Vad betyder våra vägskyltar?

Personliga tankar, åsikter
Eller i detta fall vad betyder tilläggsskylten - alla vet ju vad skylten med hastigheten betyder. Att här får man köra max den hastighet som siffran visar.
Men har märkt av på olika ställen att man inte alls vet vad tilläggsskyltar betyder. Delvis under visad hastighet men även på ställen där det gäller tillstånd att parkera.

Om det hade varit skyltar som man väldigt sällan stöter på i trafiken kan jag ha förståelse för att man kan bli lite osäker på vad den betyder. Men skyltar som finns överallt, som förekommer ofta ofta - dom ska man kunna om man har körtkort. Annars ska man inte sätta sig bakom ratten innan man friskat upp sin kunskap.


En sådan här skylt har vi på en sträcka här på orten - det är en relativt kort sträcka förbi en skola - jätte bra att det bara är 30 förbi skolan under skoltid. Så jag säger inte att det är något fel på skyltningen - den är kanon bra.

Men så kör man nattetid eller helger här.... o folk tvärbromsar vid skylten.... varför då??? Undrar jag... för nog måste man väl när man sätter sig o kör ha kunskap om vad våra skyltar betyder?

Tyvärr så blir det då irritation hos andra bilister... en del gör heltokiga omkörningar... vilket i sig är lika dumt....
Jag har märkt att av 10 bilister som kör förbi dessa skyltar så vet 2 av dom vad den betyder... sen finns det 2 st av 10, som skiter i skyltar överhuvudtaget o kör på tok för fort oavsett vad skyltarna säger. Dom kör bra mycket fortare, då menar jag inte 60 eller ens 70 utan det trycks på ordentligt....
Nu menar jag på denna väg, när det är lite trafik, nätter på både vardagar o helger - det är ju då jag som oftast själv kör här... (läs oftast som att jag kör sträckan 10-20 gånger ett pass).

Men vad betyder tilläggsskylten 7-17?
Den står på en sträcka med 50 som hastighet.... när ska man köra 30 o när gäller inte den skylten?

(Jo jag vet vad den betyder så frågan är inte för att jag inte vet utan mera för att jag märker hur många som inte vet....)
Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer