Sommarrecept - Messmörsglass

Själv är jag inte så förtjust i messmör, men jag har en jag känner som verkligen älskar det. Så när jag hittade detta recept, som kanske blir bäst i en glassmaskin, men med lite eget jobb även går bra att göra utan - så bara måste jag nu under sommaren prova göra denna glass o låta honom smaka :)

Har man ingen glassmaskin så röra man glassen för hand 2-3 ggr under tiden den står i frysen.
Att ha hjortron till så det blir riktigt norrlänska smaker är inte fel - men man kan ju välja äta glassen enbart eller vilka bär som helst, dom man själv tycker bäst om eller får tag på.



Messmörsglass

4 portioner - tid ca 90 min

Ingredienser:

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ¼ dl strösocker
  • 200 g messmör

Till garnering:

Rårörda hjortron:

  • 200 g hjortron, frysta och tinade
  • 100 g strösocker

Så här gör du:

Glass:

  1. Hällmjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då såatt det inte bränner vid.
  2. Vispa ihopäggulor och socker i en stor skål. Häll i gräddmjölken i en jämn stråle underomrörning. Rör i messmöret och blanda väl.
  3. Häll tillbakasmeten i kastrullen och värm försiktigt till 85 grader. Smeten ska tjockna, menvar försiktig så temperaturen inte överstiger 85 grader, för då kan äggulornakoagulera.
  4. Låt smetenkallna helt, helst ska den vila ett par timmar i kylskåp. Kör den sedan iglassmaskin.

Rårördahjortron:

  1. Rör ihop hjortron och socker, låt stå tills sockret löser sig.

Servera glasseni fina skålar med hjortron på toppen.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229