Sommartid eller normaltid, vad vill du helst ha? - Bloggutmaning dag 21

Listor o Utmaningar

Imorse var jag o hämtade en kund tidigt - som skulle till flygbussen. Jag reagerade redan igår kväll på namnet... lite ovanlig stavning för att vara svensk, även om det också är ett vanligt svenskt namn... så min tanke var... undrar om det är en norrman eller om växeltelefonisten slant med fingrarna o fick dubbelbokstav istället för enkel... Så tänkte jag på en med samma namn, norrman, som vi ofta körde till flygbussen för ett litet tag sedan. Men inte kan det vara han för dom flyttade pga av jobb utomlands o skulle vara borta minst 3 år...

När då kunden imorse kommer ut o säger godmorgon så känner jag igen rösten o dialekten - precis samma härliga lätta norska som den kunden jag mindes... o mycket riktigt det var han. Så det där med "för lite sedan" (hade jag gissat hade jag sagt ca 1 år....) det var just 3 år sedan *ler*.... Oj vad tiden går fort - han sa samma sak. När dom flyttade kändes 3 år långt, men nu när åren gått så undrar man vart dom tagit vägen...

Utmaningen är startad av Madeleine - där hittar du alla ämnen dag för dag, o anmäl dig gärna om du vill delta du också. Här hittar du hennes första dag för månaden - dag 21

I inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, hoppas att det blir ännu fler som hänger på denna utmaning, även om det var många redan i mars - juli så är det alltid skoj med flera. Det är ju så intressant att se hur olika eller lika man tolkar varje utmaning.

Kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna - vore otroligt skojigt.

För det första måste jag bara säga.... SÅ glad jag blev när jag läste hur utmaningen idag var utformad "sommartid eller normaltid" inte som alla oftast säger "sommartid eller vintertid". Och jag tror att jag med detta redan berättat vad jag anser - vad jag vill ha.

Jag vill ha normaltid, jag har ingen som helst förståelse för eller ser vitsen med att ändra tiden på det här sättet.... Klockan är efter hur solen står - o det är så det SKA vara. Och det spelar väl ingen roll om det blir ljusare eller mörkare lite tidigar eller senare - man märker egentligen bara av det ca 1 vecka efter att klockan ställts om.

Jobbar man har man ändå viss dygnsrytm o den har man oavsett om det är ljust eller mörkt. Samma gäller på semestern eller andra lediga dagar.

Jag hoppas o håller tummarna för att man snart tar bort den här idiotiska idén - vilket det ju också var på tal om att göra redan i år. Nu blev det inte så - men jag håller tummarna för att det sker snart.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer