Nyårslöften

Har du avlagt några nyårslöften för det nya året?

Jag har inte gjort det i år, ja inte på fler flera år. Ett tag var mitt löfte att inte ge något nyårslöfte, det var bra, för det var något jag inte bröt direkt första månaden *ler*. För det är väl så att dom flesta av oss har så stora tankar om vad vi ska förändra, vad som ska bli bättre att vi inte tänker så klokt alla gånger, att vi kanske inte kan göra så stora förändringar direkt. Förändringar kräver att man verkligen vill, att man själv tänkt efter o tagit ett beslut.

Däremot så har jag sen något år tillbaka satt upp mål för det nya året, mål som jag vill nå eller komma närmare under året.
I år så har jag delvis satt upp mål för hela året, men också lagt upp delmål, små mål för först o främst januari, sen kommer jag fortsätta så varje månad. Hoppas att det ska bli lättare att inte skjuta upp saker... året är långt, man kan börja imorgon. En månad är inte riktigt så lång...Målen är inte enbart saker som ska förändras - som att äta bättre, röra på mig mer osv. Det är även mål som att göra en resa, ha ledigt o inte ta extra pass. Prova laga ett nytt recept, prova något nytt, anta mina egna utmaningar. Målen ska göra att jag utvecklas både mentalt o fysiskt, få nya erfarenheter, lära mig något nytt.


Jag vet att för mig är det viktigt att ha små mål som jag lyckas med, för att känna mig stärkt o orka med dom stora lite jobbigare sakerna som alltid finns i ens liv.

Att förändringarna, även om en del är jobbiga just när man gör dom, i slutändan gör att man mår så mycket bättre.

Mina mål för januari är:

1 - att packa upp alla kvarvarande flyttlådor som står kvar.

2 - den 7 jan påbörja en ny omgång med 10-days detox - det fungerade så bra i höstas o gav en bra kickstart o mer energi.

3 - röra på mig lite mer regelbundet, vilket är lättare nu med en liten hund som måste ut *ler*


Det viktigaste är just att det är ens egna val, ens egna beslut. Så fort man gör något för att någon annan vill kommer man med största sannorlighet så kommer man misslyckas. Sen att man kan ha mål, göra förändringar tillsammans med någon, det kan vara mer peppande så att man tillsammans lyckas.


​Jag försöker tänka positivt, att se det som finns, det jag har, det jag gör - vara tacksam, även för små saker i livet. Men samtidigt betyder inte det att jag kommer sluta önska saker, ha mål jag vill uppfylla. Jag är lycklig i mitt liv - men jag vill kunna göra val o förändringar som gör mitt liv ännu bättre. Och jag är medveten om att vissa av dom valen o förändringarna kommer vara jobbiga, kommer göra ont... men måste göras just för att jag ska må så bra som jag vill, vara så harmonisk som jag vill vara...


Hur har du gjort? Nyårslöfte? Mål, stora, små? Förändringar eller saker att lära dig eller uppleva?

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Så himla br amål! You go!!
nouw.com/matildaberlin
itismadeby
itismadeby,
Tack - jag kommer försöka 😊
nouw.com/itismadeby
Pia Widlund,
Träningslöften!!!!
www.piaw.se
itismadeby
itismadeby,
Vad är det du satsar på som träning? Gym, simma...???
nouw.com/itismadeby