Presenter

Vem gillar inte att få presenter? Jag gör det, tror att även ni gör det. Alla gör väl det, att få en lite present, behöver inte vara något stort, dyrt, märkvärdigt, för även det lilla ger stor glädje.

Jag fick en söt liten påse, present, av dom som äger den svarta cockern jag varit hundvakt åt i lite mer än 2 veckor - familjen var på solsemester i Thailand. Och när det kommer till den här frågan "vad vill du ha betalt?" så är det svårt. Är det vänner, som i detta fallet, så blir svaret att ge mig något skoj bara så ...


Och denna supersöta present fick jag när jag lämnade tillbaka "lakritstrollet" (har sparat påsen för att ha att ge bort). Men jag lät bli att öppna den tills dagen efter, drog på det där roliga att se vad som var i *ler*. Lite skoj att ha kvar den där lilla spännande känslan - vad har jag fått, vad har dom hittat på.


Och här var innehållet - en söt lite plånbok. Så nu har jag flera att förlägga o försöka hålla reda på - min svaghet är just mia plånböcker... dom försvinner alltid av någon anledning.
Elizabeth Aden - Eight Hour Cream, är en produkt jag längre funderat på att prova, men aldrig vågat. Jag har rosacea, som blommar upp otroligt av dom flesta produkterna, det är få jag kan använda... håller mig till snigelserum o kortison. Först när jag såg flaskan tänkte jag, "hmmm vad ska jag göra med denna", ska jag våga prova eller inte... sen i nästa tanke kom "jo jag testar",

Vilket jag gjort nu på morgonen o det var dumt, riktigt dumt av mig, nu kommer det bli kortisonsmörjning ett par dagar för att få "ner" det igen.
Men ser också nu att jag fått miracle oil som går att ha till hela kroppen o även håret - så jag kommer använda den på annat sätt nu, inte i ansiktet.

Visst är det lite skoj att öppna en present för att se vad personen hittat på åt en, vad det man hjälpt till med är värt - ja det är lite så man eller ialla fall jag ser det. Den här vännen är otroligt bra på det här med att hitta rätt saker till människor runt omkring henne.
Och som vän, hjälper jag gärna, jag tycker att det bara är skoj att få något - hade faktiskt blivit jätte glad för hårklämma som jag fått tidigare från Thailand, som jag gillade men som gått sönder, som dom flesta hårklämmor tyvärr gör för fort.

Men lärde mig för något år sedan att om jag hjälper någon jag inte är nära vän med, så kommer jag att säga ett pris - t ex hälften av vad hundpensionat tar. Gick på en riktigt nit just den gången - där var jag inte värd många kronor, fast att utan mig som ställde upp så hade dom inte kommit iväg alls om dom inte satt 2 av sina hundar på just pensionat i 2 veckor - en kostnad på 5-6000 kr (minst)

Min syster ringde mig o frågade om jag hade möjlighet att hjälpa en av hennes vänninor, en familj som skulle resa utomlands, o en av hundvakterna hade bangat ur 2 dagar innan dom skulle åka iväg o dom var ganska desperata att hitta någon som kunde ha en av deras hundar.
Jag sa ja, självklart hjälper jag till - jag hade möjligheten. När vi pratades vid för vägbeskrivning o tider så frågar hon om jag möjligen kunde ta en till - det var lite trassel med den personen också och hon kände att hon litade mer på mig, genom min syster än den personen. Visst - en eller två spelar ingen roll.

Fick samma fråga där, vad ville jag ha - jag svarade att ge mig det ni tycker det är värt... fick en box vin, med 2 sorters vin i... kostade 149 kr på flyget. Dom visste inte ens OM jag drack vin... Så mycket var det värt för dom att få hjälp i sista stunden, med 2 av sina hundar inför en semester.
Jag skulle skämmas att komma med en box vin som tack för hjälpen i fall som detta...

Men det lärde mig att OM jag mot förmodan skulle säga ja igen till en liknande situation så kommer jag säga ett pris... det är ändå ett pass under dom dagarna.
Vänner, dom hjälper jag som sagt gratis - det är ju så att jag vet att jag får tillbaka en annan gång :)


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Pia Widlund,
Vänner är det bästa som finns!
www.piaw.se
itismadeby
itismadeby,
Ja visst är det - jag har få nära vänner, men dom är också väldigt nära, tyvärr bor några av dom lite långt bort...
nouw.com/itismadeby
by_anniess
by_anniess,
Så gulligt 😊 Och roligt med present för dig! 😊
Håller med, vem gillar intre presenter? jag älskar presenter haha 😉 *ler*
Hoppas Du får en bra fredag<3

Kramar!
nouw.com/by_anniess
itismadeby
itismadeby,
Ja vem gillar inte det - jag vet inte vad jag tycker mest om, ge eller få. tror att det är 50/50 Kram
nouw.com/itismadeby