Sådan var jag som liten. Bloggutmaning dag 3

Även denna tredje utmaningsdag var det enkelt att direkt få något till mig som får bli min tolkning. Även om det var väldigt många år sedan jag var liten *ler*

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes första dag o i kommentarerna kan ni förhoppningsvis hitta länkar till alla andra som är med – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Det var ju några år sedan, och jag kommer ju inte själv ihåg hur jag var när jag var väldigt liten. Däremot har jag alltid fått höra att jag var så snäll o prydlig av mig att även om mamma sände ut mig i sandlådan med vitt eller ljusrosa så fanns inte en fläck på kläderna när jag kom in igen.

Däremot om man tänker sig att liten är den tid när man började gå i skolan, så har jag minnen av den tiden av hur jag var.
Jag var blyg, väldigt blyg, jag var också mobbad ett tag när jag gick på lågstadiet. Försökte alltid märkas av så lite som möjligt, hade min bästa kompis på samma gata där jag bodde, bara det att vi hamnade i olika klasser så hade inte det stödet.Jag var inte tidig med att lära mig läsa, hade inte den typen av föräldrar som la den formen av tid på mig, men så fort jag startade gå i skolan o började kunna läsa, slukade jag böcker i en rasande fart, jag älskade läsa, kunde fastna i en bok, och det gick fort för mig att läsa. Hade mängder av just Wahlströms ungdomsböcker, mest handlade dom om hästar.

Jag läste en bok så snabbt att min styvpappa (som kom in i mitt liv när jag var ca 4 år o fanns kvar ca 9-10 år) han trodde inte på att jag verkligen läste, så han tog o läste böckerna själv för att kunna förhöra mig om handlingen – han fick ge sig, jag hade verkligen läst ut boken på så kort tid.
Och det följde med mig, intresset att läsa, att fick jag näsan i en bok kunde jag inte sluta o hur snabbt jag läste ut en bok.
Så kort kan man säga att jag varit ett snällt barn som inte direkt märktes så värst mycket.
Utom en gång har jag fått berättat för mig, jag var ca 3 år, hade fått en lilla syster, inget som var något stort varken före eller efter, alltså jag var inte svartsjuk på att ha en lilla syster inte heller jätte lycklig, utan ganska neutral. Men så en gång har mamma henne på skötbordet o måste gå iväg kort kort för att hämta något o säger till mig som står nedanför ”passa lillasyster nu” o ohhh ja det gjorde jag, hade också fått tag på en brosch o hade tagit nålen (broscher har ju lite tjockare nål än typ en knappnål) och stuckit in i hennes ena ben, ordentligt… gjorde aldrig något liknande varken före eller efter, men tydligen så visst jag redan då, var kanske lite synsk ”-isch” eller nått, för idag har jag bara en syster jag kallar min syster o det är min 15 år yngre halvsyster och vi är väldigt nära varandra.
Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Det där med böcker, så var jag med läste massor och fort. När jag väl lärde mig läsa blev böcker mitt stora intresse 😊. Riktigt kul att få vara med och läsa dina tolkningar 😊
www.saramadeleine.se
itismadeby
itismadeby,
Ja böcker är underbara o jag läser allt ... *ler* . Tack det värmer att läsa 😊
nouw.com/itismadeby