Semmeldagen till ära, när åt du en senast? Bloggutmaning dag 5

Semlor, dagens utmaning var enkel o inte så personlig, det kändes bra att bara ha något enklare såhär lite efter en start av rotande i minnen. Jag läser frågan/utmaningen o sen börjar jag skriva o låter det som kommer fram som minnen eller tankar nackas ner ord för ord. Låter det bli min tolkning, det där första spontana som jag kommer att tänka på.

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes första dag o i kommentarerna kan ni förhoppningsvis hitta länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.


Äter en just nu faktiskt, åkte förbi Circle K för att tanka innan jag slutade, jag blir ju irriterad på andra om bilen inte är tankad så lika bra göra som jag föredrar att andra gör 😉. Man får föregå med gott exempel.
Har redan tidigare provat Circle K´s semlor o vi alla blev positivt överraskade, dom var riktigt goda. Så just för att det var semmeldag så tänkte jag att det skulle få bli morgonens frukost – ja inte den bästa, men man ska inte alltid vara så nyttig. Men se där hade dom inga semlor, nej dom hade börjat sälja dom så tidigt att dom inför semeldagen tagit slut o dom hade inte kunnat få in mer. Synd, för det är ju nu dom ska säljas.


Semlan är som sagt god, men erkänner att den mesta grädden o alla mandelmassa skrapas bort, det är inte mina favoriter. När jag nu inte kunde vara lite lat o köpa mig en semla på macken fick det bli en sväng förbi konditoriet som öppnar varje morgon kl 5 – många köper sina frukostbröd där, idag var det mest stora kartonger med semlor som bars ut. Så mycket godare med en vaniljsemla tycker jag, så jag unnade mig en sådan att äta efter morgonpromenaden med Mindy.


Kommer ihåg när min lilla dotter gick på gymnasiet, dom var ett gäng som varje fredag samlades o fikade, det skulle vara hembakat o det här med att baka rullade runt på alla, vilket skulle göra att dom bakade 1, max 2 ggr på en termin. Men så var det någon som inte var så pigg på det här med att baka, det var inte hennes grej, så hon köpte ingredienserna o min dotter bakade. Sen blev det fler o fler som gjorde så o det var nästan bara min dotter som bakade. Och jo, faktiskt så bakade hon oftast själv, med lite hjälp från mig mest muntligt, det var bara någon enstaka gång jag bakade helt själv, för att hjälpa henne, det var om det var mycket skolarbete som måste göras hemma.

Den gång jag kommer ihåg mest är just inför semmeldagen, det skulle bakas semlor att tas med. Och självklart var det en gång som dottern hade lite mycket skolarbete att göra så jag fick göra dom… många semlor blev det. Det var första gången jag bakade semlor, o jag tänkte mig inte för så det blev väldigt små semlor, 2 tuggor sen slut. Så det var många semlor som hon sen hade med sig till skolan. Men det blev succé – alla älskade dessa små semlor, just för att dom inte var så jätte stora, mer lagom att äta. Sen kunde ju dom som inte ville ha så mycket ta en o dom som ville ha flera ta någon mer. Dom var tydligen också väldigt goda – för vi stod sen 2 fredagar till efter o gjort just dessa småsemlorna. Kan säga att jag hade föredragit att göra stora det går fortare 😊

Sådär nu slankt ett litet semmelminne in i min tolkning av dagens utmaning.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Så fint att få ta del av ditt semmelminne 😃. Jag tänkte att just det här kunde bryta av lite 😃. Man får så gå in på djupet i många av frågorna 😃. Det är ändå så att semlor är en favorit hos mig, så fick slängas in därför 😉
www.saramadeleine.se
itismadeby
itismadeby,
jag tyckte att det var kanon att det slängs in lite mer lättsamma frågor mitt i allt så det inte enbart blir så djupt.... lättsamhet är också bra att ha 😊 vem gillar inte semlor o idag kan man ju få en i vilken smak som helst .... så det finns en som passar all 😊
nouw.com/itismadeby