Tröstäta...

Personliga tankar, åsikter

DET är det jag gör när jag inte mår bra. Det är går liksom inte att låta bli, det finns en hungerkänsla i magen konstant. Fast det är ju inte i magen, det är ju långt ifrån tomt, det är en psykisk tomhet som sätter in. Som man försöker fylla med mat, all mat, mest onyttigheter men finns inte det tar jag allt som finns, jag äter allt… proppmätt men ändå hungrig.

Och nu har det varit en tid när jag varit just hungrig på det där sättet, samtidigt som jag behövt stoppa i mig novalucol – lite för många, dom smakar inte gott alls… isch, men dom gör den nytta dom ska.

Men denna gång har jag inte tröstätit – delvis försökt hålla mig ifrån det, delvis inte ens orkat ta mig till affären för att handla o när jag jobbat har det varit att göra hela tiden så det har inte funnits tillfälle eller faktiskt inte heller lusten o orken… Jag har däremot sovit o sovit… o sovit… inte velat vakna – ingen skön känsla.

Så hittade jag min julklapp, så idag har jag istället tröstshoppat istället för tröstätit. Jag gick till en av mina favorit butiker här på orten, My Store. Åhhh så mycket fint dom har där… men denna gång visste jag exakt vad jag ville ha – hade sett den i skyltfönstret när jag åkte förbi i helgen o jag ville ha… men sen nästan 300 kr för en kudde!!!! Näää inte direkt det jag gör – MEN den var verkligen en jag vill ha….
För det är ju som sagt en julklapp o då kan man köpa det man vill ha utan tanke på priset – så det blev min efterlängtade “knutkudde” som fick följa med hem idag o passade på att köpa kronljus till mina ”cirkel ljusstakar” – jag älskar stearinljus, men det är mest värmeljus o blockljus för att man kan låta dom brinna utan att ha jätte koll på dom – men det är så fint med ”vanliga” ljus. Nu är det ju just kronljus som ska sitta i 2 av dom – den 3e har ett värmeljus. Och nu hittade jag kronljus, med lite lagom fladdrande låga, på batteri *ler perfekta dom kan brinna hela tiden.. nu är det tajmer på dom så dom lyser 6 timmar … om man inte själv väljer att släcka o tända dom.
Sen så… ja självklart kan man inte nöja sig med ”bara” det när man tröstshoppar… eller hur? Jag har sen i somras varit väldigt förtjust i ett par rosa gympaskor, fanns på Skor Till Fötter – men 1300 kr… nja inte riktigt så jag kan spendera mina pengar… sen blev det halva priset på dom, men då var det massa annat jag behövde använda mina pengar till… så har dom bara ett par kvar, o vet ni i just min storlek – så dom var undanlagda till mig så jag skulle kunna komma in o prova dom – hade ju nämligen ytterligare ett julklappspresentkort – det har blivit lite av en tradition, en kollega använder aldrig sina så jag köper hans. Och helt otroligt, nu när det bara fanns ett enda par kvar hade priset sänkts till 200 kr o när har det då funnits just min storlek kvar?? Kan svara på det – aldrig, det sker aldrig. Men nu hade jag turen - ibland händer det ju - kanske jag skulle ha köpt mig en trisslott...


Som sagt jag har shoppat loss idag – tröstshoppat – visst det är skoj, det är trevliga saker – men det är precis som med att tröstäta – det är bra just då… sen kommer den andra känslan av tomhet tillbaka – längtan, saknad efter det där som kallas helhet…. det som någon gav...

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
itismadeby
itismadeby,
by_anniess
by_anniess,
Så jobbigt! Massa kramar<3<3
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Tack, men vi vet att livet går upp o ner... Kramar <3
nouw.com/itismadeby