Sammanfattning, 2018 och framtida planer, 2019

Personliga tankar, åsikter

2018, det gångna året, året som skulle bli så bra, det var längesedan jag såg fram emot ett nytt år så mycket som jag gjorde förra nyåret.

Ska inte gnälla, utan bara konstaterar att mitt liv inte direkt varit att glida runt på en räkmacka, jag har kämpat o legat platt fall, med känslan att nu orkar jag inte kämpa mer – en känsla dom funnits där mer än en gång. Men tänkte att NU måste det vara över, nu är det dags att det vänder.

Jag hyrde ett rum, utan kök, bara en mikro o ett litet kylskåp, delade dusch/wc. När jag flyttade in i november 2017 var det med framtidsutsikten att senast i februari 2018 skulle jag få min egna lilla lägenhet, vindsvåning. Men så blev inte fallet, för tjejen som hade lägenheten jag då skulle ha, missade att säga till i tid om den lägenheten hon skulle flytta till i god tid, hon blev sjuk. Så hon fick inte den hon skulle flytta till, den var redan upptagen när hon hörde av sig. Så ja… det var till att bo kvar i rummet ett tag till… Söka o söka nytt boende.

Jag blev tillfrågad om en annan lägenhet, jätte fin, var o tittade på den – tänker inte gå närmare in på turerna som gäller både den första o denna… men jag fick inte denna heller… Att leta boende är inte det enklaste. Visst det finns lägenheter i nyare områden, där en 2a går på 10 000 kr/mån, det har inte jag som ensam råd med ens i mina drömmar. Jag vill heller inte bo i det området, men samtidigt, har man inget val så… men som sagt dom var o är för dyra.

Jag hade heller ingen bil så det var svårt att kika på boende utanför tätbebyggelsen. Man måste ju kunna ta sig till o från jobbet…

I januari blev vår lilla hund dålig, jag bara kände att det var något fel, något verkligen fel. Var till veterinären o efter första undersökningen så säger veterinären att nej, jag kan inte hitta något speciellt som skulle vara fel. Hon verkar må bra, det är ju en gammal hund.
Men hon såg att jag var inte nöjd, så hon säger att vill du så kan vi göra ett ultraljud, om det skulle göra att du känner dig lugnare.
Lätt att svara på den frågan, självklart, jag kände att det första svaret inte stämde.

Mycket riktigt, ultraljudet visade att hon hade livmodersinflammation. Veterinären sa då att det är bra när ägarna verkligen känner sina djur, när dom känner att det är något fel inte ger sig…. För visst det fanns inga yttre tecken på detta just nu, men jag hade med all säkerhet kommit in om 5-7 dagar med en riktigt dålig hund, men otroligt ont, med akut avlivning. Nu kunde vi ta med henne hem en natt, få säga farväl o mysa en kväll innan vi dagen efter på morgonen lät henne somna in.

Samma dag så ramlar min stora dotter ihop av ryggsmärtor, får åka ambulans till akuten. Det var många långa veckor hon sen gick o kunde knappt röra sig, med otrolig smärta. Starka mediciner som inte alls var bra för henne – men inget svar på varför, o därmed heller inte vad som skulle göras…

Båda mina tjejer har även haft jobba avslutade förhållanden – på olika sätt, men lika jobbiga. Det tar på en mamma att ha olyckliga ledsna barn… Man vill så gärna fixa, ta bort allt det onda – ja oavsett vad som gör ont. Men man kan ju inte alltid göra det, livet har sin gång, tiden behöver sin tid att läka…

Det var mer än engång jag skämtsamt sa att jag ville göra om nyårsafton -Göra om, göra rätt. För såhär skulle INTE det nya året bli, det skulle ju bli bättre än något år varit på länge… men då med facit i handen så var det så mycket koncentrerat jobbigt att jag tappade väldigt mycket av orken.

Har heller aldrig besvärats av eller ens känt mig ensam – jag har haft det bra o mått bra. Men det började vara riktigt jäkla jobbigt o känslan av ensamhet tog mycket på krafterna. Man känner sig ganska så tom, misslyckad o oviktig på något konstigt sätt. Att vara ensam o må bra är en sak, men att vara ensam, känna sig ännu mer ensam är inget skoj alls.

Ett tag så var livslusten totalt nollad, det kändes som att så fort det vänder lite för mig, att jag ser ljuset o hoppas, blir lite gladare så dras matten undan för mig… poff borta, duns rätt ner i marken far jag med huvudet före o det gör f*n så ont.

Men det vände faktiskt – till min stora förvåning, var beredd på att ta mig igenom ett tungt tungt år.Jag fick ett boende bara sådär från ingenstans – min stora dotter hade lika snopet o snabbt fått en vändning på sitt liv, med en underbar ny kille, flyttade ut med honom på landet.
Jag har nog inte helt o hållet kunnat koppla av o njuta av detta än, men det smyger sakta på mig – en känsla av trygghet o glädje i att få ordning o våga packa upp o njuta… som sagt sakta men säkert o det kommer fortsätta starkare nästa år.

Jag fick ett litet extra jobb som har varit så otroligt skoj, koordinera bussar, när tåget inte gick vissa sträckor. Det var skoj att träffa nya människor, märka att jag klarade av att lära mig något nytt.
Kunde skaffa mig en liten bil, gammal men den rullar o den tar mig fram o tillbaka till jobbet. Ja den tog faktiskt en väninna o mig hela vägen ner till Helsingborg för en skojig härlig semestervecka. Första riktiga semestern på väldigt många år…

Jag börjar njuta av livet igen, jag känner att jag orkar kämpa men också orkar ta att det då o då kommer ”bumps” på vägen. Just när dom sker kanske det inte direkt märks, men det märks efter en kort stund, att nääää det är bara att kämpa vidare… ingen kommer göra eller ordna något åt mig, det måste jag göra helt själv. Och det går inte att beskriva känslan av att livet vänder … att allt det tunga som fanns som ett ok över axlarna faktiskt blir lättare.

2019 då, vad har jag för planer, vad önskar jag mig av detta år som är på intågande? Inte mycket, blir mitt första svar på den tankefrågan jag ställer till mig själv. Det är väl bara att låta livet gå vidare…
Men så kommer jag ju på att det stämmer inte alls. Jag har massor av planer som jag ska försöka förverkliga o drömmar jag hoppas slår in.

Jag har tankar o planer om saker som ska göra att andra planer kan sättas i verket, jag har flera projekt som jag förhoppningsvis kommer både kommer starta upp o men även kunna utveckla. Det en del saker jag drömmer om just nu. saker jag verkligen ser fram emot att göra detta nya år. Men den listan är mer privat, den finns här nerskriven enbart för mig, för att jag ska kunna ha den att kika på när det är dags att summera för nästa årsskifte.

Det viktigaste o som står överst på listan, det som ska prioriteras är min hälsa, mitt mående. Hade jag skrivit om det för bara 6 månader sedan hade det bara hetat ”gå ner i vikt” – men efter en höst där jag sett flera program o fått ett annat sätt att tänka så är det istället en önskan om att må bättra, få bra värden, att göra ändringar i min livsstil som gör att jag kommer att må bättre fysiskt o då följer också det mentala måendet med o som bonus kommer vikten att gå åt det håll jag inte kommer klaga på *ler*.Nu har jag redan påbörjat den här förändringen så det kommer inte vara något vanligt nyårslöfte – mer att jag kommer försöka hålla i, fortsätta, utveckla o hitta just det där som passar mig på bästa sättet. Det sätt som gör att jag klarar av det, att det blir något man gör automatiskt utan att tänka – det är liksom bara så man gör.

Sen finns förhoppningar om att kanske kärleken ramlar in på ett lite annat sätt än den finns för mig idag. Att hitta någon som har samma mål, samma drömmar om vad resten av livet ska innefatta – så att man tillsammans kan planera, drömma, uppleva o förverkliga… Att den där speciella, den där som det finns känslor tillsammans med – han kommer att bli min, det kommer att vara vi. Få det där som jag vill ha, som jag vet att man kan ha, det som är viktigt för mig o jag kommer inte tumma på något av det - kärlek, vänskap o bra sex, en gemenskap med stor tillit.

Småskrattar lite – tänk så kort o förenklat jag skriver o inte ens tar med allt…. Tror att det kommer bara bli några raden, men det är en hel del ändå. Det gör att det vore dumt säga att mitt liv är händelselöst *ler*


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Du är stark vännen! Du har gått igenom väldigt mycket 2018 .. o du delar med dig här också, strongt det med<3 2019 kommer bli Bra!<3

Sv: Tack så mycket för dina Fina Ord, dem värmer Alltid ska Du vet! 😊<3

Massa kramar!
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Tack du har så rätt, 2019 kommer bli bra <3
nouw.com/itismadeby