Sommarrecept - Espressoglass

Den här glassen är för oss som inte har glassmaskin - det fungerar faktiskt att göra glass även utan. Denna glass är otroligt god - ja jag tycker det även om det är kaffe o jag inte dricker kaffe *ler*



Espressoglass

4 portioner - tid ca 20 min

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk sötströ
  • 3 äggvitor
  • 2 dubbla espresso, kalla

Till garnering:

  • malda kaffebönor och några krossade kaffebönor
  • mörk choklad (sockerfri), riven

Tillbehör:

  • 2 dl vispad grädde

Så här gör du:

  1. Espressoglass: Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa upp äggulorna och sötströ till ett ljust skum.
  3. Vispa upp äggvitorna med en ren och torr visp.
  4. Vänd ner espresson och därefter den vispade grädden i äggulsmeten.
  5. Vänd sist ner den uppvispade äggvitan.
  6. Häll upp smeten i en skål, strö över malda kaffebönor och riven choklad.
  7. Sätt in glassen i frysen i minst fyra timmar.
  8. Servering: Ta ut glassen ur frysen 10 minuter innan den ska serveras. Servera med lättvispad grädde. Strö över lite malda och krossade kaffebönor och riven choklad.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229