Obemannad Närbutik - Lifvs

När orter växer utåt, små ställen en bit ifrån själva stan får fler o fler hushåll/människor så uppstår ju ett större behov av att det ska finnas en butik nära. Båda att spontanhandla smått i men också kunna gå till när något fattas - man har missat att få med det hem, eller man trodde man hade, men det var slut.

Jag har kört många som just påtalat att ute i Bredsand - någon km utanför själva stan, som växer o växer - där borde det finnas en närbutik. Förstår behovet o att man vill, men jag har alltid svarat att hur ska den bära sig? Det går inte att driva en butik för att någon någon gång köper en liter mjölk, lite smör osv... Det går inte med kostnader för hyra o personal.

Men nu har man på flera ställen i landet börjat öppna obemannade små butiker - här är det kedjan Lifvs.

Första gången jag kom åkande på natten o såg butiken på håll var min första tanke "oj har dom börjat julpynta med stor anslagstavla här...." för jag såg bara något som lös o blinkade lite på håll.

Butiken ligger där mitt i ingenstans - men ganska mitt i var alla hushåll ligger - bra parkering o nära till badstranden o campingen. Det är som ni ser bara en bod, inte alls stor - men blev förvånad över vilket bra utbud dom hade - allt från grönsaker, kött, kylvaror, frysta varor, mejerivaror, bröd, kryddor, godis o massor av annat...

Man installerar en app... registrerar sig med sitt betalkort - öppnar appen när man är vid butiken - klickar på knappen "öppna butike". Man hör att dörren öppnar sig - Välkommen, bara att kliva in.

Väl där inne är det bara att shoppaloss o man scannar in varorna med sin mobil. I appen finns en knapp - börja handla. Man scannar in o varan registreras...


När man är klar "checkar man ut" - betalar med sitt kort o traskar ut ur butiken.

Självklart är det ordentlig kamera övervakning i butiken.
Vet att många pratar om att det kommer bli svinn - visst det kommer det säkert - men å andra sidan, i vilken butik är det inte ett visst svinn?
Jag vet att flera butiker alltid har en personal som "plockar varor" där energidryckerna finns - det var en skrämmande hög siffra på hur många burkar som får egna ben per dag av den sortens dryck.

Det enda jag kan säga är att jag INTE kommer att gå in om någon annan redan är inne o jag vill inte att någon annan kommer in om jag är där - nu vet jag inte ens om det fungerar att vara flera olika inne samtidigt - men när jag går in så är det ju mitt kort som visar vem jag är o snattas det osv så blir ju jag säkert drabbad - så jag vill nog vara inne själv eller med mitt sällskap.
Butiken är så liten i o för sig att man inte får plats många heller *ler*.

Men det här var en otroligt positiv upplevelser o jag vet att jag kommer hoppa in där mer än en gång.

Det är öppet dygnet runt - det är billigare än en bensinmack.... om man behöver ha något - åker jag förbi så *ler*.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer