Sista dagen med verklig ledighet

Vardagligt småprat

Ja, för imorgon sätter vi oss i bilen o kör hemåt - det kommer ju ta sina timmar ... ca 6 timmar.

Och vi har hunnit med massor...

Igår, fredag, var det en tur till Ängelholm o det obligatoriska besöket för lunch på Hummerhuset o en liten lagom promenad innan.


Väl tillbaka "hemma" bakade vi en underbart god blåbärspaj o mumsade på tillsammans med vaniljglass.
Och jag satt o funderade på hur jag skulle kunna "kidnappa" min väninnas underbara "lampor" som är från Gotland o som jag varit förtjust i nu i flera år....

Idag har vi farit runt på småvägar för att bara vara o njuta av "Nuet" - inget stress på vägarna som är opersonliga o där man kör på snabbt... nej vi puttrade fram med Ruben i lagom mak o stannade till lite här o där.


Självklart så bar vägen mot Holy Smoke BBQ o då blev det också ett stopp vid Krapperups slott. Jag gillar byggnaderna, jag gillar trädgården där. Men man ska nog vara dit när allt blommar som bäst, det är nog vackrast då.


Holy Smoke BBQ är helt klart en av anledningarna till att jag vill åka hit ner varje sommar - det är dyrt, ja visst, men otroligt gott... så nog kan man unna sig det en gång per år.

Jag kan inte heller låta bli att få med mig en hel stor påse med olika chili - det ska göras chilisylt, sås, torka till krydda - har ju redan en del i frysen att använda om det behövs till matlagningen.


"Hemma" igen så lät vi vår kreativa ådra få lite utlopp... Min väninna har provat att måla på stenar förut, mandala målningar - men det var något år sedan, så idag skulle det målas.

Hennes stenar bli så fina - varför blir inte mina så??? Tittade på lite film hur man gör, tittade på bilder - men mina.... näää. Men klart detta är mina första o antar att dom som visar upp hur man gör, o bilder har gjort några stycken....


Min väninnas - dom övre hade hon gjort för något år sedan så dom hade vi som förebilder - dom två nedre gjorde hon idag.


Här har jag grundat.

Här är mina stenar som jag provade göra idag - det behövs nog mer
än ett par till för att jag ska få upp kunskap o teknik för att dom ska
bli bra, i närheten av det jag skulle önska att dom blev.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Ängelholm, jag körde dit in en runda idag, då var vi nära varandra 😉
Mycket mysigt där 🥰
nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
Ja det var vi då *ler*
nouw.com/itismadeby