exakt samma.
nouw.com/itismadeby
by_anniess
by_anniess,
Håller helt med dig! konstigt att göra skillnad, generellt så vill väl både kvinnor och män detta ..<3
Nr 3 älskar jag, nån som får dig att skratta 😊 Det är vi det, älskar att vi skrattar så mycket tillsammans<3
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Ja det är verkligen viktigt att man kan ha skoj tillsammans, en person med humor gör livet så mycket roligare... 😊 Kram
nouw.com/itismadeby