Tomatsoppa ... i en mjuk kaka? Varför inte prova Campbells recept från 1949
Varför inte
prova ett nytt sätt att använda en burk tomatsoppa, eller ja nytt… det är
egentligen ett gammalt recept. Så varför inte prova baka en mjuk kaka rik på
smak o historia.
Det här är receptet
publicerades först i The New York Times, men det var just det här receptet på
en tomtsoppecaka som blev det första receptet som distribuerades på en Campells
burk på ettiketter, 1960.
.

.
Receptet har bibehållit sin popularitet under mer än 70 år sedan det först skapades. Faktum är att på Campbell's Kitchen-webbplats får originalreceptet och dess variationer i genomsnitt nästan 65 000 visningar varje år.
Campbell's har till och med moderniserat vintage-receptet lite och erbjuder ett uppdaterat cupcake-recept (som också kan användas för att göra kryddade våfflor) på sin webbplats.
.
Lätt kryddad mjuk kaka på tomatsoppa
Ingredienser
1 pkt kryddkakamix – kan vara svårt att få tag på så då tar man vanlig gul sockerkaksmix, tillsätter 1 msk kanel, ½ tsk riven muskotnöt och ¼ tsk kryddpeppar, förslag från Campells.
1 burk Campbell's® kondenserad tomatsopp
1 dl vatten
2 ägg
.


.
1 Värm ugnen till 180 °
Smörj 2 st formar, 20-22 cm diameter.
2 Kombinera kakmix, soppa, vatten och ägg i en stor skål och blanda enligt förpackningsanvisningarna. Häll smeten i pannorna.
3 Baka i 25 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av kakorna blir ren. Låt kakorna svalna i formen på trådställ i 10 minuter. Ta bort kakorna från formarna och låt svalna helt.
4 Fyll och frost med gräddostfrostningen. (förslag på recept sist i inlägget)
.

.
Det här receptet låter så knasigt att jag bara måste prova det - o jag har så gluska godisråttor som kollegor så det kommer nog inte bli något problem att få den uppäten bara den inte smakar allt för illa :)
.

.
Kryddiga Tomatsoppe Cupcakes
Tomatsoppa lägger till en vacker rödaktig nyans i detta annars klassiska muffinsrecept och håller kakan fin och fuktig under vaniljkrämfrosten. Det roligaste du har förutom att äta Tomato Soup Spice Cupcakes är att berätta för folk vad som finns inuti.
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1½ msk bakpulver
1½ tsk malda kryddpeppar
1 tesked kanel
1/2 tsk malda kryddnejlika
1 dl smör, mjukat
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
1 burk Campbells kondenserade tomatsoppa
225 gr cream cheese (philadelphia)
1 tsk vaniljpulver
4,5 dl florsocker
riven apelsinskal, för att garnera (valfritt)
Förberedelse
1. Värm ugnen till 180 °.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kryddpeppar, kanel och kryddnejlikor i en stor skål medan ugnen värms upp.
3. Vispa
smöret och strösockret i en stor skål med en elektrisk mixer med medelhastighet
tills blandningen är krämig.
Tillsätt äggen, ett i taget, och slå tills det blandas efter varje tillsats.
Tillsätt ½ dl mjölk och soppan, slå tills den är väl blandad.
Tillsätt mjölblandningen och slå på låg tills den är väl blandad.
4. Ställ ut 24 muffinsformar. Dela smeten mellan formarna.
5. Baka i 20 minuter eller tills en tandpetare som sätts in blir ren. Låt cupcakes svalna i 20 minuter.
6. Medan cupecakesen svalnar, blanda ihop resten av mjölken (1,5 dl), cream cheese och vanlijpulver med elvisp. Lite i taget blanda med florsockret tills du fått den konsistens du vill ha. Slå resterande 1/4 kopp medan muffins svalnar
.
Tips gör våfflor:
För enkla Tomato Soup Spice Waffles, kombinera kryddkakamix, med soppa, ägg och 1 dl vatten (om du inte hittar kryddkakamix, använd gul kakmix och tillsätt 1 msk kanel, 1/2 tesked muskotnöt och 1/4 tesked kryddpeppar).
Gör våfflorna i ett belgisk våffeljärn – grädda i cirka 4 minuter.
.

.
Cream cheese frosting
Ingredienser
60 g smör,
rumsvarmt
5 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
citronsaft, färskpressad
100 g
färskost
några
droppar valfri karamellfärg
Gör så här
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i cream cheese.
Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.
.

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!