Så kom den efterlängtade lådan

Med mer salsa åt mig... trodde jag!

Det slank ner någon burk i mina tjejers väskor, vänner som med lysten blick o orden "det där var gott när jag fick prova"
Inte kan jag missunna någon dessa godsaker - får bara beställa lite mer nästa gång så att jag inte står utan själv *ler*

Men höll hårt i burken med kryddan - Viltmis, Skogsmulles Heta mossa, en burk av senapen, bästa senapen jag någonsin provat - Tomtekyssen. Väntar med spänning på flera senapssmaker. Och sen höll jag hårt i en av burkarna som är min absoluta favorit - Stark o Smakrik - den fungerar till all o alla.


Såhär kunde man läsa på Åbergs Salsa´s sida på facebook i torsdags:


Hej

Den här veckan har jag fattat mycket avgörande beslut för min verksamhet och som är grundad utifrån min privata situation och mina produkter .
Jag har bedrivit min verksamhet i 6 år nu och försäljningen har gått till olika återförsäljare som ligger max 20 mil från Gävle.
Jag har regelbundet under vår verksamma tid fått förfrågningar från privatpersoner från hela vårt avlånga land om jag kan sk
icka på postorder men har hela tiden sagt att vi inte kan.
I Juni i år så beslutade jag tillslut att i alla fall göra ett enkelt test och fick ett avtal med en distributör.
Vi kör enkelt via sociala medier, E-post och swish så får vi se hur det går .
Nu har vi kört fyra gånger och det har varit riktigt skoj att ha en liten matmarknad en gång i månaden . Att jobba emot SLUTKUND är helt fantastiskt .
Efterfrågan har nu dock överstigit min totala produktions kapacitet .
Jag kommer fram till att jag inte är beredd att ta de risker som en expansion innebär och göra avkall över min privata situation så jag måste välja mellan att sälja till Återförsäljare eller sälja direkt till slutkund .
Jag har funderat och konsulterat med MÅNGA och alltid efteråt landat på att fokusera på slutkunden .
Men ska jag våga …Min kundlista är helt fantastiskt bra…. 6år av uppbyggnad i papperskorgen typ….
I söndags så fattade jag beslutet att lämna tillbaka frivilligt mitt Certifikat på att bedriva försäljning till dagligvaruhandeln vid årsskiftet .
I måndags så informerade vi våra stora återförsäljare via ett brev som skickades ut att det kommer inga mera leveranser .
Från och med nu så kommer all vår försäljning ske via postorder när vi har matmarknad i slutet av varje månad och bara till slutkund .
Det har inte varit ett lätt beslut men nu är det taget och Åbergs salsa hoppar mot något helt nytt …..


Sorgligt för alla som har godsakerna i sina butiker o lätt kan springa o köpa en burk när det fattas en hemma. Men jag förstår beslutet - o är glad att det inte var tvärt om - att försöket med "marknad" en gång i månaden inte hade slagit väl ut o att det togs bort... Nu kan jag få hem burkarna jag vill ha till mig o då en låda kan ta 20 burkar på samma fraktkostnad så är det ju smart att beställa tillsammans. Så blir inte kostnaden många kronor extra per burk.

Jag klarar mig ialla fall inte utan flera av sorterna - det finns så mycket bra recept man kan göra på ett enkelt sätt...

Åbergs Salsa/Gott&Enkelt av J&J - HÄR hittar ni deras facebook sida o ni kan anmäla er till deras maillista för marknaden.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer